Roemer (SP): geen gedoogconstructie – ‘Je doet mee, of je doet niet mee’

De SP zal na de verkiezingen niet meewerken aan een minderheidskabinet met gedoogsteun. “Dat ga ik niet doen”, zei lijsttrekker Roemer in Nieuwsuur.

“Ik vind het helemaal niks dat gedogers kunnen roepen en schreeuwen wat ze willen, terwijl je ze nooit ter verantwoording kunt roepen”, zegt Roemer. De SP wil dan ook gewoon een meerderheidskabinet vormen, zonder gedoogpartners. “Of je doet mee, of je doet niet mee.” (NOS)

Een man naar mijn hart!

13 gedachten over “Roemer (SP): geen gedoogconstructie – ‘Je doet mee, of je doet niet mee’”

 1. Altijd een beetje riskant dit soort uitspraken. Roemer hoopt natuurlijk dat hij er na de verkiezingen niet op terug hoeft te komen.

 2. @1
  Nou nee, het is alles of niets voor de SP, gezien waar zij vandaankomt

 3. VVD en PVV gedogen de SP al jaren
  De kruisbestuiving tussen de PVV en SP is een feit door ‘inwisselbare/overlopende’ kiezers
  VVD heeft niets op te bestuiven door de SP-bijen.
  De VVD zal alles uit de kast halen om Rutte opnieuw MP te laten worden. Het is het enige wat ze op dit moment in de aanbieding hebben. Vandaar dat domme framen van de titanenstrijd tussen Roemer en Rutte. En wanneer een teddybeer en een rubberen pop met elkaar in de wasmachine ronddraaien staat er altijd iemand anders de programmaknop te klooien. En wie heeft het meest technische inzicht van de politici-bende? Samsom!

 4. Sorry Peter , maar “overlopen” gebeurt tussen PVV en VVD en tussen PvdA / Groen Blerghh en SP .. mensen die van PVV naar SP gaan zijn een zeer kleine minderheid kijk maar eens naar de grafieken bij De Hond … PVV omlaag = VVD omhoog . PvdA en Groen Blerghhhh omlaag = SP omhoog …

 5. Ik ben het roerend met Emile eens – de gedoogconstructies leidt idd tot het soort rampen die we hebben gezien. Het kan nooit een goed idee zijn dat één of meer partijen (cq. de PVV en wat later de SGP) buitensporig veel macht krijgen zonder ook maar ooit verantwoordelijk te kunnen worden gehouden.

 6. Iedere politieke partij wil geen gedoog-constructie meer. De dagen voor de pvv zijn voorbij.
  Weet Roemer dit dan niet? Natuurlijk wel, maar hij speelt een politiek woorden spelletje.

 7. @8 Politieke woorden spelletjes ?? zoals je partij van de Arbeid noemen maar gewoon een neo-liberale Bilderberg partij zijn ???? zo close met de USA dat je briefjes aan hun ambassadeur schrijf dat je uiteraard niet met de S.P. gaat regeren ???

 8. @ 10 Witte duif,
  Heb zo juist je link gelezen. Daar in zegt Rutte dat hij zo veel mogelijk streeft naar de punten die in zijn
  programme staan. De kans is echter klein….zegt hij verder dat er weer een zelfde gedoog-constructie onstaat.
  Het cda sluit dat helemaal uit. Ik denk dat na heel lang onderhandelen er een kabinet komt van SP VVD PVDA

 9. @11 CDA , VVD , PvdA , D66 en Groen Blerghh lijkt me eerder toestemming van de Amerikaanse Ambassadeur te krijgen …. van Bruine stront in Rutte 1 naar paarsgroene (pvdA heeft al lang geen kleur meer .. soort aardappel … ) kots in Rutte 2

Reacties zijn gesloten.