Het risicoloze risiconemen van Rutsom

Uit het formatieverhaal:

Maar aan de keukentafel van Loek Hermans lopen Rutte en Samsom ver voor Kamp uit. Daar ontstaat een vertrouwen dat cruciaal zal blijken voor de formatie. Ze zeggen elkaar al snel dat ze tot grote risico’s bereid zijn. Ze zullen hun achterbannen trotseren. Geen kleurloze compromissen, doorpakken zullen ze, en grote hervormingen doorvoeren die in coalitieland tot nu toe te pijnlijk waren: de zorg, de woningmarkt en de arbeidsmarkt.

“Grote risico’s”.
Voor democraten van het type-Hermans/Rutte/Samsom is het een koud kunstje om bij een mogelijk vallen van dit kabinet te verklaren dat vanwege kostenbesparingen geen verkiezingen gehouden moeten worden, dat er grote hervormingen nodig zijn en dat er dus doorgepakt dient te worden.
Meer dan theater.

1 gedachte over “Het risicoloze risiconemen van Rutsom”

  1. Het is ook alleen maar theater .Beatix hadhet al over een toneel stukje bij de eed afname .Maar het is af te wachten of de kaartjes voor de komende vier jaar wl verkocht zullen worden .Ik heb zo het idee dat van der ende het beter doet met zijn producties ,die worden zeker verlengd .

Reacties zijn gesloten.