Al rent Mark Rutte nog zo snel…

…zijn puinhopen achterhalen hem wel. Radiostilte is daar weliswaar een oplossing voor, maar slechts een tijdelijke.

Toen hij gisteren in Turkije om een reactie gevraagd werd op de zorgpremieperikelen binnen de VVD bleek dan ook ineens dat hij ‘nooit op binnenlandse zaken reageerde wanneer hij in het buitenland was’. Hij zei het op een toon alsof dit een gebruik is waar al sinds Thorbecke niet aan getornd is.

Ik ben benieuwd met welke redenen om geen antwoord te geven Rutte binnenkort nog meer op de proppen komt.

“Ik reageer nooit op buitenlandse zaken als ik in het binnenland ben.”
“Ik weet niet of het u is opgevallen, maar op de derde woensdag van de maand kan ik nooit ingaan op vragen van partijpolitieke aard.”
“Ja, nu staat u daar alwéér, terwijl ik toch duidelijk over de wéstelijke helft van het Binnenhof loop en het een volstrekt bekend feit is dat ik daar nóóit antwoord kan geven over kwesties met betrekking tot voormalige Oostbloklanden”.

Hij zat gisteren dus veilig in Turkije – dacht hij tenminste. Want daarna werd hij echter weer geconfronteerd met zijn PVV-collaboratieverleden, waar hij over bevraagd werd. Hij had even geen reden paraat om er niet op te hoeven antwoorden en verzocht de journalisten dus maar eenvoudigweg om nu alsjeblieft die Wilders eens te vergeten.

Helaas, Mark; je zult voor altijd de premier van Bruin I zijn.

6 gedachten over “Al rent Mark Rutte nog zo snel…”

  1. Ik blijf me verbazen over de figuur Rutte. Ik lees en herlees zijn cv en ik kan er niet bij. Geschiedenis studeren en dan bij Unilever binnen de korste keren manager spelen. Dan overstappen en zo staatssecretaris worden. Wat heeft hij daarvoor bij de JOVD gedaan, dat hij zo’n onwaarschijnlijke carriere maakt?

  2. @2: Waarschijnlijk heeft hij toen hetzelfde gedaan als wat hij de laatste paar jaren heeft laten zien: liegen en bedriegen, bondjes sluiten met ongure types.

  3. @2 Treintjes getrokken ??? Foto’s gemaakt van anderen in compromitterende situaties ‘???

  4. Meer dan 75% van de bestuurders staat achter hem hoor ik Ed Nijpels kraaien op de tv, gek genoeg staan er genoeg voor hem die de weg afsluiten naar een normaal functionerend kabinet onder leiding van Rutte.

Reacties zijn gesloten.