Rellen in PVV-asowijk Duindorp; kind van 9 opgepakt met molotovcocktail

In de Haagse PVV-asowijk Duindorp is vannacht weer stevig gereld. De politie arresteerde dertien mensen, maar die zijn vanochtend helaas alweer vrijgelaten. Naar verluid is het merendeel van de arrestanten minderjarig. De jongste arrestant zou negen(!) jaar oud zijn. Volgens burgemeester Remkes was hij in het bezit van  – houd je vast – een molotovcocktail. 


Gisteravond barricadeerde een groep jongeren de weg. Ook werden her en der branden gesticht en auto’s gesloopt. Afgelopen zaterdag vond de politie zelfgemaakte kraaienpoten, die één of andere malloot op de weg gestrooid had.

Bron: Politie Den Haag

 

De Duindorpers zijn boos omdat ze dit jaar met oud en nieuw geen vreugdevuren mogen ontsteken op het strand. Vorig jaar ging bijna heel Scheveningen in vlammen op omdat de inwoners van Duindorp en Scheveningen hun reet afveegden met de veiligheidsvoorschriften:

De gemeente wil een herhaling voorkomen en stelde daarom strenge eisen aan de organisatie. Het rechtse plebs dat de vreugdevuren organiseert toonde zich niet bereid aan de eisen tegemoet te komen en gooide de handdoek in de ring.

Uiteraard lopen de usual suspects over van het begrip voor de zorgen van hun achterban het rechtse plebs. Richard de Mos roept de gemeente op de Vreugdevuren alsnog te regelen en ook Geert Wilders betuigde op Twitter zijn solidariteit:

Uitgelichte afbeelding: Door Pvt pauline – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8338961