Regeringscoalitie + constructieve oppositie definitief geen meerderheid 1e Kamer

Blijkbaar is het dit keer niet gelukt Statenleden om te kopen/praten om op een van de coalitiepartijen te stemmen in plaats van op de Onafhankelijke Senaatsfractie, zoals dat vier jaar geleden nog wel lukte met Statenlid Johan Robesin. Die laatste wou in ruil voor zijn stem dat de Hedwigepolder niet onder water gezet zou worden, na een dagje in Den Haag gefêteerd te zijn door Rutte en Wilders. Dat dit deze keer niet gelukt is komt misschien ook doordat later bleek dat die toezegging toch weer ingetrokken werd, dus nu trapt niemand meer in de praatjes van Rutte.

De verkiezingen voor de Eerste Kamer zijn geheel volgens de prognoses verlopen. Alle partijen krijgen evenveel zetels als op grond van de Provinciale Statenverkiezingen kon worden verwacht. Dat betekent dat de coalitie van VVD en PvdA geen meerderheid heeft, ook niet inclusief de ‘bevriende oppositiepartijen’ D66, ChristenUnie en SGP. De vijf partijen hebben samen 36 zetels. (NOS)

Dus ja, beste regering, hoe wilden jullie dat nu verder gaan doen met die verdere prachthervormingen en dat geparticipeer?