Recron wil weerbericht voor pretparken en dan alleen goede verwachtingen

Recron, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven in Nederland, wil dat er een apart ‘recreatieweerbericht’ komt. (Volkskrant)

Ook vindt Recron dat er optimistischer gedaan moet worden in het weerbericht. Regen en zon moeten even vaak vermeld worden. Ook moet de weerpersoon zich met de vrijetijdsactiviteiten gaan bemoeien van de kijkers/luisteraars. Als het zeilweer is moet dat vermeld worden, zouden zeilers daar niet zelf mans genoeg voor zijn? Moet de hele maatschappij nou echt helemaal hersendood gemaakt worden? Straks krijgen we edicten dat we morgen dit of dat moeten gaan doen, want het is zus-of-zo-weer. Wat een waanzin!

Ow nog maar eens mijn frustratie: Beste Joep Thönissen (directeur Recron), het is weersVERWACHTING en niet weersvoorspelling. Een directeur die zich niet eens juist weet uit te drukken, wil wel dat de weersverwachting tot op de kilometer wordt weergegeven?

2 gedachten over “Recron wil weerbericht voor pretparken en dan alleen goede verwachtingen”

  1. Wat een ongelofelijke eikels. Ze vinden “dat het weerbericht ‘minder pessimistisch’ moet. “.
    Oftewel, we moeten de verwachting ondanks alle dure apparatuur een handje helpen door over de verwachting te liegen. Sukkels..

  2. En die weermensen moten voor het gerecht worden gesleept als het in plaats van windkracht 3 windkracht 4 is geworden en de surfplanken daardoor omwaaien.

Reacties zijn gesloten.