Rechtse corpsballen slopen restaurant

Een paar honderd corpsballen van de fascistoïde Groninger studentenvereniging Vindicat hebben vorige week zondag in Groningen een restaurant gesloopt. De studenten pisten tegen de muur, trapten de deuren in, jatten flessen wijn, schoffeerden het personeel en haalden de gordijnrails naar beneden.

Ze bestormden het podium, duwden serveerders met volle dienbladen omver, alles werd stukgemaakt en ze weigerden om te vertrekken. De politie moest er zelfs bijkomen om op de studenten in te praten. Uiteindelijk zijn ze onder de nodige druk en dwang door medewerkers uit het restaurant gewerkt.

Pand van het corpsballen tuig in Groningen. Illustratie: Wikipedia

Merk op dat de politie dus vriendelijk met dit gajes ging praten, in plaats van de knuppel over de rug te leggen. Wanneer het voetbalhooligans waren geweest, had de politie echt geen moment geaarzeld. Blijkbaar liggen de dingen bij de zoontjes van de elite een beetje anders.

Het tuig van Vindicat komt om de haverklap in opspraak, recentelijk nog nadat een student tijdens de ontgroening zwaar mishandeld werd. Gevolgen heeft het nog nooit gehad, wat vooral het bestuur van de RUG – en tot op zekere hoogte ook het stadsbestuur – aan te rekenen valt. Beiden hebben de rellen, mishandelingen en slooppartijen waaraan Vindicat zich al sinds jaar en dag schuldig maakt altijd met de mantel der liefde bedekt.