Rechts wordt steeds dommer (én smeriger)

Een aardig voorbeeld van de wijze waarop rioolrechts probeert links de verantwoordelijkheid voor Grenfell Tower in de schoenen te schuiven werd afgelopen vrijdag geleverd door Raheem Kassan, hoofdredacteur van Breitbart “News” Londen. Volgens Kassan krijgen de Tories ten onrechte de schuld van de brand, de eigenlijke verantwoordelijke is Labour.

Kassan: de deelgemeenteraad (council) waarin Grenfell Tower staat wordt gecontroleerd door Labour. Feit: van de 50 deelgemeenteraadsleden zijn er 40 Conservatief, 7 Labour en 3 LibDem (check hier).

Kassan: een parlementariër van Labour was verantwoordelijk voor het besluit een nieuwe, brandbare gevelbekleding aan te brengen. Feit: het besluit nieuwe gevelbekleding aan te brengen werd genomen in 2014. De betreffende parlementariër verliet in 2012 de beheerorganisatie.

Kassan: de burgemeester van Londen onder wie het besluit werd genomen nieuwe gevelbekleding aan te brengen is Sadiq Khan, Labour. Feit: het besluit werd in 2014 genomen toen Boris Johnson burgemeester van Londen was. Johnson is een Tory. Khan werd pas op 9 mei 2016 tot burgemeester benoemd.

Kassan: Grenfell Tower werd gebouwd toen Labour aan de macht was. Feit: Grenfell Tower werd gebouwd tussen 1970 en 1974. Premier was destijds de Conservatief Edward Heath.

Uiteraard weet Kassan dit allemaal best. Merk op dat zijn tweet 5300(!) retweets kreeg van idioten die willen geloven dat links overal verantwoordelijk voor is. Doel bereikt, wat Kassan betreft. Smeriger wordt het niet.