Recht op borstvoeding

Op Krapuul fulmineert DeFrysk tegen vrouwen die het recht willen om in het openbaar hun baby de borst te geven.

Er wordt een plaatje geschilderd van een te magere baby, moedermelk vol antibiotica en een onsmakelijke hangtiet. Duidelijk is dat Defrysk weinig ervaring heeft met borstvoeding. De borst is vol van melk en daardoor is er geen ruimte om te hangen. Borstgevoede baby’s zijn ook niet extreem mager, ze hebben wel minder kans om later obesitas te ontwikkelen.

De vrouw wordt ook aandachttrekkerij verweten. Waaraan heeft deze moeder dat verdiend? Waarom moet het voeden van de baby – oh wat is ze schattig –  in het verborgene? Waarom moet een moeder die haar kind voedt zich afzonderen? Is hier sprake van misogynie en preutsheid misschien?

De huidige tijd schijnt behoorlijk verwarrend voor veel mensen en op alle fronten gaat de beschaving achteruit. Het in de jaren 70 bevochten recht van vrouwen om buitenshuis haar kind de borst te geven redt het dus ook al niet meer. Borst voeden is volkomen natuurlijk. Het is bizar dat mensen er aanstoot aan nemen. Het is prachtig om te zien.

Vrouwen zijn nog steeds tweederangsburgers, zo gauw het met de mannen wat minder gaat moeten zij rechten en vrijheden inleveren. Baan kwijt, thuis zorgen, binnenblijven met de baby moeten ze, een bh dragen, zorgen dat geen  tepel  zichtbaar is  niet te uitdagend gekleed gaan, etc. Het wordt steeds erger.

Wat is storend aan een moeder die borstvoeding geeft in een restaurant; hoezo leidt dat af? Gewoon naar je eigen bordje blijven kijken. er is niets aan de hand.

1 gedachte over “Recht op borstvoeding”

  1. Pingback: Borstvoeding in restaurants – ik weet de oplossing! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.