Recensie van ‘Marked for Death’ van Geert Wilders

Een zeer uitgebreide bespreking van Wilders’ Kampf, door Jan Jaap de Ruiter, citaat:

Wat is nu de oplossing van dit ellendige islamprobleem? Het is even simpel als grotesk. Het komt erop neer dat ‘moslims de Islam moeten verslaan (p. 112)’. Er bestaat geen gematigde islam, islam is een agressieve ideologie die de wereld wil veroveren, er bestaan wel gematigde moslims, maar daar hebben we niets aan. Waar de islam heerst stagneert de samenleving. Wat moslims moeten doen is zelf de islam bestrijden, ze moeten de islam aan de kaak stellen. ‘Mensen die de gewelddadige intolerantie en vrouwonvriendelijke geboden van de islam verwerpen, mogen dan gematigd zijn, zij praktiseren evenwel geen “gematigde islam”- zij praktiseren geen enkele islam (p. 212)’. Het staat er echt: de oplossing van het islamprobleem is het afzweren van de islam door de moslims en zo de verdwijning van de islam. Dan blijft er geen islam meer over en kunnen we ons allemaal bekeren tot het superieure Westen of, weer in Wilders’ woorden: ‘Vergelijk je het Westen met welke andere cultuur dan ook die er vandaag de dag bestaat, dan wordt duidelijk dat wij de meest pluralistische, menselijke, democratische en menslievende cultuur op aarde zijn (p. 31).’ (nieuwwij)

4 gedachten over “Recensie van ‘Marked for Death’ van Geert Wilders”

  1. Het citaat geeft een bondige samenvatting van het islambeeld van Wilders. Het is belangrijk door te lezen (inderdaad nogal lang) naar de laatste alinea’s:

    Een verstandig politicus staat voor zijn meningen, maar weet ook te relativeren. Wilders kan dat niet en doet dat niet. Ik ben geen verdediger van de islam, dat moeten de moslims zelf maar doen, maar de oplossingen die Wilders aandraagt, of ze nu waarheid zijn of niet, dragen niet bij aan de wereldvrede. Wilders neemt het vermeende discours van zijn tegenstander over en zo komen we in een situatie terecht waar niemand uiteindelijk mee gediend is. Integendeel. Ik roep moslims en PVV’ers op naar hun gemeenschappelijke waarheid of waarheden te zoeken. Een utopie? Je moet altijd blijven hopen. Aan hoop heb je namelijk meer dan aan de waarheid.

  2. van mij mag alle religie uitgeroeid worden

    de donkere dagen der religie zijn spoedig geteld

  3. De Franse revolutie is dus in wezen een islamitische revolutie geweest? Aardige hysterici, sorry historici, die Wilders en Bosma. Is de Engelse koningin dan een moslima, toevallig? 🙂

    “Marketing for Death” zou de beter passende naam van het boek zijn. 🙂

  4. @2 Met religie op zich is niks mis, alleen dat wat sommige mensen er van maken, is verwerpelijk in mijn ogen.

Reacties zijn gesloten.