Ramsey Nasr: ‘Nederland, het is om je kapot te schamen’

Een premier die zich niet wil distantiëren van een racistisch Polenmeldpunt. Ontwikkelingshulp die enkel nog verstrekt wordt als we er zelf rijker van worden. Media die andermans rechten aantasten. Normloosheid is langzaamaan deel van ons wezen aan het worden, betoogt Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. (NRC)

Hij zal niet de enige zijn die zich schaamt. Eerder waren daar de veel te luidruchtige landgenoten, daarbij is nu een walgelijk kabinet gekomen, dat Nederland even op de kaart heeft gezet.

Waar kan er een tweede paspoort verkregen worden?

9 gedachten over “Ramsey Nasr: ‘Nederland, het is om je kapot te schamen’”

 1. Wist je trouwens dat als je een verblijfsvergunning wilt krijgen voor slechts één jaar, je een stapel papieren van tenminste 3 centimeter in moet vullen met de meest domme vragen en je 1250 euro moet betalen? Nederland heeft daarmee ongeveer het hoogste tarief. Smeerlappen.

  En of ik me schaam voor Nederland, dat is ingepikt door rechtse landverraders en extreme fascisten.

 2. Die verblijfsvergunnigsregels komen trouwens nog uit de koker van Cohen en AlBayrak …

 3. @2
  Ja de Telegraaf had wel een punt met de triomfantelijke opener dat de PvdA niet moet zeiken over illegalenververvolging.
  1250 euro voor een verblijfsvergunning? Per jaar? Dat zal dan wel niet voor EU-ingezetenen gelden want hoe gaat mijn invalide schoonvader dat opbrengen? (Ik heb mijn voorbeeld vlak bij de hand).

 4. #4, Jij klinkt wel als een voorstander van porno uitzendingen ’s middags tussen de kinderfilmpjes.
  Wat Nasr zegt is dat binnen de traditie die Cultuur worden genoemd zijn minstens bepaalde ethische en morele grenzen.

  Probeer maar niet te begrijpen, heet heeft geen zin.

 5. Ik schaam me ook het rood op de wangen met een Ramsey Nasr als ‘dichter des Vaderlands’. Hoewel ik dat rijmpje van hem met die ‘fascist aan de top’ weer wel leuk vond.

 6. Een land, een waar ik helaas geboren ben, vol met machtswellustelingen, probleemburgers (let op: ik spreek niet over alochtonen, maar echt een nog grotere doelgroep),
  Ik heb 6 voorbeelden van mensen.

  Deze verhalen worden gepubliceerd op internet: SCHRIK NIET !
  Het gaat niet om die ene vrouw een welk een uitkering nodig heeft, of de Marokkaan een welk in een verzorgingsjuis een aantal bejaarden beroofden, en zo nog 4,
  Nee, MAAR HOE ONZE SCHOFTERIGE POLITIEK ER MEE OMGAAT !
  en ook nog wat het kost…. Bewijsstukken zullen ook gepubliceerd worden!!!

 7. Volgens mij heeft Ramsey Nasr dat over normloosheid goed opgemerkt. Ik heb zelf het idee dat dit voor een groot deel ook veroorzaakt wordt doordat er geen waardenstelsel meer ten grondslag ligt aan hoe wij hier leven en wat wij hier doen.
  Behalve dan alles slechts op z’n economische waarde waarderen, inclusief onze medemens…. Bruut slecht gewoon!

Reacties zijn gesloten.