Radiostilte is een lust voor ons oor

De algehele radiostilte is een vast onderdeel van Ruttes onderhandelingstactiek. Hij gelooft er heilig in dat het werkt om te zwijgen in alle talen. ‘Ik haat het woord radiostilte, maar het moet’, zei de premier in het voorjaar, toen hij nog met Geert Wilders en Maxime Verhagen in het Catshuis zat. Ook in 2010, rond de formatie van de gedoogconstructie, hield hij het stil.

Na het Catshuis was Mark Rutte ook weken stil en vanaf 14 sept is er ook weer radiostilte. Vanaf okt 2010 heeft Nederland een nieuwe primeur: de meest zwijgende Minister President. Stille Rutte. Grappig is dat stille Rutte wanneer hij spreekt niet echt geloofd wordt. Door zijn volk wordt de Minister President van alle Nederlanders niet voor niks Pinokkio genoemd.

Het land wordt ondertussen geregeerd door een minderheidskabinet met twee vingers in de neus en op schreeuwlelijk Teeven na wordt er af en toe een nieuwtje over de schutting gegooid waar het hijgerig journaille niets mee kan. Wat een fijn kabinet en wat een fijne MP hebben we in NL. Ondertussen worden we opgezadeld met de rotzooi van het Kunduz-akkoord.

5 gedachten over “Radiostilte is een lust voor ons oor”

 1. Ik zie Rutte de radiostilte nog eens in de grondwet verankeren: het constitutionele recht op radiostilte

 2. 1 – Laurent

  zit er dik in en ………

  ach het lukt Rutte nog steeds.

  waar geen woorden zijn is zwijgen beter.

  boeiend ook.

  nu het vervolg weer.

  en het wordt geaccepteerd.

  daar heeft de Nederlander ook voor gestemd.

  niet zeuren.

Reacties zijn gesloten.