Racistisch Griekenland beloofde land voor PVV-stemmers

De Gouden Dageraad, een neonazistische partij, houdt huis in Griekenland. Buitenlanders worden in elkaar en dood geslagen. Griekenland moet er alleen voor de Grieken zijn en anderen moeten oprotten. De inwoners van Athene laten het gewoon begaan. De politie doet niets, schijnt te sympathiseren met de Gouden Dageraad (waarom verbaast me dat nou helemaal niets!). Lijkt een beetje op 1940-1945 toen Nederland massaal toekeek bij de transporten van Joden.

Als ik dit zo lees is dit land, waar zo op af gegeven wordt door veel Nederlanders en dan met name PVV-aanhangers, het ultieme beloofde land. Alle buitenlanders er uit! Eigen volk eerst, zal ze enorm aanspreken.

Ow, wacht, probleem, voor die Nederlanders is Griekenland een land vol buitenlanders en die Nederlanders in Griekenland zijn dan weer buitenlanders voor de Grieken. (snap je het nog 😛 ) Jammer!

 

17 gedachten over “Racistisch Griekenland beloofde land voor PVV-stemmers”

 1. Lijkt een beetje? Er ligt een carbonnetje tussen en dat dit fascisme geen grenzen kent gaat blijken.

 2. Allemaal opstartperikelen van een bestuurseenheid in wording, de EU. Over twee generaties is iedereen deze huidige perikelen vergeten, als wij allemaal dood en begraven zijn. De dan levenden weten niet beter dan dat ze burgers van de EU zijn.
  Racisten in Griekenland, of waar dan ook in de EU, tegen andere EU-landen bestaan tegen die tijd niet meer volgens mij.

 3. Wat een misselijkmakende vergelijking met de Shoa™ wordt hierboven gemaakt. Het Leed Der Joden is volstrekt uniek en iedere vergelijking ermee gaat dus volledig mank en riekt zeer sterk naar anti-Semitisme. De schrijver krijgt vooralsnog het voordeel van de twijfel maar staat genoteerd. Weest gewaarschuwd!

 4. Uri G. is duidelijk verdwaald. Zijn aardige reactie hoort op DeSpeld, dan kun je er om lachen. Nu eventjes niet.

 5. Ja Keira, je staat genoteerd. Zie #3
  ‘ Weest gewaarschuwd’ zegt de Gestapo.
  En ik maar denken dat we hier vrijheid van meningsuiting hadden…

 6. Wat een typisch staaltje journalistiek is dat weer, dat Trouw-artikel onder de link. Griekenland kent een roerig verleden, melden ze, en dan noemen ze wat links geweld uit een grijs verleden. En het huidige rechtse geweld komt blijkbaar ineens uit de lucht vallen. In de Europese racismemonitor eindigt Griekenland steevast bovenaan. En blijkbaar is men bij de MSM de rellen van eind 2008, waarbij een 15-jarige scholier om het leven kwam, alweer glad vergeten (http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Greek_riots). De daders, 2 politieagenten, werden voor moord veroordeeld. Ze zijn veelvuldig met Chrysi Avgi in verband gebracht, maar dat is nooit onomstotelijk vastgesteld. Kort daarop vond een laffe aanslag plaats op een voorvechtster voor arbeiders- en immigrantenrechten, de uit Bulgarije afkomstige Konstantina Kuneva, waarbij zij een bijtend zuur in het gezicht kreeg. De daders zijn nooit gepakt. Dat zijn slechts 2 uitwassen uit de reeks van geweld waar Griekenland de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad.

 7. In tijden van crisis krijgen minderheden de schuld.
  Nooit anders geweest, en het zal altijd zo blijven.
  6a7 miljoen Joden en andere minderheden zijn ter dood gebracht door facisme in het verleden.
  Gaat de geschiedenis zich herhalen? In griekenland schijnbaar wel.
  Kan dit overslaan naar West -Europa? en met name naar Nederland.?
  Jawel, de gronslag is reeds aanwezig, gelegd door geert.

 8. Zoals altijd koelen rechtsdenkende hun woede af op de verkeerde mensen. De buitenlanders en in geval van de Grieken alles wat niet Griek is. Rechts gaat gewoon door met stemmen op de partijen die ellende hebben veroorzaakt. Die een klimaat hebben geschept waarbij de eigen bevolking werkloos wordt (te duur) en waar buitenlanders uitgebuit kunnen worden. En die twee zet rechts dan tegen elkaar op om steeds rijker en machtiger te worden. Een viscieuze circle die als je die niet doorbreekt uiteindelijk tot geweld leid.

  Bij ons zijn dat de partijen als de VVD en het CDA. Die buitenlanders hierheen hebben gehaald voor pure eigen gewin. Een soort van neo kolonialisme. Mensen uit het buitenland niet in hun eigen land uitbuiten (doen ze nog steeds kijk maar naar SHELL) maar ze hierheen halen en dan hier uitbuiten en als er ellende van komt ze tegen links inzetten en die de schuld geven. Toen de Turken en Marrokanen. Nu de Polen en de andere oost Europeanen.

  Maar volgens de PVV en ander extreem rechts tuig (Zoals de Gouden Dagenraad) liggen de problemen niet aan de VVD en het CDA maar meer aan Links (PVDA, SP) en de mensen met een kleurtje of die geen Piet of Jan heten. Of tegenwoordig Henk & Ingrid. Nu lopen heel vele PVV over naar de VVD omdat Links die tot nu toe nooit heeft mogen regeren groot dreigt te worden door de SP.

  Links de schuld geven terwijl we nooit een links kabinet hebben gehad. Buitenlanders de schuld geven terwijl heel veel Nederlanders ook als gelukzoekers na de oorlog of tijdens naar het buitenland gingen om daar een beter bestaan te krijgen. Rechts vergeet ook even aan welke kant zij stonden tijdens WW II en ook die rechtse hobbies “oorlogvoeren en kolonieen”.

  Die kortzichtigheid is de bron van ellende. Ik snap die Grieken wel het is niet fijn als je geen werk kunt krijgen omdat ze je te duur vinden en als je dan een Mohamed dat werk ziet doen. Maar om daar dan buitenlanders de schuld van te geven en gewoon door te blijven stemmen op rechtse partijen die juist zorgen dat je te duur blijft en dat ze in het buitenland arm via uitbuiting en oorlog.

 9. @ Uri altijd maar die joden vervolging men vergeet even die 150.000.000 Natives die we hebben vermoord door de eeuwen heen. The American Holocaust.

  Er is niks Unieks aan. Toevallig omdat we er zoveel bewijzen van hebben in een tijd van film en foto’s betekend niet dat er iets Unieks is.

  Wat er met de Joden is gebeurd is werkelijk walgelijk maar het kan zo weer gebeuren als je niet op let en je je met extreem rechts gaat in laten. Kijk maar eens naar Breivik.

 10. Ach Uri heeft waarschijnlijk alleen dit stukje van mij gelezen, anders had hij niet hoeven reageren. En ik ben in mijn leven al zo veel gewaarschuwd, gaat gewoon op de grote hoop.

  Maar ik blijf het schandalig vinden dat er in een klein land als Nederland in 1940-45 zoveel joodse mensen zijn gedeporteerd en vermoord, dit kan alleen met hulp van Nederlanders gebeurd zijn. Wat mij dan daarna doet kotsen is dat na de oorlog iedereen in het verzet zat. Verraders en lafaards uit op eigen gewin, op zo’n moment ben ik niet trots op ons land.

Reacties zijn gesloten.