Raad van State is tegen boerkaverbod

Wat elk zinnig persoon zelf kan bedenken is ook de conclusie van de Raad van State: Het is niet aan de regering om met een verbod de keuze voor gelaatsbedekkende kleding op voorhand uit te sluiten. Dat staat in het advies van de Raad van State over het boerkaverbod dat vandaag openbaar is geworden.

Nou, nu is het weer aan de regering om te proberen uit te leggen waarom ze hysterische voorstellen van hun gedoogpartner menen te moeten uitvoeren en tegelijkertijd de schijn van niet volslagen de weg kwijt zijn op te houden.

15 gedachten over “Raad van State is tegen boerkaverbod”

 1. Het gaat niet alleen op een verbod op de boerka. Het gaat over een verbod op gelaats bedekkende kleding. Ik kom net uit de kroeg alwaar ik mijn uitkering zat te verzuipen. Komt er opeens een of andere idioot binnen met een integraalhelm op z’n kop. Iedereen schrok zich de pleuris en een enkeling die buiten het zicht van de persoon met de integraal helm bevond greep naar zijn mobiel om 112 te bellen. Gelukkig was het toch een stamgast die gewoon niet begreep wat er aan de hand was.

  Dit keer nog met een sissertje afgelopen gelukkig maar in de discussies na het incident bleek wel dat sommigen in de kroeg bijna hun illegale Walther P4 getrokken hadden om hem voor zijn illegale integraalhelm te schieten.

 2. #1 Gelukkig gloort er licht aan de horizon, Donner is nu onderkoning en komt vast orde op zake stellen…..

 3. @3 Maar waarschijnlijk had Donner hier helemaal niets mee te maken…
  Het is vandaag openbaar gemaakt, maar schijnbaar al eerder geschreven, althans zo lees ik het volgende:

  Het advies is versneld naar de Kamer gestuurd, omdat het over een wetsvoorstel van voormalig minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) gaat. Hij is sinds 1 februari vicevoorzitter van de raad. De RvS wilde voorkomen dat de indruk werd gewekt dat Donner over zijn eigen wetsvoorstel zou adviseren.

  Bron: Elsevier – http://tinyurl.com/7hkfby5

 4. #1 beste Luc.

  Heeft iemand zich eens hardop afgevraagd waarom iedereen in de kroeg “zo schrok”??

 5. Een hele gewone kroeg waar je legaal Walther P4’s kunt kopen en verkopen.
  Je mag ze alleen niet op straat openlijk dragen.
  Luc is trouwens een dikke leugenaar hoor, want niemand belde 112 maar hun eigen maatjes of het doodschieten van die “helmdrager” nog iets oplevert.

 6. Het is allemaal te belachelijk voor woorden. Wat voor gevaar levert een boerkadraagster op? Gaan we dan in de winter ook elk dik persoon controleren of die niet stiekem zo dik is omdat hij/zij een bomgordel omheeft onde zijn winterjas?

  “Het verbod zou ook noodzakelijk zijn omdat veel mensen het eng vinden op straat mensen tegen te komen die hun gezicht bedekken. Maar de Raad van State ziet in ‘subjectieve onveiligheidsgevoelens’ geen grond voor een algemeen verbod op gezichtsbedekkende kleding.”

  Er zijn ook heel veel mensen die ik zónder gelaatsbedekking eng vind, kan daar dan ook een verbod op komen? Omdat ik er bang van word, of zoiets? Alleen naar buiten als het donker is en zeker niet op TV voor middernacht?

 7. #8 Keira

  Er zijn ook heel veel mensen die ik zónder gelaatsbedekking eng vind

  Kijk eens naaar die kop van Wilders. Je weet gewoon dat er een heel enge vent achter schuil gaat, die ook nog eens heel wat engs op z’n geweten heeft.
  En die prachtige ogen van die boerkadraagsters zijn bepaald niet eng. Integendeel zelfs…. Het is maar goed dat er geen gedachtelezers bestaan. Je moest eens weten wat m’n gedachten soms zijn als ik die meiden in hun ogen kijk. De lezertjes zouden blozen van wat ik allemaal bedenk.

 8. Henk 🙂

  Weet je wat ik het engste vind aan Wilders? Zijn handen, hij heeft hele enge handen! bbrrrrrrrrrr
  Buiten zijn enge geest dan natuurlijk, staan allebei op een eerste plaats.

 9. #10 Hoe vind je die tong van hem die voortdurend rondzwerft binnen z’n mond alsof hij (niet al te) stiekem iedereen de tong uitsteekt. Zeer eng.
  (Terzijde: Ik merk als ik een PVV-er imiteer, schrijvend of denkend, dat ik die gewoonte van dat tongetje overneem.)

 10. @11 Henk! Gatver! Je mag niet met volle mond schrijven, wil ik niet hebben. Nu moet ik daar steeds aan denken als ik iets van je lees, bah!

 11. #4
  Goed u terug te zien en over donner en famille :””Vlak voor Kerst 1930 publiceerde het blad een artikel dat opriep het Kerstfeest af te schaffen. Twee jaar later toonde het blad een spotprent waarin twee arbeiders de bijl aan het Kruis van Christus zetten.

  Voor minister van justitie Jan Donner, de grootvader van de latere minister Piet Hein Donner, was dit de aanleiding voor de Wet inzake smalende godslastering. Op openbare godslastering in woord of beeld werd een gevangenisstraf (respectievelijk maximaal 1 en 3 maanden) of een geldboete (maximaal ƒ 100,- en ƒ 150,-) gesteld. Donner wilde uitingen bestraffen “die in haar uitdrukkingswijze zelf een honen van de persoon Gods bevatten.” Kritiek leveren op God en het geloof werd door de nieuwe wet niet verboden.[6][7]::

  Bron Wiki

  Deze wet is n0g is ondanks de UVRM en ondanks dat de ararbische landen haar eigen mensen rechten inbreng ,clausule voor hadden ,nog steeds van neerlandse kracht..

 12. #8 Keira: `Er zijn ook heel veel mensen die ik zónder gelaatsbedekking eng vind, kan daar dan ook een verbod op komen? ‘

  Kamp bijvoorbeeld, slaat alles.

Reacties zijn gesloten.