Raad van State gebruikt onzinargumenten voor gevallen als Mauro

De Raad van State ziet niets in een speciale wortelingswet voor gevallen als Mauro, volgens welke kinderen die al acht jaar lang in Nederland verbleven hebben een verblijfsvergunning zouden moeten krijgen. Volgens de Raad van State zou het ‘onnodig, ondoelmatig en oneerlijk’ zijn om kinderen die langer dan acht jaar legaal in Nederland zijn een verblijfsvergunning te geven.

De wortelingswet, een initiatiefvoorstel van de PvdA en de ChristenUnie, moet het mogelijk maken dat dit soort ‘gewortelde’ kinderen geen nieuwe kwestie als die van Mauro Manuel opleveren. Maar de NOS meldt dat de Raad van State vindt dat dit soort schrijnende gevallen ‘altijd bij de minister kunnen aankloppen’.

Nou, dat hebben we gezien wat dat voor een fantastisch resultaat oplevert, als je bij Gerd Leers aanklopt. Niks verblijfsvergunning, je hoeft op zijn best niet terug naar je land om de aanvraag van een studievisum af te wachten terwijl je eigenlijk gewoon aan het werk wou en niet meer verder studeren.

Daarbovenop komt dan volgens de RvS dat het oneerlijk zou zijn zo’n wet in te stellen ten opzichte van gezinnen die wel zijn teruggekeerd naar hun land van herkomst.

Als dat een argument zou zijn zou het onmogelijk zijn om verkeerde wetgeving te herstellen. ‘Het afschaffen van de doodstraf zou oneerlijk zijn ten opzichte van al die duizenden mensen die we in het verleden wél gevierendeeld, onthoofd, opgehangen of gefusilleerd hebben.’
Zou dit al de invloed van topjurist Piet Hein Donner zijn?

9 gedachten over “Raad van State gebruikt onzinargumenten voor gevallen als Mauro”

 1. Laurent ik denk en vrees dat de slager al is die zijn eigen vlees keurt. Oftewel dat de RvS 60% van de wetsvoorstellen af keurde is ook verleden tijd geworden. RvS zit ook in de zak van dit bruine kabinet. Nederland gaat het nog moeilijk krijgen, maar men vindt het nog steeds goed. Want er is nog steeds heel weinig protest, vind ik.

 2. “De gemeenteraad heeft besloten dit gevaarlijke kruispunt niet extra te beveilgen omdat dat niet eerlijk is ten opzichte van de slachtoffers die daar reeds zijn gevallen.”

  Dat zou een landelijke, zo niet internationale rel opleveren denk ik. 😛

 3. Ik begrijp absoluut niets van de hele asielzoekerskwestie m.b.t. kinderen.
  Een kind kost € 5000,- tot € 10.000,- per jaar, afhankelijk van opleiding, milieu, gezondheid e.d.
  Dat is toch geld over de balk gooien als je zo’n kind terugstuurt?
  Laat ze maar aan het werk gaan of verder studeren. (Kunnen we eindelijk eens werk maken van de wederopbouw van ons land wat de laatste jaren behoorlijk in het slop is geraakt 🙂 )

 4. Ik kan gewoon niet begrijpen hoe deze mensen zichzelf zo tegen de ballen kunnen schoppen. Fysiek zou het mij niet lukken. Waarom deze jongens en meisjes terugsturen als je ze ontzettend hard nodig hebt. Voor eigen belang zou je deze jongens en meisjes een verblijfsvergunning en goede begeleiding moeten geven.

  Misschien krijgt Santorum over een paar jaar gelijk, want op het huidige beleid zie ik geen oplossing voor de vergrijzing.
  En ik wil naar Duitsland verhuizen, net als al die andere afgestudeerde allochtone jongens en meisjes van mijn leeftijd die vertrekken. Er is niets meer wat mij verbind met Nederland.

 5. #5
  Ik heb juist altijd een warm en “trots” gevoel als mensen naar Nederland vluchten of hier graag willen zijn. Ook dat we met ontwikkelingshulp en schenkingen heel hoog staan genoteerd is toch hartstikke mooi!
  Dat is tenminste iets waar je trots is gebaseerd op de mentaliteit van “ons”.
  Natuurlijk ben ik ook “trots” op het feit dat er het op één na rijkste land van Europa zijn, maar ikm weet ook heel goed dat dat voor een heel groot deel ligt aan het feit dat we in het verleden veel hebben verworven dankzij onze kolonies en dat dat weer mogelijk was omdat Nederland buitengewoon ideaal ligt binnen Europa. Je kunt bijna niet om onze havens heen als je je producten aan de man wil brengen in de rest van Europa. Dat geldt dus ook voor landen als de VS, China en Japan . Het is een “trots” waar je geen prestatie voor hoeft te leveren.
  Het helpen van mensen daar moet je wel wat voor doen. Dat doen we wel degelijk allemaal zonder dat er iets (financieel) tegen over staat. Integendeel zelfs. Het kost ons geld. En dat is dus precies wat Wilders cs (PVVD) er op tegen hebben. Het kost geld dus is het fout.

 6. #6

  Florim, helaas ik kan niet toestaan dat je vertrekt. Je denkt toch niet dat jij een tijdlang op mijn belastinggeld hebt geleefd en vervolgens naar Duitsland gaat om daar mensen te helpen.
  Jij krijgt een emigratieverbod. We hebben je hier harder nodig.

 7. Het is gewoon Donner welke aan de touwtjes trekt in de R v S. Nederlandse samenleving dient niet opgebouwd maar afgebroken te worden. Zo kunnen de rechtse zakkenwassers in de slachtofferrol blijven en kunnen de bruine broeders van dit kabinet, zijnde CDA-VVD-PVV hun onwelgevallige bevolkingsgroepen de schuld geven. Er moet wel iets uit te roeien blijven!

Reacties zijn gesloten.