PVV’er Sam van Rooy op non actief gesteld

Vandaag is de Vlaamse beleidsmedewerker van de PVV Sam van Rooy op non actief gesteld. Van Rooy meende een groepje dames te moeten filmen die een Niqab (dus geen Boerka) droegen. Op zijn (gesloten) Faceboek pagina reageert van Rooy op een vraag van iemand waarom vrouwen als ‘tuig’ worden weggezet, het volgende:

‘Wat een onzin dat je mensen niet tuig mag noemen. Mensen die de westerse waarden afwijzen ten faveure van een racistisch, fascistisch en inhumaan systeem als de sharia is gewoon tuig, net als nazi’s en andere fascisten.’

Bovenstaande quote is afkomstig van Elsevier.nl waar u het hele verhaal kunt lezen.

Een paar uur later meldt datzelfde Elsevier.nl dat van Rooy op non actief is gesteld.

We hadden hier graag met u het YouTube filmpje gedeeld, maar zoals dat gaat bij de PVV is dit filmpje inmiddels verwijderd.

Is dit niet hypocrisie ten top van de PVV? Mijns inziens is het invoeren van een kopvoddentax net zo beledigend als wat van Rooy hier beweert. Een kopvoddentax gaat immers ook over de individuele moslim vrouw? Dat heeft toch ook niets te maken met kritiek op de Islam?

Men heeft het er vaak over dat de linkse pers datzelfde links laat vallen, maar op de andere kant kunnen ze er dus ook wat van! Was het niet Powned, met de oudste pubers van Nederland, die ervoor zorgde dat James Sharpe zijn biezen pakte?

67 gedachten over “PVV’er Sam van Rooy op non actief gesteld”

 1. Ja, na die rechtszaak durft de PVV blijkbaar toch niet meer helemáál hardop te zeggen wat Henk en Ingrid denken. Alhoewel dit in elk geval volgens het OM toch allemaal ruimschoots onder islamkritiek zou moeten vallen.

 2. Kijk deze afbeelding legt grappig de spagaat bloot waar PVV-aanhangerts nu in zitten dankzij de PVV. Dit is (dochter van Halsema bedreiger en) PVV-aanhangert Stop_links. Eerst verdedigt hij het filmpje tegen onmachtig links of hoe hij dat noemt. En nou snapt ie t nie meer:

 3. We hadden hier graag met u het YouTube filmpje gedeeld, maar zoals dat gaat bij de PVV is dit filmpje inmiddels verwijderd.
  Vreemd. Aangezien een normaal mens nooit een boerka of nikkap tegenkomt ga ik bijna denken dat PVV een stel figuranten heeft ingehuurd om ermee in Scheveningen te paraderen. Wilders heeft tenslotte een reputatie in haatfilmlpjes maken en komt er nog mee weg ook voor justitie.

 4. Meneer van Rooy zegt:
  [“Mensen die de westerse waarden afwijzen ten faveure van een racistisch, fascistisch en inhumaan systeem als de sharia is gewoon tuig, net als nazi’s en andere fascisten.” “]
  Bij de PVV hebben ze probleem met het woord “tuig”.
  Aangezien in Nederland geen enkele vorm van een sharia is, (nog afgezien van het feit dat op de manier waarop in Engeland, waar wel 40 Sharia-rechtbanken zijn en waar sharia’s geen enkele probleem zijn ) zou ik als het woord woord “sharia” vervang met “PVV” heb ik in dat geval wel een volstrekt correcte omschrijving en dan is het woord “tuig” zeker niet ongepast en zondermeer voor 100% juist.

 5. Ik was in Dubai met mijn man en hij ontmoete daar een goede vriend ( Sheik) die zaken deed in Spanje Valencia De herontmoeting was heel leuk .Plotseling zag hij dat ik er bij was en hij zocht gauw een pilaar op om mij niet te zien . Waarom ?ik was niet in Burka en uit respect tegenover mijn Man = westerling Spanje wilde hij mij niet zien . Ik ken die wereld heel goed daar mag echt de Nederlandse Macho wereld een voorbeeld aan nemen hoe hoffelijk vrouwen worden behandeld .Ik ken ook velen Nederlandse meisjes die hoofdoeken dragen waarom ?? Als ze leuk gekleed lopen op straat worden ze nagevloten en he!!! lekker ding etc. Dat gebeurt met het dragen van een hoofdoek niet !!! Dus PVV studeer eerst omtrent fatsoen in je eigen land . Verbeter de wereld begin bij je zelf . Ik kom uit voorthuizen en goede opleiding !Maar woon nu in Spanje

 6. 7:

  ja ingeborg, maar dit is ook wel raar hoor dat een vrouw het respectvol vindt als een man acher een pilaar gaat staan om haar niet te zien als ze niet in burka is.pff..rare vrowuen die dat mooi vinden.

  Rare argumenten mijns inziens om dit tegenover het onfatsoen van de pvv te zetten.
  en dat je een goede opleiding hebt en uit voorthuizen komt wat doet dat er nou helemaal toe ?

 7. LeRoiDanse Schreef:

  ik was niet in Burka en uit respect tegenover mijn Man = westerling Spanje wilde hij mij niet zien . Ik ken die wereld heel goed daar mag echt de Nederlandse Macho wereld een voorbeeld aan nemen hoe hoffelijk vrouwen worden behandeld

  Aardig verhaal, maar wat wil je hiermee aantonen? Dat mohamedaanse oosterling niet macho is? Lijkt me nogal tegenstrijdig, je relaas.

 8. 10:

  Nou Abdul, mijn Man ( met hoofdletter geschrven door Ingedinges, zie je dat? ) was het niet hoor, want ik heb geen man.

  Ach, ach, wat een verdrietig leven leidt de eenzaam dansende koning 🙂

 9. Ingeborg Schreef:

  Ik was in Dubai met mijn man en hij ontmoete daar een goede vriend ( Sheik) die zaken deed in Spanje Valencia De herontmoeting was heel leuk .Plotseling zag hij dat ik er bij was en hij zocht gauw een pilaar op om mij niet te zien

  Ingeborg, hoewel je een leuk verhaal verteld, komt hij me een beetje ongeloofwaardig over.
  Een boerka is namelijk ook voor de meeste moslims een beetje een belachelijk ding, een beetje vergelijkbaar met sommige klederdrachten die we hier in Nederland kennen. Een boerka is veel meer een cultureel attribuut die maar op enkele plaatsen in de wereld wordt gedragen. M.n. de Taliban heeft ‘m weliswaar verplicht gesteld, maar dat is een beetje vergelijkbaar met wat we vroeger wel eens kenden als “de zwarte kousen kerk”, waarbij de vrouwen als ze naar de kerk gingen verplicht zwarte kleding moesten dragen.
  Ik kan me haast niet voorstellen dat een man die toch “internationaal” werkzaam is en die meer dan wie ook weet dat het belangrijk is je een beetje “aangepast” dient te gedragen.
  Het wegduiken kan natuurlijk een reflex-beweging zijn geweest, maar het blijft vreemd.
  Ik wil niet beweren dat je liegt, maar kan het zijn dat je mogelijk iets verkeerd hebt geïnterpreteerd?
  Misschien was het zelfs een poging tot flirt of wat ook heel goed kan en wat mij en vele anderen wel eens is overkomen, dat de pilaar gewoon even als pispaaltje werd gebruikt, bij gebrek aan brievenbussen of bomen.

 10. @Dirk: Waarom schrijf je er nou bij dat die man Vlaming is, daar kan hij toch niks aan doen. Heb je soms iets tegen Vlamingen (of tegen hun verwerpelijke zachte g)?

 11. @ Joke: Ik heb absoluut niets tegen Vlamingen, integendeel, heb vaak genoeg met volle tevredenheid in Vlaanderen vertoeft. Maar als je even verder denkt in context met de PVV krijg je het vanzelf in de gaten.

 12. Dirk Visser Schreef:

  et volle tevredenheid in Vlaanderen vertoefd. Maar als je even verder denkt in context met de PVV krijg je het vanzelf in de gaten.

  Nou, ik vind de Vlamingen veel kordater tegen rechtsextremisme dan NL-politici die te schijterig zijn om een sanitair kordon te leggen rondom de bruine vloed.

 13. LeRoiDanse Schreef:

  Nee, dat verhaal van Ingeborg kan niet waar zijn, toch?

  Natuurlijk niet. Sterker nog. “Ingeborg” is niet eens een vrouw.

 14. Abdul Alhazred Schreef:

  Nou, ik vind de Vlamingen veel kordater tegen rechtsextremisme dan NL-politici die te schijterig zijn om een sanitair kordon te leggen rondom de bruine vloed.

  Ja, en bij de buren een beetje een tsunami veroorzaken. Ik bedoel, je hoeft maar te kijken wat hier naartoe komt en zich hier voortplant.

 15. Joke Mizée Schreef:

  Abdul Alhazred Schreef:
  Nou, ik vind de Vlamingen veel kordater tegen rechtsextremisme dan NL-politici die te schijterig zijn om een sanitair kordon te leggen rondom de bruine vloed.
  Ja, en bij de buren een beetje een tsunami veroorzaken. Ik bedoel, je hoeft maar te kijken wat hier naartoe komt en zich hier voortplant.

  Ik volg het niet helemaal. “Bruine vloed”, “sanitair kordon” ? Tsunami…wat hier naar toe komt?
  Heb je het nu over en ontzaglijke diarree bij de PVV?

 16. @#21: Over de door de Vlamingen uitgekotste van Rooyen. Maar verder ontzettend aardige mensen, niks mis mee. Wie begon er hier over Vlamingen? Ik niet. Altijd al verzot op geweest.

 17. Stop met het uit de context te rukken van die hele zaak. Sam is scherp in zijn bewoordingen, maar nooit onoverwogen. Mij (en met mij velen) stoort het hele islamisatieproces van de lage langen mateloos! Sam is in de eerste plaats een islamkenner, hij weet waarover hij praat. En oh jee, had hij hangjongeren met petjes dezelfde kwaliteiten toegedicht (gelijkwaardig, want staan ook vaak lijnrecht tegenover onze Westerse waarden) had er geen haai naar gekraaid. Buiten een paar linkse minkukels! Ik liep gisteren nog door onze hoofdstraat en als blanke, blonde, vrouw in haar eentje kan ik je nu al garanderen dat dit geen pretje is. Sam heeft tenminste het lef het verschijnsel te benoemen, iets waar onze politici met een boogje omheen lopen. Als vrouw hou ik die doeken- en boerkadraagsters persoonlijk verantwoordelijk voor het scheefgroeien van de situatie! En neen, ik ben geen PVV-er. Eb een boerka of hoofddoek dragen? Over my dead body!

 18. Ik ben blijkbaar één van de weinigen die het filmpje wel gezien heeft. De dames waren in tegenstelling tot wat een reageerder beweerde wel degelijk meer dan gesluierd. Maar ik vond wel dat de persoon die het filmpje maakte, ik wist op dat ogenblik niet dat S VR de Iphone-cameraman was, weinig respect toonde door de manier waarop hij de vrouwen in beeld bleef brengen. En dat de vrouwen zich wel fatsoenlijk bleven gedragen.

 19. 25;

  En, hadden ze een deugdelijke BH en slip aan? Of ging daar het onderzoek niet om?

  Of waren het travestieten? Of hadden ze zich vol gehangen met explosieven?

  Hij toonde weinig respect door de manier waarop hij de vrouwen in beeld bleef brengen?????

  Het simpele feit alleen al, dat hij meent dat je deze vrouwen op film moet zetten is onbeschoft.

 20. Aan een belangrijk deel van de reacties op het internet is te zien tot welk een bedenkelijk niveau Nederland is afgezakt. Onder het mom “verdedigen van de normen en waarden volgens de Christelijk Joodse traditie”, vertrappen deze lieden (én degenen die een dergelijk gedrag en uitingen goedkeuren) deze zelfde normen en waarden. Zij uiten zich op deze verwerpelijke wijze niet alleen tegen Moslims, maar tegen iedereen die een van hun mening afwijkend standpunt (op welk gebied dan ook) inneemt.
  Daarmee maken zij zichzelf vertegenwoordigers van een intolerantie, bekrompen, nationalistische in zichzelf gekeerde maatschappij, die niets maar dan ook niets meer met de zo geroemde open Christelijk-Joodse traditie te maken heeft.
  Het is dan ook een gotspe dat deze mensen zich er op beroepen vertegenwoordigers en verdedigers van deze Christelijk-Joodse traditie te zijn…..

 21. Summer Schreef:

  . Mij (en met mij velen) stoort het hele islamisatieproces van de lage langen mateloos!
  ……… want staan ook vaak lijnrecht tegenover onze Westerse waarden) had er geen haai naar gekraaid. Buiten een paar linkse minkukels! Ik liep gisteren nog door onze hoofdstraat en als blanke, blonde, vrouw in haar eentje kan ik je nu al garanderen dat dit geen pretje is.

  Er is geen moslimprobleem. Er is slechts het vraagstuk van xenofobe, racistische `Nederlanders’
  die eigenlijk hun pasoort zouden moeten worden afgepakt bij recidive.

  Als blanke blonde vrouw door de hoofdstraat? Wat is je probleem?
  Waarom zou Ingrid met haar man Henk toch zo graag naar Turkije op vakantie gaan? Omdat het zo lekker goedkoop is om zich helemaal obees te vreten en haar tors te laten bakken onder de Oosterse zon totdat er bruine sinaasappelhuid overblijft. Linkse minkukels? Eerst onderbouwen, dan brallen!
  We leven tenslotte in een maatschappij met rijk geschakeerd politiek spectrum, overigens is racisme geen mening. Dus ophouden met emotioneel vomeren of :exit:

 22. Wat doet Vlaamse Sam bij de PVV? Precies, een baantje van een Nederlander inpikken. Een paar jaar geleden hadden ze ook een of andere Zweed in dienst. Henk had dat baantje graag gehad, een allochtoon heeft het ingepikt. Ze hadden niet eens twee paspoorten maar eentje, niet NL nota bene. Loyaliteit? Binnenkort worden de leeggevallen plekken van PVVers in PS waarschijnlijk opgevuld met Poolse skinheads…

  Sam is een beetje dom. Je mag groepen wel als tuig aanmerken in het kader van een “breed maatschappelijk debat” maar je moet individuen niet als zodanig aanmerken want dan heeft Moszkowicz wat meer problemen om je strafblad niet langer te maken.

  Binnenkort is Bram sowieso achter de kinderwagen. Hoe ga je als jood trouwens je zoon noemen bij een vrouw die Eva heet terwijl je zelf dikke (maffia)maatjes bent met een internationaal bekende fascist? Adolf? Sorry, Bram, niet persoonlijk bedoeld hoor, dat begrijp je wel 🙂

 23. Summer Schreef:

  Stop met het uit de context te rukken van die hele zaak. Sam is scherp in zijn bewoordingen, maar nooit onoverwogen. Mij (en met mij velen) stoort het hele islamisatieproces van de lage langen mateloos! Sam is in de eerste plaats een islamkenner, hij weet waarover hij praat.

  Fijn verwoord.
  Inderdaad grijpt de Islamisering steeds verder om zich heen.
  Je kunt er vrij zeker van zijn dat waar die vrouwen in Scheveningen in hun boerka liepen minstens de helft op slag geïslamiseerd zijn geraakt en niet wisten hoe snel ze naar huis moesten komen om hun vrouwen in elkaar te slaan, hun schaamlippen af te knippen en hun kinderen op te roepen minachting hebben voor de Nederlandse rechtstaat. Bovendien vertelden waar je het makkelijkst mensen kon beroven.
  Allemaal zaken waarvan we weten dat zonder islamisering nooit zou zijn plaats gevonden.

  Zo is het toch “summer”.
  Ach, Summer jij en ik weten het wel hoe geweldig Sam is en hoe hoe die z’n kennis over de Islam is, maar zou je de andere lezertjes eventjes willen vertellen wat die Islamisering zoal inhoudt en wat er met je gebeurt als je iemand met een hoofddoek of boerka ziet?

 24. LeRoiDanse Schreef:

  25;
  En, hadden ze een deugdelijke BH en slip aan? Of ging daar het onderzoek niet om?
  Of waren het travestieten? Of hadden ze zich vol gehangen met explosieven?
  Hij toonde weinig respect door de manier waarop hij de vrouwen in beeld bleef brengen?????
  Het simpele feit alleen al, dat hij meent dat je deze vrouwen op film moet zetten is onbeschoft.

  Het komt heel vaak voor dat vrouwen zo op het oog netjes gekleed zijn, maar als je onder hun kleren kijkt zijn de meeste gewoon poedelnaakt.
  Eén van m’n werkzaamheden dagelijks is het preventief fouilleren op wapenbezit. Bij mannen is dat een makkie. Je aait ze even over hun kleren en dan kunnen ze gaan. Vrouwen hebben echter een extra lichaamsholte waar heel goed een pistool, mes of indien ze wat ruimer geschapen zijn een klein machinegeweer in verstopt kan zitten.
  Bij vrouwen ben ik dus extra alert. Ik controleer ze dus op die plaatsen extra.
  Ik overweeg om in overleg met de PVV/Wilders m’n bevoegdheden uit te breiden met het controleren of meiden onder hun kleren niet geheime “wapens” hebben om mannen te verleiden iets te doen waar de mannen totaal nooit zin in hebben. Namelijk seks bedrijven.
  Ik eis dat strak als ik een vrouw tegenkom dat ze zich onmiddellijk ontdoet van haar kleren. Het is ook voor haar beter. Immers als na controle blijkt dat ze zich netjes heeft gedragen en niks te verbergen heeft, hoeft ze zich niet meer als verdachte te beschouwen.

 25. kaaskop Schreef:

  Hoe ga je als jood trouwens je zoon noemen bij een vrouw die Eva heet terwijl je zelf dikke (maffia)maatjes bent met een internationaal bekende fascist? Adolf?

  Je weet dat Adolf getrouwd was met ene Eva.
  Echter je weet ook dat het huwelijk maar van korte duur was.
  Toen Adolf er achter kwam dat Eva, waarvan haar naamgenoot duizenden jaren eerder geboren, bekend is geworden dat ze een dievegge was en het leven had geschonken aan een moordenaar Kaïn genaamd, die een kwart van de wereldbevolking destijds om zeep heeft gebracht, iets waarvan Adolf wist dat hoe goed z’n bedoeling ook was, nimmer zou lukken (hij was al blij dat hij 1/3 van de Joden wist uit te roeien) wilde hj niet verder meer leven. Hij beschouwde zichzelf als een mislukkeling.
  Hij pleegde toen dus zelfmoord. Heel jammer en totaal onnodig, mede omdat een kleine 2000 jaar geleden ene Judas ook zelfmoord had gepleegd, nadat hij Jezus (een Jood) had verraden voor de somma van 3 tientjes. Precies dus de reden waarom de Christenen eeuwenlang de Joden legaal hadden kunnen vervolgen en waarom terecht Adolf gewoon het werk kon voortzetten zonder zich er voor te hoeven schamen.
  Hij deed gewoon wat eeuwenlang de Christenen al deden.

 26. De PVV ontbreekt elke integriteit:

  ” Mijns inziens is het invoeren van een kopvoddentax net zo beledigend als wat van Rooy hier beweert. Een kopvoddentax gaat immers ook over de individuele moslim vrouw? “

 27. Henk Veldman Schreef:

  Bij vrouwen ben ik dus extra alert. Ik controleer ze dus op die plaatsen extra.

  Volgens oude Oosterse hoffelijke traditie na deze inspectie moet je ze aan het eind uit respect een kusje op die plekje geven. Doe je dat ook?

 28. “Sam is in de eerste plaats een islamkenner, hij weet waarover hij praat. ”

  Ehm… nee. Sam praat islamofobe propagandisten na als Hans Jansen en Raymond Ibrahim. Die kijken niet naar hoe moslims zelf theologie bedrijven, maar ze pakken wat teksten uit koran en hadieth dan gaan daar dan eigenhandig hun potje theologie van koken.

  Maar dan ben je geen wetenschap aan het bedrijven, maar theologie. Hans Jansen gedraagt zich dan ook als een ayatollah, die moslims voorschrijft hoe zij hun koran moeten lezen.

  Zo heeft Sam van Rooy ooit een heel stuk van Raymond Ibrahim over taqiyya overgenomen en op Het Vrije Volk gepubliceerd. Moslims mogen liegen en bedriegen als het de zaak van het geloof dient!

  Maar zo’n doctrine bestaat helemaal niet. Niet in de klassieke handboeken van de islam, en waar je ook kijkt bij islamistische verenigingen, nergens in hun propaganda of documenten wordt er naar zo’n doctrine verwezen. Het staat niet in het al-Qaeda handboek voor geheime moslimmollen.

  Neem je dan een academisch werk op taqiyya, dan legt het dit leerstuk uit als dat je tijdelijk je geloof mag loochenen als je leven of dat van je dierbaren acuut gevaar loopt. Zelfs in Ibrahim’s eigen ‘al-Qaeda Reader’ wordt er door al-Zawahiri (no.2 al-Qaeda) als deze over taqiyya komt te spreken niet verwezen naar spionage-activiteiten, maar dat je mag liegen als je gefolterd wordt.

  Maar fantasten als Ibrahim en Hans Jansen, Robert Spencer maken daar dus van dat moslimorganisaties als CAIR standaard liegen (taqiyya) of zelfs dat moslims stiekem hele wijken overnemen en net doen alsof ze zich aan de wet houden, maar ondertussen slechts het doel hebben er heer en meester te worden. Dat is de islamkunde waaraan Sam van Rooy zich laaft, en die hij doorgeeft!

 29. nexus m. Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Bij vrouwen ben ik dus extra alert. Ik controleer ze dus op die plaatsen extra.
  Volgens oude Oosterse hoffelijke traditie na deze inspectie moet je ze aan het eind uit respect een kusje op die plekje geven. Doe je dat ook?

  Sterker nog. Een tongzoen!

 30. Prediker Schreef:

  Zo heeft Sam van Rooy ooit een heel stuk van Raymond Ibrahim over taqiyya overgenomen en op Het Vrije Volk gepubliceerd. Moslims mogen liegen en bedriegen als het de zaak van het geloof dient!

  Een beetje waar en een beetje niet waar. Het gaat niet om het geloof te dienen, maar uit zelfbescherming.
  Inderdaad iets wat Hans Jansen als bewijs aanvoert dat alles wij hij zegt en weerlegt wordt door moslims dat dat voortkomt uit het feit dat ze mogen liegen, iets wat een goede Christen, Jood, Wilders-aanbidder of Jansen-gelovige nooit zal doen.
  Moslims liegen tegen de klippen omhoog omdat ze zichzelf beschermen tegen het feit dat zij wel degelijk vals en slecht zijn, terwijl ze wel weten dat dat inderdaad zo is, en dat voornoemde groepen oppie-toppie zijn.
  Moslims zijn doodsbang dat mensen in de gaten krijgen dat ze de meest valse en slechtste mensen zijn en liegen daarom over hun geloof.
  Gelukkig zijn Jansen en Wilders daar net op tijd achter gekomen zodat we met z’n alletjes het volste recht hebben alleen al om het feit dat moslims altijd liegen als het hun zo uit komt ze mogen vervolgen.
  Dat is althans de lezing volgens Jansen, Wilders en z’n goedgelovige geloofsgenootjes.
  Maar wat is werkelijk bij Takiyya het geval? Zie http://is.gd/psxEbS
  Als je je wegens je geloof je bedreigd voelt mag je je geloof geheim houden. Volgens Wilders dien je hoe dan ook toe te geven dat je als moslim een hufter bent en dat je alleen bestaansrecht hebt als je afziet van je verderfelijke ideologie.
  Mijn moeder is 100% Joods. Ik derhalve maar half.
  Mijn moeder is Christelijk opgevoed. Ik niet.
  Tijdens en zelfs na de oorlog mocht je nooit zeggen dat je Joods was. Dat hoefde ook niet. We waren “Christelijk”. Vroeger werd ik wel eens uitgescholden voor “Jood”. Een slecht mens. Tegenwoordig voor “moslim” een nog veel slechter persoon dus dan toen ik nog Jood was. Ik ben atheïst. En ook nog eens links. Ik beken dat nu zomaar. In het openbaar bij volgelingen van Wilders in de buurt weet ik dat ik de meest ellendige persoon ben die ooit heeft geleefd. Vooral ook omdat ik m’n “geloof” afkomst en ideologie dankzij de Takiyya kan verbergen, maar waar de Wilders-aanbidders allang achter zijn gekomen dat ik wel degelijk tot de grootste rotzakken behoor.

 31. @ Abdul Alhazred:

  Woon in centrum Almere en kom ook nauwelijks Boerka”s tegen…dacht ook al dat het wel een stel verklede PVV fractie medewerkers waren

 32. `k Zit vaak in Antwerpen, geslaagde multicultistad, vooral ook wat buitenissige kleding betreft, maar nee, nooit `n Boerka te zien. Geen Belg die zijn frites & pintje ervoor zou laten staan overigens, boeit daar niet.

 33. Abdul Alhazred Schreef:

  `k Zit vaak in Antwerpen, geslaagde multicultistad, vooral ook wat buitenissige kleding betreft, maar nee, nooit `n Boerka te zien. Geen Belg die zijn frites & pintje ervoor zou laten staan overigens, boeit daar niet.

  Nou als je eenmaal wél een boerka hebt gezien in Antwerpen kom je er nooit weer.
  Je weet immers dan zeker dat je hooguit kantje boord weet te ontsnappen aan een mogelijke aanval van islamisering…….?!

 34. @37
  Het is off topic,Henk, maar als je moeder 100% joods is ben jij het volgens de Wet ook…

 35. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @37
  Het is off topic,Henk, maar als je moeder 100% joods is ben jij het volgens de Wet ook…

  Ja, dat weet ik, maar als m’n vader Joods is mag ik me niet Joods of zelfs niet half-joods noemen.
  Echter hoe dan ook zou je volgens de Hitleriaanse rassenleer de lijn doortrekken ben ik t.a.t. half-joods. Of m’n vader of m’n moeder “volbloed” Joods zijn maakt geen fluit uit.

  Om het nog gekker maken het volgende:
  Een hele tijd geleden vroeg een vriend aan ons of we er niet voor voelden om naar Israël te gaan. Heel even overwogen, maar dus toch maar niet.
  Tot op de dag van vandaag kan ik op dat besluit terugkomen. Er wordt me geen strobreed in de weg gelegd als ik naar Israël wil emigreren. Mijn (Christelijke) vrouw mag ik meenemen. Geen enkel bezwaar.
  Omdat ik nogal lui ben en graag uit emancipatoire overwegingen vrouwen aan het werk zie zou ik m’n vrouw kunnen vragen om de zaak te regelen. Op het moment dat zij als hoofdaanvrager het verzoek indient zal ze zondermeer worden afgewezen.
  In Israël is 2% van de bevolking Christen. In een aantal Arabische staten (Egypte bijvoorbeeld) is rond de 5 à 10% van de bevolking Christen.
  In de Koran worden de Joden verweten dat ze nogal elitair, discriminerend en racistisch zijn.
  Klopt dat?
  Als je in een westers land komt zie je in het straatbeeld, zeker in een grote stad, zo rond de 20% zwarten en/of kleurlingen.
  Hoeveel zie je in Israël? Praktisch nooit! Een jaar of 10 à 15 geleden heeft Israël 50.000 Ethiopiërs van Joodse maar wel zwarte makelij geïmporteerd. Daar is door een deel van de bevolking heel veel verzet tegen geweest.

  Tjeetje wat ben ik er trots op Jood te zijn.

 36. Filmpje gezien. Wat ik al dacht. Zo te zien psy-op van belanghebbenden.
  De boerkadraagsters hebben een Ingrid-loopje. Hollands schonkig, ingestudeerd.

  Plus dat je kunt zien dat ze niet gewend zijn erin te lopen, onzeker, alsof ze zo over een toegeworpen bananenschil kunnen struikelen.

 37. Abdul Alhazred Schreef:

  Filmpje gezien. Wat ik al dacht. Zo te zien psy-op van belanghebbenden.
  De boerkadraagsters hebben een Ingrid-loopje. Hollands schonkig, ingestudeerd.
  Plus dat je kunt zien dat ze niet gewend zijn erin te lopen, onzeker, alsof ze zo over een toegeworpen bananenschil kunnen struikelen.

  Je zou best eens gelijk kunnen hebben, maar wat zou er dan achter steken?
  (Ik weet wel vrij zeker dat als ooit dat ding verboden wordt dat ik eventueel onder zo’n ding kruip.)

 38. #47 Tja Henk, `k Zou het niet weten. Hoe kom je erachter als het weer gebeurt? Als politie hen om ID vraagt en anderen niet, roept oppositie terecht discriminatie. Ze zelf ontmaskeren is not-done, stel dat het echte zijn. Hen volgen misschien, waar ze heengaan, want ze kunnen toch niet makkelijk achterom kijken,
  dan kom je er zó achter. En als het verklede Ingrids blijken, dàt dan filmen….! 😆

 39. Abdul Alhazred Schreef:

  #47 Tja Henk, `k Zou het niet weten. Hoe kom je erachter als het weer gebeurt? Als politie hen om ID vraagt en anderen niet, roept oppositie terecht discriminatie. Ze zelf ontmaskeren is not-done, stel dat het echte zijn. Hen volgen misschien, waar ze heengaan, want ze kunnen toch niet makkelijk achterom kijken,
  dan kom je er zó achter. En als het verklede Ingrids blijken, dàt dan filmen….!

  Ik meen dat de Amsterdamse politiechef al heeft gezegd dat als het ooit tot een verbod komt hij nooit actief ze achter de vodden zou zitten.
  Maar dat geldt uiteraard niet voor andere steden.
  Je kunt heel effectief protesteren tegen zoiets als een boerka-verbod door massaal de wet te overtreden.
  In de oorlog was je verplicht om een Joden-ster te dragen. Hadden we in Nederland en overigens ook andere landen maar massaal die ster opgedaan. De Deense koning destijds deed dat.
  Hoeveel ellende had mogelijk voorkomen kunnen worden.
  Je zou heel makkelijk ook zonder complete boerka kunnen demonstreren door bijvoorbeeld een imker-masker op te zetten of een schermhelm. Eventueel een motorhelm. Immers allemaal attributen die een beetje lijken op een deel van de boerka-klederdracht.
  Vanaf de schouders immers dragen de meiden sinterklaas-soepjurken. Weliswaar in het zwart, maar dat dragen nonnetjes idem-dito.

  Vraag aan jou en eventueel andere krapuul-meelezers zou je aan zoiets mee willen werken?
  (Ik, ondanks m’n grote bek niet. Ik heb nog nooit met een demonstratie meegedaan. Wel meegefinancierd, meegedacht en mee-georganiseerd)

 40. Beste Henk ; Leuk dat ik geen vrouw bent ik heb een zoon van 22 jr gelukkig geen blaas kaak heeft net zoals ik al veel van de wereld Taiwan heel Azie Kuwait Dubai vakantie momenteel daar kortom veel gezien en kent dan ook velen normen in de culturen vergeet niet de gezegde de wijsheid komt uit het oosten de Barbaren uit het westen weet je dat nog op school geleerd. of niet soms ?? sterkte verder Maar het gaat om de normen en waarden van Nederland. Politie in elkaar slaan ambulance personeel verotslaan Leuk dat het gaat om paaltjes pissen of over Bh en slipjes praten bij julie . Juist daarom gaan veel vriendinnen van mijn zoon als ze in nederland zijn de stad in gaan hoofd doekjesdragen zodat ze niet bevloten worden , Velen oordelen maar op mijn coment maar zijn nog geen meter uit nederland geweest . Leuk al deze reacties :@ Henk Veldman:
  @ Henk Veldman:

 41. Henk Veldman Schreef:

  Je zou heel makkelijk ook zonder complete boerka kunnen demonstreren door bijvoorbeeld een imker-masker op te zetten of een schermhelm. Eventueel een motorhelm. Immers allemaal attributen die een beetje lijken op een deel van de boerka-klederdracht
  Vraag aan jou en eventueel andere krapuul-meelezers zou je aan zoiets mee willen werken? (Ik, ondanks m’n grote bek niet. Ik heb nog nooit met een demonstratie meegedaan. Wel meegefinancierd, meegedacht en mee-georganiseerd) .

  Ik zou zeggen zo’n BB rubbergasmasker van de Dumpy of rommelmarkt, voor een paar euri heb je er al een, ook mooi makkelijk als de wout met traan gaat schieten. (wel helm erbij tegen kopstoot en gummiklappen)
  Meelopen? Tja, waarom niet maar dan hoop ik je wel te zien als mededemonstrant.

 42. Abdul Alhazred Schreef:

  Ik zou zeggen zo’n BB rubbergasmasker van de Dumpy of rommelmarkt, voor een paar euri heb je er al een, ook mooi makkelijk als de wout met traan gaat schieten. (wel helm erbij tegen kopstoot en gummiklappen)
  Meelopen? Tja, waarom niet maar dan hoop ik je wel te zien als mededemonstrant.

  Je moest eens weten hoe dicht je bij een realiteit zit die ons ooit is overkomen.
  Toen de PSP nog bestond was hun kantoor in de fik gevlogen. Waarschijnlijk aangestoken.
  Mijn bedrijf (ik had een uitgeverij/grafisch bedrijf) gold een tijdje als vergaderruimte.
  De PSP organiseerde iets tegen chloortreinen. Er werd uiteraard veel over en weer getelefoneerd.
  Verzamelpunten, actieplannen e.d. werd besproken.
  Toen de demonstratie plaats vond, stond de politie al klaar. Ik zie de demonstranten nog terugkomen in ons kantoor. Letterlijk met bebloede koppen.
  We werden dus afgeluisterd!
  Een paar jaar later zijn we bezig geweest voor een inzamelingsactie voor het hongerende VS. Toen kwamen 40.000 mensen om van de honger en kou in de VS. We hadden een afspraak met de Amerikaanse ambassadeur om ons voedselpakket aangevuld met een zakje antraciet aan te bieden.
  We moesten een uurtje wachten. Toen we terugkwamen werd ons via de intercom verstaan gegeven dat we moesten ophoepelen. We kregen onze doopceel te horen inclusief alle misdaden die we op ons geweten hadden, zelfs misdaden waar we zelfs nooit van geweten hadden.
  M.a.w. niet alleen de BVD had ons afgeluisterd, maar ook de Amerikanen, rechtstreeks of dankzij de BVD hadden informatie over ons.

 43. Abdul Alhazred Schreef:

  #47 Tja Henk, `k Zou het niet weten. Hoe kom je erachter als het weer gebeurt? Als politie hen om ID vraagt en anderen niet, roept oppositie terecht discriminatie. Ze zelf ontmaskeren is not-done, stel dat het echte zijn. Hen volgen misschien, waar ze heengaan, want ze kunnen toch niet makkelijk achterom kijken,
  dan kom je er zó achter. En als het verklede Ingrids blijken, dàt dan filmen….!

  Ik meen dat de Amsterdamse politiechef al heeft gezegd dat als het ooit tot een verbod komt hij nooit actief ze achter de vodden zou zitten.
  Maar dat geldt uiteraard niet voor andere steden.
  Je kunt heel effectief protesteren tegen zoiets als een boerka-verbod door massaal de wet te overtreden.
  In de oorlog was je verplicht om een Joden-ster te dragen. Hadden we in Nederland en overigens ook andere landen maar massaal die ster opgedaan. De Deense koning destijds deed dat.
  Hoeveel ellende had mogelijk voorkomen kunnen worden.
  Je zou heel makkelijk ook zonder complete boerka kunnen demonstreren door bijvoorbeeld een imker-masker op te zetten of een schermhelm. Eventueel een motorhelm. Immers allemaal attributen die een beetje lijken op een deel van de boerka-klederdracht.
  Vanaf de schouders immers dragen de meiden sinterklaas-soepjurken. Weliswaar in het zwart, maar dat dragen nonnetjes idem-dito.

  Vraag aan jou en eventueel andere krapuul-meelezers zou je aan zoiets mee willen werken?
  (Ik, ondanks m’n grote bek niet. Ik heb nog nooit met een demonstratie meegedaan. Wel meegefinancierd, meegedacht en mee-georganiseerd)

  Ingeborg Schreef:

  Beste Henk ; Leuk dat ik geen vrouw bent ik heb een zoon van 22 jr gelukkig geen blaas kaak heeft net zoals ik al veel van de wereld Taiwan heel Azie Kuwait Dubai vakantie momenteel daar kortom veel gezien en kent dan ook velen normen in de culturen vergeet niet de gezegde de wijsheid komt uit het oosten de Barbaren uit het westen weet je dat nog op school geleerd. of niet soms ?? sterkte verder Maar het gaat om de normen en waarden van Nederland. Politie in elkaar slaan ambulance personeel verotslaan Leuk dat het gaat om paaltjes pissen of over Bh en slipjes praten bij julie . Juist daarom gaan veel vriendinnen van mijn zoon als ze in nederland zijn de stad in gaan hoofd doekjesdragen zodat ze niet bevloten worden , Velen oordelen maar op mijn coment maar zijn nog geen meter uit nederland geweest . Leuk al deze reacties :@ Henk Veldman:
  @ Henk Veldman:

  “Ingeborg” je zet me voor een probleem.
  De naam “Ingeborg” is een typisch Noord-Europese, Duits of Scandinavische naam (Ik heb een nichtje van oorsprong Zweeds, met die naam )
  De manier waarop jij schrijft doet heel erg denken aan de manier die veel mensen waar we mail van krijgen schrijven.
  Je hebt een kromtaaltje die met geen mogelijkheid door een Nederlander kan zijn geproduceerd.
  Ter informatie: Vooral mijn vrouw heeft heel veel contact met allochtonen. Ze is coördinator voor inburgerings- en taal cursussen. We hebben een hele grote familie waar nogal wat allochtoniërs in voorkomen. Ook dus met hun eigen kromtaaltje, afhankelijk van waar ze vandaan komen. Turks, Marokkaans, Armenisch, Arabisch, Sierra Leone-engelskoeterwaals. Thais-idem dito.
  Waarom ik je verdenk/verdacht geen meisje te zijn zit ‘m in het feit dat je beweert dat vrouwen om te voorkomen dat ze “bevloten” worden (een term die ik zal onthouden en zeker eens zal misbruiken) een hoofddoekje zal gaan dragen. Vrouwen in Nederland doen dat nooit. Iemand die zulke onzin bedenkt, weet totaal niks van vrouwen. Zulke onzin kun je alleen bedenken als je een (puberaal) jongetje bent. Vrouwen zijn het namelijk gewen om “bevlirt” te worden. Mannen wat minder. Zelf heb ik vaak ( ondanks m’n leeftijd) wat “last” van mannen die met me flirten. “Lastig” is dat overigens niet. In zekere zin wel humoristich omdat ik “super”-hetero ben, maar dat tegelijkertijd wel als een compliment opgevat kan worden, immers ik zie er nog zo goed uit dat zelfs mannen nog op me vallen. (zelf flirt ik met leeftijdgenootjes van m’n moeder, 90 jarigen dus, als ik bij m’n moeder op visite ben in het verzorgingshuis. De meiden vinden het prachtig….!)
  De manier waarop jij het incident in Dubei beschreef geeft aan dat je gewoon iets staat te verzinnen.
  Boerka’s zo ook de houding tegenover vrouwen zoals jij beschijft is afkomstig van mensen als Wilders/Jansen die hun nonsens alleen kunnen verkopen aan nonkundigen.
  Mensen die ze makkelijk kunnen beïnvloeden omdat een deel van de mensen allerlei op niks gestoelde vooroordelen hebben. Jij bent overduidelijk iemand die nauwelijks kennis heeft van hoe het in de Arabische wereld toegaat. Die niet weet dat een groot deel van de booroordelen is gebaseerd op minimale bevolkingsgroepen die een eigen cultuur er op na houden die nauwelijks een relatie hebben met het geloof.
  Of om het naar Nederlandse omstandigheden te trekken, doen ze net of “Staphorst” bepalend is voor de Nederlandse cultuur en traditie.

  “Ingeborg”, hoe zit het echt? Waar kom je vandaan? Wat is je achtergrond/opleiding?

 44. Ojee, ojee wat doe ik nu?
  Ik kwak twee reacties tegelijkertijd op het forum.

  Moderator, wil je het eventjes splitsen? B.v.h.d!

 45. Ingeborg Schreef:

  dat het gaat om paaltjes pissen

  Mannen zeggen ‘pissen’, Vrouwen zeggen ‘piesen’.
  Dus Henk Veldman heeft gelijk. Ingeborg ontmaskerd.

 46. Ingeborg Schreef:

  Maar het gaat om de normen en waarden van Nederland. Politie in elkaar slaan ambulance personeel verotslaan Leuk dat het gaat om paaltjes pissen of over Bh en slipjes praten bij julie .

  Ingeborg staat echt niet deftiger dan Ingrid hoor als je zulke `jullie’ kul schrijft. Politie in elkaar slaan? Leg dat eens uit. Ik dacht dat het andersom was bij vreedzame betogingen van krakers & kunstenaars. Politie kreeg zelf niet eens klappen maar solliciteert er zo wel naar. Laat de rechtsom knuppelende wout eens het voetbalcanaille wegmaaien!

 47. Karel Schreef:

  Ingeborg Schreef:
  dat het gaat om paaltjes pissen
  Mannen zeggen ‘pissen’, Vrouwen zeggen ‘piesen’.
  Dus Henk Veldman heeft gelijk. Ingeborg ontmaskerd.

  Geheel off-topic maar tegenwoordig merk ik dat waar vrouwen vroeger zeiden dat ze hun neus moesten poederen, maar waarmee ze gewoon bedoelden dat ze naar de WC moesten, tegenwoordig vrouwen openlijk toegeven dat ze moeten plassen.
  Mannen “plassen” echter nooit. Ze moeten tot op de dag van vandaag “pissen”.

 48. Ter aanvulling wat ik zojuist schreef.
  Het is echt zo dat vrouwen tegenwoordig inderdaad moeten “plassen”.
  Vroeger werd het verhullend gezegd door te beweren dat ze hun gezicht eventjes moeten bijwerken.

 49. Karel Schreef:

  Ingeborg Schreef:
  dat het gaat om paaltjes pissen
  Mannen zeggen ‘pissen’, Vrouwen zeggen ‘piesen’.
  Dus Henk Veldman heeft gelijk. Ingeborg ontmaskerd.

  😛 😛

 50. @ Henk Veldman:
  Beste jongen ik geloof niet dat jij in mijn schaduw kan staan daar heb je geen kennis voor maar goed je wilt weten wie ik ben zoek mij dan op facebook maar op bij mijn naam .Ingeborg van der Meer mocht je in je leven 10% kennis verkrijgen in je bolletje van het leven ben je heel ver in bezitingen zal dat nooit kunnen .dus mijn ware afkomst : Uit voorthuizen het wa de eenigste bakkerswinkel daar dus informeer maar !!!
  ik ben met niets begonnen maar bij toeval kwam ik op deze site . maar wauwel maar rustig verder .

Reacties zijn gesloten.