PVV verloochent principes

Volgens Marine Le Pen.

“In een interview met het NRC Handelsblad zegt ze dat haar partij, in tegenstelling tot de PVV, nooit bereid zal zijn om een rechtse minderheidsregering te steunen: ”Neen, zoiets zal het Front National nooit doen. Geert Wilders verloochent zijn principes om te kunnen deelnemen aan de macht, wij zouden nooit onze ideeën opgeven om een regering te kunnen steunen die strijdig is met ons programma”.

Ja, wij van Krapuul zouden ook graag zien dat Wilders buiten welke invloedssfeer van de regering dan ook bleef, om in de beslotenheid van zijn fractiekamer de Zuivere Islamofobie te betrachten. Maar Wilders kiest er inderdaad voor om via onreine, tot compromissen bereide VVD- en CDA-politici nog enige invloed op de regering uit te oefenen.

Dit lukt weliswaar tot op zekere hoogte, met als resultaat dat een toch vriendelijk lijkende man als Rutte ineens dingen als ‘Nederland aan de Nederlanders teruggeven’  begint te roepen, maar er blijft toch een onmiskenbare en onuitstaanbare neiging tot redelijkheid aanwezig bij het CDA en de VVD, in de vorm van het niet ingaan op Wilders’ volkomen debiele ideeën, die geheel onwerkbaar is bij het verwezenlijken van het programma van de PVV. Daar heeft Marine beslist gelijk in.

Nu heeft Marine ook wel een genetische voorsprong. In elk geval één notoir xenofobische generatie ging haar voor, in de vorm van haar vader Jean-Marie Le Pen, waar Wilders het qua notoiriteit moet doen met een oudere broer die het bepaald niet met hem eens is.

5 gedachten over “PVV verloochent principes”

  1. Ik ken de franse politiek niet zo, alleen bestrijd ik dat de PVV zijn pricipes verloochend. Je kunt deze immers pas verloochenen, als je principes hebt.
    De PVV heeft geen politieke standpunten, en heeft geen polititeke principes, maar is een ideologie.

  2. Tja, Marine Le Pen denkt dat er in onze politiek principes bestaan?

    Overigens is het typisch voor de franse politiek dat er regelmatig discussies over principes worden gevoerd, iets dat bij ons bekend als buitenaards leven is. We zijn er allemaal niet zeker of het bestaat.

  3. Ik zou ook graag van Marine Le Pen horen welke principes de PVV heeft en hoe ze die verloochent door met CDA en VVD te regeren. De gedoogcoalitie is Wilders zoveel mogelijk ter wille en wordt alleen gehinderd door de zo ver mogelijk opgerekte grenzen van de rechtstaat. D66 mocht willen dat coalitiepartners haar ooit zo ter wille waren geweest. De PVV heeft buitenproportionele invloed in verhouding tot diens grootte.

  4. Je zou als extreem rechtse politicus wel knettergek zijn als je een kans op zoveel macht en invloed niet met beide handen zou aangrijpen.

    Wilders heeft allerlei partijpunten laten vallen waar hij toch geen zier om gaf. Als Marine le Pen echt denkt dat Wilders principes heeft opgeofferd om deel te nemen aan deze coalitie dan is ze hopeloos naïef.

Reacties zijn gesloten.