Wilders stelt KEIHARDE eisen en verwijdert tweet oude KEIHARDE eisen

Bedenk een aso-plan en gegarandeerd dat het in het programma van de PVV wordt opgenomen. Nu stelt Geert Wilders weer de KEIHARDE eis dat er niet extra bezuinigd en hervormd mag worden zonder miljarden extra op ontwikkelingshulp te bezuinigen (en daar is al 1 miljard op bezuinigd).

Zou deze eis even hard zijn als het ‘breekpunt’ van de AOW-leeftijd, dat het precies tot negen uur na de verkiezingsuitslag heeft uitgehouden? Ik lees namelijk ook net dat het KEIHARDE breekpunt van de Hypotheekrente-aftrek alweer zachter dan een pakje ranzige roomboter dat een uur in de zon heeft liggen stinken blijkt te zijn:

Wilders zei in december in De Telegraaf dat tornen aan de hypotheekrenteaftrek voor zijn partij “geen optie” was. “De PVV is glashelder: handen af van de hypotheekrenteaftrek. Deze zekerheid moet de Nederlandse huizenbezitter niet ontnomen worden”, aldus de PVV-voorman toen. Hij vond dat ook regeringspartijen VVD en CDA hun rug op dit gebied recht moesten houden.

Maar bij onderhandelingen over eventuele nieuwe bezuinigingen is aanpassing van de hypotheekrenteaftrek voor de PVV niet langer een breekpunt, liet Wilders vanochtend op RTL Z dus weten. Althans, hij zei dat ALLES bespreekbaar was.

Later liet hij daarentegen weer weten dat onder alles niet alles valt want dus weer niet de hypotheekrente-aftrek. Of de PVV dan wel nog steeds van plan is om het kabinet naar huis te sturen zodra het besluit om aan de hypotheekrente te gaan morrelen, werd echter niet duidelijk.

Ooit was Wilders dat overigens wél van plan:

Maar daar wil de Grote Lijder blijkbaar niet meer aan herinnerd worden, want die tweet is inmiddels verwijderd, MOEHAHAHAHAHAHA!
Pardon.
Tot zover de KEIHARDE eisen van Geert Wilders.

 

13 gedachten over “Wilders stelt KEIHARDE eisen en verwijdert tweet oude KEIHARDE eisen”

 1. Als CDA/VVD de HRA willen versoberen kan dat toch gewoon met steun van de PvdA/SP/D66, dat is toch de essentie van een minderheidsregering.

 2. @Jaap als die partijen nu een béétje strategisch inzicht hebben nemen ze de telefoon niet op en zeggen ze dat er maar eens nieuwe verkiezingen moeten komen voordat dat soort plannen doorgang kunnen hebben. FF de minderheid in de peilingen van Bruin I verzilveren, zou ik zo zeggen.

 3. Als het niet met Wilder wordt besproken maar toch doorgevoerd kan hij nog steeds blijven volhouden dat het niet met hem is besproken. Dat hij toevallig voor stemt heeft weer niets met bespreken te maken. Zo weet deze rat (sorry voor de diersoort rat, die ik hiermee wellicht beledig) er zich weer onder uit te draaien. Wanneer wordt het besluit genomen de JSF niet af te nemen.? Dat levert al de beoogde 7 miljard op! Niemand die hier iets van voelt!

 4. @2 Als PvdA/SP/D66 nu samen met PVV tegen versobering HRA stemmen alleen maar om Bruin 1 te laten vallen, kan Wilders mooi weer spelen dat hij zijn rug recht gehouden heeft. Laat hem maar eens schreeuwen als een kleine kleuter en bakzeil halen, dan is het meteen duidelijk dat hij niet de stekker van deze regering vast houdt.

 5. Gesteld dat de Wildersstichting wel volhoudt, en de PvdA en SP om strategische redenen zich onthouden… Dan zijn er altijd nog de alleen op het eerste gezicht vreemde bedgenoten D66, GL, SGP en CU voorhanden. Rutte blijft met zijn nieuwe gedoogpartners fijn zitten.

 6. @6 @7 des te beter, een win-win situatie; of Maxime Verhagen gaat af als een gieter of Geert Wilders. Mijn dag is alweer goed.

 7. #6 & #7
  Viel me ook al op dat de tweet te zien is.
  Kun je tweets reposten met behoud van oude datum?
  *twitter n00b is*

  @Jhim (crimineel) v Bemmel, ik weet dat je mee leest:
  Wil je, ondanks dat je het moeilijk vind om iemand die grove uitspraken doet als serieuze gesprekspartner te zien, je Grote Blonde Leider alsjeblieft houden aan zijn eigen afspraken? Dankjewel, kus

 8. Pffff. Nederland, hoe lang laat u zich nog regeren door deze malloot? Deze ongein heeft nu meer dan lang genoeg geduurd, ’t is om je kapot te schamen. Zucht…

Reacties zijn gesloten.