PVV presenteert Rotterdamse lijsttrekker

Géza Hegedüs wordt lijsttrekker voor de PVV in Rotterdam. Tot vandaag had niemand ooit van de man gehoord, politiek is het een volstrekt onbeschreven blad.  Het lijkt me niet meteen het helderste licht aan het firmament, maar de PVV heeft zoals bekend nogal wat moeite geschikte kandidaten te vinden. 

Hegedüs zal in Rotterdam de strijd aan moeten binden met de combi Leefbaar/FvD. Leefbaar is een ranzige, cryptofascistische partij, maar in de ogen van Wilders teveel opgeschoven naar links. Ach ja.

Twee of drie zetels zitten er wel in, maar daar houdt het waarschijnlijk wel mee op. Een lijsttrekker die niks beters weet uit te kramen dan ‘Rotterdam moet weer van de Rotterdammers worden. De islamisering moet stoppen’  gaat zelfs in Rotterdam geen potten breken. Die zetels komen dan ook nog eens bij Leefbaar vandaan, dat daarmee wellicht de positie van grootste partij kwijtraakt en het intiatief tot collegevorming na de verkiezingen aan een – nou, vooruit – linkse partij zal moeten laten.

De presentatie van het geheel vond plaats voor de Essalam moskee. Tegenwoordig neemt niemand Wilders’ provocaties nog bijzonder serieus – de man is in alle opzichten op zijn retour – en het moskeebestuur reageerde dan ook op gepaste wijze met het aanbieden van koek en zopie:


Hulde aan DENK. Dat haalde een fraaie stunt uit door Wilders’ persmoment te stelen. Vlak voor de persconferentie van de PVV arriveerde een delegatie van DENK. Partijleider Kuzu maakte van de gelegenheid – en de aanwezigheid van de pers – gebruik om aan te kondigen dat ook DENK mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.