PVV (Partij Van Vergaren) zet in op tig dubbele functies

De kandidatenlijst van de PVV is bekend gemaakt. Wat mij nu weer opvalt is dat er weer gemeend wordt dat een functie in de Tweede Kamer makkelijk met eentje in de Eerste Kamer gecombineerd kan worden.

Hebben ze dat nog niet geleerd met die baantjesverzamelaars uit het verleden? Tweede Kamer, Europees Parlement, Provinciale Staten, Gemeenteraad én fractiemedewerker. Dat dan een maandje of zo doen en dan opgeven omdat het toch niet echt te combineren was. Daarna wel het bijbehorende wachtgeld te incasseren, verwacht ik.

“Het is opvallend dat er weinig vernieuwing heeft plaatsgevonden. Reinette Klever en Machiel de Graaf zijn nieuw op de lijst, maar zij zaten al in de Eerste Kamer voor de PVV. Ten opzichte van twee jaar geleden zijn er zes mensen afgevallen in de top-25, inclusief de opgestapte Hernandez, Brinkman en Kortenoeven.”(NRC)

Niks enorm vernieuwend, het is allemaal hetzelfde, niks grote schoonmaak.

21 gedachten over “PVV (Partij Van Vergaren) zet in op tig dubbele functies”

 1. @3: Nou goed dan, misschien kan mevr. Verbeet op de valreep nog even zorgen dat het zinnetje “Niemand kan lid van zowel de Eerste Kamer als de Tweede Kamer zijn” op de website rijksoverheid.nl wordt verwijderd.

 2. Er staat op de site van de 2e kamer ook dat we in oorlog zijn met de islamitische beschaving, dus……. wat is het probleem.

 3. O.k., is allemaal onzin wat op die site(s) staat, kan allemaal weg.
  Maar als de Eerste Kamer zichzelf nog een klein beetje serieus neemt laten ze zoiets niet passeren – anders kunnen ze zich net zo goed gelijk opheffen. (Ik ga er echter vanuit dat Klever en De Graaf in de Senaat vervangen zullen worden door een ander PVV-poppetje.)

 4. @5 Ik zou graag de 2e kamer link inzien waar dat als oorlogs verkraling in staat

 5. #11 thanx en idd, .zou afgestudeerd politicologie zijn, studie geschiedenis niet af , merkwaardige en vage w.o. ondernemers ambities , biografie , 2x kibbutz , de 2e kibbutz zou aan een of andere zionistische beweging gelieerd zijn, als ik het me goed heb herinner riep hij op een gegeven moment op tot een preventieve Iran oorlog…….je zal maar zo bezeten zijn om een oproep MO3/ WO 2 op je conto te schrijven

 6. Volgens mij hoort daar nog inzake MP JPB /Irak MO2 …. niks gekibbutz …. je zal maar zo bezeten en waarover dan zijn …..

 7. Oorlogen kosten VS 3.700 miljard en de teller loopt

  Amerikaanse troepen in Afghanistan. Obama riep onlangs tienduizenden van hen terug. Foto AFP / Ted Aljibe
  door Jules Seegers

  BUITENLAND

  Barack Obama heeft volgens de vandaag gepresenteerde studie ‘Costs of War’ onderschat hoeveel geld de diverse oorlogen Amerika kosten. Het bedrag is niet 1.000 miljard dollar, maar minstens 3.700 en kan oplopen tot 4.400 miljard; ruim 3.000 miljard euro.
  Het onderzoek van de het Watson Institute, onderdeel van de Brown University (wiki) in Rhode Island, richt zich op de oorlog in Irak en de strijd tegen terrorisme in Afghanistan en Pakistan. Er is niet alleen gekeken naar de prijs die betaald werd in dollars, maar ook in mensenlevens.
  Costs of War telde tussen de 224.000 en 258.000 gesneuvelden, waaronder 125.000 burgers in Irak. Daarnaast zijn nog veel meer slachtoffers gevallen door indirecte gevolgen van de oorlog, zoals geen toegang tot schoon drinkwater, gezondheidszorg en voedsel. Nog een 365.000 mensen raakten gewond en 7,8 miljoen verloren hun huis of moesten deze achterlaten.
  Vorige week maakte Obama bekend dit jaar nog 33.000 militairen terug te halen uit Afghanistan. Daarna moet de rest snel volgen, waarmee een belofte uit 2009 zou worden ingelost.
  LEES MEER OVER:
  AFGHANISTAN
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/29/oorlogen-kosten-vs-3-700-miljard-en-de-teller-loopt/

  Sorry voor de copy paste, Go Oboma , MO peace maker please ……

 8. @12: En Libië en straks Syrië … zolang we verbonden blijven aan de gretige coalitie die die zgn. War on Terror is begonnen.

  “Zolang Nederland samenwerkt met de Amerikanen, gevangenen aan de Amerikanen overdraagt of er bij is wanneer de Amerikanen gevangenen maken, is Nederland medeplichtig aan de grove schendingen van de rechten van de mens.”
  (Aldus Harry Zevenbergen die zich in 2006 beklaagde dat het feit dat we in oorlog zijn geen verkiezingsitem was.)

  Uiteraard is ook de wet van Marley hier van toepassing: Until the philosophy which holds one man superior and another one inferior is finally and permanently discredited and abandoned, it’s-a war.
  (Bob Marley – War / No more trouble)

 9. Lybie had en Syrie heeft heeft m.i. niet met Bush war on terror maar alles met het MO in ondoorzichtige beweging te maken. Ik weet het niet, ik dacht begrepen te hebben dat de arabische liga daar bij oprichting een eigen clausule als handvest vest, niet wetend wat dit inhoudt , ter onderschrijving voor had.
  Het kan zo maar zijn dat deze rechten in beginsel een strijd inhielden te universeel na WO2 zonder unaniem overeen gekomen te zijn,niet hoe de daaraan onderhevige/.onderworpen bevolkingen deze ervaart
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Rechten_van_de_mens

  Een beroep kunnen doen op ’ onze’ universele mensen die ik als hoogst in mijn vaandel heb omdat ik ze begrijp en als licht punt zie , , zie proces Lybie Tayler , zie Balkenende die doodstraf voor Hoessein terecht vond.

 10. @18: Het zou echt heel fijn zijn als je reacties wat beter leesbaar zouden zijn, zowel qua zinsbouw als logische opbouw. Het ging hier over militaire interventies in andere landen waarbij Nederland hand- en spandiensten verleent. Nu suggereer jij, zo te zien, dat de bevolking aldaar problemen zou hebben met de geldende mensenrechten, en je haalt zelfs de verdragssituatie erbij. Waar baseer je dat op, en hoezo geeft dat ons vervolgens het recht hun steden te bombarderen, sancties op te leggen waardoor honderdduizenden sterven etc.? En als je met ‘het MO in ondoorzichtige beweging’ de Arabische Lente bedoelt: daar lijkt het in de verste verte niet op. Zowel in Libië als in Syrië zijn geen massale antiregerings-demonstraties en is een groot deel van het geweld afkomstig van de rebellen, degenen die door ons militair gesteund worden, jegens regeringsgezinde burgers. Ik kan geen mensenrecht bedenken dat dat zou kunnen rechtvaardigen, integendeel. (Taylor is trouwens van Liberia, niet van Libië. Ghadaffi werd gelyncht, weet je nog?)

 11. #19 Sorry , mijn reactie was zonder meer slecht geformuleerd , hap snap onderbouwd en slordig; kortom te ondermaats om daar zinnig op te kunnen reageren, excuus dus.

  Ik had in willen reageren op “’ Uiteraard is ook de wet van Marley hier van toepassing: Until the philosophy which holds one man superior and another one inferior is finally and permanently discredited and abandoned, it’s-a war.
  (Bob Marley – War / No more trouble
  Waar ik naar toe wilde was m,.i. interessant genoeg om te delen maar ik laat dit als te omslachtig, veelomvattend om er kernachtig op terug te kunnen komen , af weten. Met Taylor doelde ik overigens op advocate Taylor , proces Saif al-Islam ; na haar vrijlating zou de kans groter zijn dat hij in Den Haag terecht staat waar de doodstraf niet geldt.
  Nogmaals , SORRY, SHAME ON ME

 12. Off topic.

  Geopolitiek zet zich in voor tig double trouble functies………

  Joke Mizee ” En Libië en straks Syrië ……

  Ik kom nog maar even terug op de MO rol/positie van Turkije . Onderstaande visie zou daar meer inzicht in kunnen geven….
  Why Turkey won’t go to war with Syria

  Prime Minister Recep Tayyip Erdogan has yet to understand the new deal struck between Russia and the US.

  http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2012/07/20127581333324728.html

Reacties zijn gesloten.