PVV-Limburg: Ondernemersdochter en Belastingconsulent verkopen rechts beleid in de “volkstaal”

Blonde Laurence werd geboren met de klassieke gouden lepel in de mond. Je kunt het nalezen op: Laurence J.A.J. Stassen (Wikipedia).

Erfdochter van een Noordlimburgse baksteenfabriek, volgde ze colleges in Antwerpen en kreeg een functie in het bedrijf van vader. Eenmaal getrouwd, combineerde zij haar moederschap met het presenteren van illegale commercials (op uw en mijn kosten) op deLimburgse provinciale tv. Laurence Stassen als presentatrice van een (verboden) commercieel tv-programma in Limburg is een klassieker op YouTube. Niet alleen wordt het programma openlijk gesponsord door een hypotheekfirma, er is geen enkel onderdeel, dat niet commercieel uitgebaat wordt.

Tegelen, de thuisbasis van de Stassens, ligt echt niet ver van Venlo. Logisch dus, dat Geert Wilders een mooie relatie opbouwde met het blonde fenomeen. Openlijke en stiekeme propaganda voor de PVV werden schering en inslag op de Limburgse TV. De  toezichthouder protesteerde tevergeefs. In 2009 werd Stassen Lijsttrekker PVV-Limburg voor het Europese Parlement.

Gekozen op plaats 4, ging Laurence aan het werk in Brussel, genietend van een schadeloosstelling van tegen de 8000 euros per maand, plus twee assistenten die ook de nodige euros verdienen. Wat heeft Laurence intussen gedaan voor het Nederlandse volk? Wel, ze trad voor de eerste keer op in Europa met: Laurence Stassen Maidenspeech in Europees Parlement tegen vrouwenemancipatie (2009) Ja, u ziet het goed! Niet VOOR, maar TEGEN vrouwenemancipatie!

Hoe kan dat nou? zullen Henk en Ingrid zich afvragen. De PVV is toch VOOR? Nee, nee; niet als Europa zich ermee bemoeit. Dan is de PVV tegen. Of, toch niet helemaal: Als de discriminatie “islam-gerelateerd” is, dan moet Europa het “onderzoeken”. Anders: Vrij baan voor ondernemersdochters zoals Laurence zelf! En die gewone meisjes, die kunnen het schudden…

Barry Madlener, Wilders’ vertegenwoordiger in Europa en Wilders zelf, zijn opgetogen over wat Stassen in het Europarlement allemaal (niet) doet voor ons geld. Laurence bijt zich vast in de voorstellen van de Europese Commissie om instellingen en ondernemingen te dwingen om meer vrouwen in leidende posities te benoemen. Ter ondersteuning? – Natuurlijk NIET!! Zoiets zou de kansen van ondernemersdochters immers wel heel erg gaan beperken! Dus: Laurence stelt schriftelijke vragen tot ze een ons weegt. De laatste vragen dateren van eind vorig jaar:

Vragen van 7 december 2010:

Betreft: Vrouwenquotum voor leidinggevende posities bedrijfsleven
Aangezien de Commissie niet is ingegaan op vragen 4, 5 en 6 van mijn schriftelijke vraag (E-7764/2010, d.d. 20 september 2010), ga ik er vanuit dat de Commissie hierop geen antwoord heeft. Naar aanleiding van het antwoord van de Commissie (d.d. 12 november 2010) heb ik de volgende vragen:

1. Kan de Commissie aangeven op welk(wetenschappelijk)onderzoek zij zich baseert bij de opsomming van oorzaken voor ongelijke verhoudingen tussen mannen en vrouwen in topposities. Zo neen, waarom niet?
2. Op basis van welke argumenten of onderzoek verdedigt de Commissie de „aanname” dat een drempel van 30 % vrouwen in topposities „vanzelf” tot een evenwicht zal leiden tussen mannen en vrouwen in topposities?
3. Onderschrijft de Commissie de observatie dat de oorzaken van het tekort aan vrouwen in topposities uiteenlopend zijn en ook per land zeer verschillen? Zo neen, waarom niet?
4. Is de Commissie met mij van mening dat de onderlinge verschillen tussen de lidstaten nopen tot een gedifferentieerd en toegespitst nationaal beleid en geen Europees „one size fits all”-beleid. Zo neen, waarom niet?

5. Is de Commissie het met mij eens dat het is aan te bevelen eerst gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de exacte oorzaken van het onderhavige probleem te verrichten, alvorens met willekeurige beleidsvoorstellen zoals een quotum te komen? Zo neen, waarom niet?

Tja. De PVV komt op voor Slowaakse, Poolse en Lettoonse vooroordelen tegen vrouwen in leidende posities. Misschien zouden de door de PVV zo veroordeelde Kroatische, Turkse en Albanese discriminatoire politieken daar eigenlijk ook wel in passen. Maar daarom niet getreurd. Logica is geen prioriteit bij de heer Bosma.

Wilders presenteert Limburgse kandidaten PVV

Enfin, deze hittepetit van het Wilderswezen doet het niet verkeerd in de Wilders-optie van Europa, dus ze mag “doorstromen” naar de Provincie. Wat ze bij te dragen heeft in de grote problemen van het gebied, blijft uiterst twijfelachtig. Terwijl de Maas hoogte- en laagte-punten bereikt, die nooit waren voorzien, bestrijdt Laurence in Brussel en Straatsburg dat er ook maar iets aan de hand zou zijn met het klimaat. Vooral GEEN Europese hulp bij alternatief transport in verband met klimaatverandering! Laurence Stassen is rabiaat tegen elke hulp die Europa wil geven aan Roermondse expediteurs, of zelfs Venlose! Kijk naar naar de serie vragen die ze daarover heeft gesteld aan de Europese Commissie…

Heeft dat allemaal iets te maken met vernieuwing en openheid? Op haar persconferentie zegt Laurence: De PVV wil af van “ouwe hap” in Limburg. Of, eigenlijk, is dat wel Laurence? Neen, het is haar number two, het Kamerlid en belastingfraudeur voor de PVV wiens naam in het volgende stuk zal worden onthuld.

Want, ja, we waren in de provincie, dierbaar oord, en we werden opnieuw verleid door de vrienden en vriendinnen die we er sinds jaren hebben gemaakt in die onnederlandse, maar zo europese provincie. En luister, die vrienden zullen nooit op Laurence stemmen, want ze weten van het lot van meisje Nuyts is geweest. Nuyts was het niet eens met Wilders’ veroordeling van Gerd Leers, moest de PVV-lijst verlaten en trok minstens één enkel ander aanhanger mee: PVV-er Essers van lijst PVV om schrappen van Nuyts.

Ach, Stassen is nog maar klein bier, vergeleken bij nummer twee van de lijst, die van het Dagblad “De Limburger” afgelopen zaterdag twee paginas kreeg om zijn cynisch wereldbeeld te schetsen.

Daarover binnenkort.

5 gedachten over “PVV-Limburg: Ondernemersdochter en Belastingconsulent verkopen rechts beleid in de “volkstaal””

 1. Uitstekend stuk, Huib. Onderzoeksjournalistiek is een uitstervend vak.

  Graus kwam op ongeveer dezelfde manier in de tweede kamer. Hij had enkele jaren een programma op de Limburgse regionale omroep waarin hij iedere dag iets over Wilders presenteerde. Na zijn ‘journalistieke’ carrière mocht hij aanschuiven op het pluche naast Wilders.

  Ik kijk uit naar je volgende stuk, over Roland van Vliet, neem ik aan…

 2. Kijk de beroemde invloed van de PVV binnen de EU wordt zichtbaar. Mevr. Stassen stelt vragen welke door de EU niet beantwoord worden. Heet dat geen roepende in de woestijn. Naast vragen stellen wat doe je nog meer in het europees parlement? Vergadering in de PVV fractie. Lijkt mij overbodig met de duidelijke richtlijnen van Wilders. Raadsbeslagingen in het parlement. Als onafhankelijke fractie heeft de PVV toch wel 2 minuten spreektijd. Netwerken? Wie wil met de PVV gezien worden. Wetten/amendementen opstellen. Waarom zouden zij? Worden toch afgewezen.
  Kortom de van daadkracht overlopende Stassen doet niks. En dat voor € 8.000/maand en twee assistenten. O ja ze had veel tijd voor campagnevoeren voor de PS-verkiezingen.

 3. Hoezo maakte ze dat soort programma’s “op uw en mijn kosten”? TV Limburg is een commerciele zender met 0 Euro subsidie. De terechtwijzigingen van het Commissariaat gingen over het commerciele gehalte van het programma. Iets waar RTL bv geen last van heeft omdat ze vanuit Luxemburg uitzenden. Al met al erg ongenuanceerd dit stukje, precies wat de PVV vaak verweten wordt (en terecht in mijn ogen).

  En over de beloning, daar kan Laurence natuurlijk moeilijk wat aan doen. Al die andere Europarlemenariers ken ik niet eens en die krijgen die beloning net zo goed.

Reacties zijn gesloten.