PVV kreeg idee voor Polenmeldpunt uit Israel

De organisatie Een Ander Joods Geluid (EAJG) weet te melden dat de PVV het idee voor een Polenmeldpunt heeft overgenomen van Israelische kolonisten. Dat zou gebeurd zijn tijden het bezoek dat de Israelische premier Netanyahu in januari bracht aan Nederland.

Tijdens overleg van Netanyahu met bevriende fractievoorzitters in de Tweede Kamer, zo heeft EAJG uit Haagse bronnen vernomen, vertelde Netanyahu dat kolonisten in Jeruzalem plannen hadden om een meldpunt op te zetten voor de overlast die Palestijnen veroorzaken in Silwan, een Palestijnse wijk van Oost-Jeruzalem waar de kolonisten bezig zijn een bijbels park aan te leggen.

Volgens Netanyayu saboteren de Palestijnen de plannen voor dit park in de ‘Stad van David’ op allerlei manieren, omdat zij er een ‘bedreiging’ in zien voor Silwan. Zij zouden onder meer bouwmaterialen stelen (waarmee dan weer illegale Palestijnse huizenbouw plaatsvindt), autobanden van auto’s van archeologen en bouwvakkers lekprikken, en VN-functionarissen bedreigen die aansturen op een compromis.

Daarnaast zouden zij Jeruzalems burgemeester Nir Barkat willen aanklagen wegens ‘bestuurlijke verwaarlozing’ van het door Israël ‘illegaal geannexeerde’ Silwan. En dat terwijl er Palestijnen werken in de opgravingen en in Silwan, aldus Netanyahu, en er van de vele duizenden vaak gebrekkige woningen in Silwan niet meer dan slechts een tachtigtal hoeft te wijken voor het archeologische park. Het park zal bovendien voor iedereen toegankelijk zijn en veel toeristen trekken, waar de Palestijnen dan zelf ook weer profijt van kunnen hebben, aldus de premier.

Netanyahu stelde dat de Palestijnen weliswaar lid zijn geworden van de UNESCO, maar er kennelijk geen probleem in zien om de cultureel belangwekkende opgravingen te dwarsbomen, alleen omdat die betrekking hebben op de Joodse geschiedenis. De PVV bleek minder geïnteresseerd in de kwestie van de opgraving – ‘cultuur’ heeft nu eenmaal geen prioriteit voor de PVV.

Wilders zou echter zijn oren hebben gespitst toen hij hoorde van het idee van een meldpunt. Korte tijd later werd het Polenmeldpunt van de PVV gestart.

Verscheen eerder bij Abu Pessoptimist.

23 gedachten over “PVV kreeg idee voor Polenmeldpunt uit Israel”

 1. Meldpunten waren natuurlijk helemaal nieuw in Nederland, Nederlandse Tweede Kamerleden wisten niet hoe zo iets opgezet moet worden.

  Wat goed dat de EAJG heeft ‘ontdekt’ heeft dat het eigenlijk een Israelische uitvinding is.

  Maar hoe zit het dan met het feit dat de SP al in 2005 een Polen meldpunt had?

 2. @1 Februari heeft gebeld, ze wil haar mislukte vergelijking tussen het meldpunt van de SP en het meldpunt van de PVV terug.

 3. @1 Likoed, ik word zo vreselijk kotsmisselijk van je gemanipuleer. Hier doe je Israel zoveel kwaad mee. Dat dat me ook weer kwaad maakt.

  Als je het meldpunt van de SP hebt bezocht, dan weet je dat dat een meldpunt was om misstanden over uitbuiting van Polen aan te geven. Heel wat anders dan die rabiaatrechtse xenofobe achterlijke stichting van een PVV dat doet. Die heeft er een jodenkliklijn van gemaakt. Ja je leest het goed, terug in de tijd, gewoon anoniem aangeven en niet eens 7,50 voor krijgen.

  En DSW ik heb dat telefoontje ook net gekregen en ze was not amused.

 4. #1 `Wat goed dat de EAJG heeft ‘ontdekt’ heeft dat het eigenlijk een Israelische uitvinding is.’
  Ja, ongetwijfeld mmv. de VPRO. 🙂

 5. @3

  Ik heb het toch niet over de aard van het meldpunt.

  Maar goed, speciaal voor u een ander meldpunt dan, dat zelfs al veel ouder is: het meldpunt discriminatie internet dateert al van 1997.

  Vijftien jaar voordat Israel dit briljante idee aan de hand deed? Hoe kan dat nou EAJG?

 6. @1: je bent gewoon een leugenaar. Een halve waarheid is ook een leugen, bovendien weet je zelf ook best dat de Sp geen “polenmeldpunt” zoals dat van de PVV nu of jullie eigen jodenmeldpunt.

 7. @5 Aangezien het MDI geruime tijd vrijwel alleen maar meldingen met betrekking tot discriminatie van joden in behandeling nam en de rest afdeed met “wij zien hier geen discriminatie in”, heeft het betreffende bronvogeltje waarschijnlijk twéé keer gezongen. 😛

 8. Likoed ik word nog steeds kotsmisselijk van je gemanipuleer en je halve waarheden, hier bewijs je je moederland geen eer mee. Nee, het werkt zelfs tegen ze. Maar dat zal niet doordringen, vrees ik. Want dan heb je weer alle reden om te janken. Wat overigens verboden is hier! Zie de REGELS.

 9. @8 Maak je niet druk Keira. Iemand die het bestaansrecht van een land als israel in de huidige vorm verdedigt kan het niet al te nauw nemen met de waarheid.

 10. Ik zeg het nog 1 keer, Likoed. Gooi de reactiepanelen op je site open of kap hier met spammen. Ik zet likud.nl in het spamfilter. Dan kan je nog wel reageren maar dan moet je je URL weglaten dan is het geen eenzijdig spamverkeer meer. Mooi he.

 11. De PVV kreeg zijn idee voor een meldpunt uit Israel. Interessant, ik wist niet dat Israel de uitvinder is van meldpunten.

  Wat een onzin. Zoals Likud als zegt, het SP-Meldpunt over Polen bestaat als sinds 2005, en het Meldpunt Internetdiscrminatie als sinds 1997.

  Dat ik hier u uberhaupt op reageer.

 12. @11 Correctie, SP heeft een meldpunt opgezet VOOR Polen, om misstanden en uitbuiting te melden. Is wat anders dan xenofoob, discriminerend gebral.

 13. In Israël haalt men de inspiratie voor het beleid jegens Palestijnen uit de rassenwetten van Neurenberg en de ghetto van Warschau.

  Plagiaat!

 14. http://likud.nl/2012/01/christenen-voelen-zich-thuis-in-israel/

  Het Likoed bralt op deze link: `Er is ook een Israëlische schoonheidskoningin…
  In december 2011 is dat de knappe 22-jarige Huda Naccache. Huda woont in de Noord-Israëlische havenstad Haifa waar ze geografie en archeologie studeert aan de universiteit. Ze is dus niet alleen mooi, maar ook nog slim! En christelijk!’

  😥 (Teiltje) Likoed dus. Niet alleen racistisch en xenofobisch, maar óók nog sexistisch!
  Tja, plus antifeministisch maar dat kun je van dat reactionaire inteelt import ziovolk uit de provincies van de wereld verwachten. Onze Flevopolder voorop.
  Overigens heb ik trouwens zelf een heel ander mooibeeld als het om vrouwelijk schoon gaat. En om slimheid. Maar is vast antisemitisch volgens de Likoedziï .

 15. Orthodoxe uitverkorenen zetten niet alleen hun pricetag op moskeeën, de christenen zijn ook aan de beurt.

  De CU is angstvallig stil. De zionprop van Voordewind gaat niet echt voor de wind

 16. En wat staat onder deze Lik-kut link onder #15 aangegeven?
  `Reacties gesloten’.

  Ja zo kunnen wij dat ook op Krapuul. Doen!

 17. EEn beetje luguber dat dan. Israël weet dat Oost Europeanen ook door de NAZI’s in de kampen werden gestopt, samen met Homo’s, socialisten en ander “ongewenst volk”. Polen waren nog wel veilig en Finnen ook, maar als je uit Roemenië kwam was er een grote kans dat je als Untermensch werd gezien.

  Wat heeft Israël toch de laatste tijd.

 18. Ik heb het niet zo op al die meldpunten. Het ‘Meldpunt Discriminatie Internet’ bijvoorbeeld.
  Ook dit meldpunt ‘overlast MOE-landers’ lijkt me nogal overdreven. Die overlast is vast op betere manieren aan te pakken.
  Verder zijn de meeste Oost-Europeanen juist keurige mensen, echt Europees, christelijk, enz..
  Wat niet wegneemt dat de overheid de enorme toestroom beter moet reguleren en de werkgevers/uitzendbureau’s die de wet overtreden moet aanpakken.

Reacties zijn gesloten.