PVV kamervragen ingefluisterd door Holocaustontkenners

Er waren gisteren al wat vraagtekentjes zo her en der waar die laatste debiele kamervragen van de PVV over moskeeën voor illegalen gefinancierd door Henk en Ingrid vandaan kwamen nou wltr heeft het even uitgezocht zie onderstaand artikel, dat wij overnemen omdat wltr deelneemt aan de Krapuul Creative Commons Pool  en dat eerder verscheen op zijn eigen site.

PVV, rechtse media en hun extreemrechtse bronnen

De PVV stelde gisteren kamervragen “over de bouw van twee moskeeën voor illegalen in Athene onder andere gefinancierd door Nederlandse belastingbetalers.” Kort daarop kopten de Telegraaf en Elsevier met berichten van eenzelfde strekking. Ook het Algemeen Dagblad en uiteindelijk het extreemrechtse weblog hetvrijevolk sloten zich aan in het verspreiden van het bericht dat Nederlands belastinggeld zou worden gebruikt voor de bouw van moskeeën voor illegalen in Athene. 1)
 

In werkelijkheid is de 15 miljoen euro al sinds 2006 gereserveerd door het Griekse Ministerie voor Onderwijs, lang voordat het EU-noodfonds werd ingesteld. De plannen voor de moskeeën bestaan al sinds 1996 en worden gesteund door de Grieks-Orthodoxe kerk. Ook worden de moskeeën niet gebouwd voor illegalen, zoals de PVV beweert, maar mogen ook ‘illegalen’ (bedoeld worden daklozen) de moskeeën betreden, volgens Naim Elghandour, voorzitter van de Vereniging van Moslims in Griekenland. Al in de nazomer van dit jaar wordt er in de Griekse media gesproken over het project en de weerstand vanuit ultranationalistische en extreemrechtse bewegingen die dezelfde ‘argumenten’ hanteren als Wilders’ PVV. 2) 

Aanleiding voor de kamervragen was een publicatie van Kopp Online, onderdeel van Kopp VerlagInformationen, die Ihnen die Augen öffnen‘. Deze uitgever is gespecialiseerd in literatuur over esoterie, samenzweringstheorieën en pseudowetenschappen, met opmerkelijke ‘vakgebieden’ als UFO-theorieën, ‘Nieuwe Germaanse Geneeskunde’, de communistische achtergrond van de milieubeweging en de islamisering van het westen. Kopp Verlag werkt nauw samen met Grabert Verlag, een van de grootste uitgevers van extreemrechtse literatuur met auteurs die de holocaust en Auschwitz een leugen noemen en beweren dat de Kristallnacht door de joden zelf begonnen is en talloze boeken vol historisch revisionisme. 

De auteur van het artikel van Kopp Online 3) waaraan de PVV refereert is Udo Ulfkotte die verschillende boeken heeft geschreven over de Islam en de ‘linkse leugen’ en waarin wordt geschetst dat Arabische terroristen van Duitsland een Islamitische staat willen maken. In 2006 richtte Ulfkotte Pax Europa op, een vereniging die naar eigen zeggen opkomt voor de ‘christelijk-joodse traditie’ van de Europese cultuur en zich verzet tegen de ‘Islamisering’. In 2007 wilden Pax Europa samen met de Deense Stop Islamiseringen af Danmark, nu Stop islamisation of Europe, en de Britse organisatie No sharia here in Brussel een demonstratie organiseren tegen de ‘Islamisering van Europa’, maar deze werd verboden. Daarop werd een rechtszaak aangespannen door de advocaat Hugo Coveliers op voordracht van Philip Dewinter van het Vlaams Belang, maar zonder succes. 

Net als Wilders liegt en overdrijft Ulfkotte graag als het erom gaat een zo negatief mogelijk beeld van moslims te creëren. Zo beweert hij dat moslims op vrijdag bij slagers op varkensvlees spugen en dat British Airways het kruis uit hun logo heeft gehaald onder druk van de Islam. Zijn critici beschuldigen hem van het verspreiden van islamofobie en haat tegen moslims. Een van de meest geruchtmakende romans van Ulfkotte is ‘Gencode J‘, waarin door de Mossad genetisch gemanipuleerde pestvirussen in de Londonse Underground en op het vliegveld Heathrow worden uitgezet, een aanslag op de Rotskoepel in Jeruzalem wordt gepleegd en hiervoor Osama Bin Laden verdacht wordt gemaakt, waarop de derde wereldoorlog uitbreekt. Gefundenes Fressen voor mensen die werkelijkheid en fictie niet uit elkaar kunnen houden. 

Het is deze ‘Dr. Seltsam‘ (Dr. Eigenaardig) waarop de PVV en de rechtse media in Nederland zich beroepen in hun strijd tegen de Islam en het voeden van hun hetze tegen moslims. In plaats van gedegen journalistiek wordt een bericht gecreëerd met allerlei valse beschuldigingen en aantijgingen die slechts tot doel hebben het ‘verharmlosen‘ van extreemrechts en het kweken van haat tegen moslims en immigranten. In Nederland is er nu een rechtse minderheidsregering die zogenaamd wordt gedoogd door de PVV, maar in werkelijkheid gedogen het CDA en de VVD de extreemrechtse PVV, die aantoonbare banden heeft met dubieuze extreemrechtse organisaties en uitgevers in Europa. 

Noten 

1) Kamervragen PVV over Nederlands belastinggeld voor moskeeën voor illegalen in Griekenland door Bontes, van Klaveren en Wilders, 28 december 2010 

2) Me Allah and You … Bureaucracy in Greeks Rethink, 21 augustus 2010 

3) Udo Ulfkotte: Schöne Bescherung? EU-Rettungsschirm finanziert Moscheebau in Athen in Kopp Online, 27 december 2010 

4) Jörg Lau: ‘Na, wer hat sich diese Revolverpistole nach dem Muster der Weisen von Zion wohl ausgedacht?‘ in Die Zeit Online, 7 september 2007 

8 gedachten over “PVV kamervragen ingefluisterd door Holocaustontkenners”

 1. Holocaust ontkenners in de VS zijn ook dikwijls reactionaire Christenen. Ik heb laatst nog van een jonge Amerikaanse lesbische Christen de vraag gekregen of ik het proces tegen Wilders niet schandalig vond.

  Op dit soort momenten weet ik het zeker: God bestaat en lacht me uit.

 2. “De plannen voor de moskeeën bestaan al sinds 1996 en worden gesteund door de Grieks-Orthodoxe kerk.”

  Het sleept in werkelijkheid zelfs al veel langer (sinds 1976), en dat de plannen in 2006 eindelijk werden goedgekeurd was eerder ondanks dan dankzij de Grieks-Orthodoxe kerk (en een aantal extreem-rechtse groeperingen).

  Wie zich verder in de materie verdiept, komt overigens algauw tot de conclusie dat Griekenland in feite nagenoeg een theocratie is, waarin Grieks-orthodoxe priesters en functionarissen door de overheid worden betaald, het kerkelijk huwelijk verplicht en het burgerlijk huwelijk facultatief is, religieuze minderheden (òòk christelijke) systematisch worden gedwarsboomd en vervolgd, ongelovigen verplicht worden een religieuze eed i.p.v. een gelofte af te leggen, de Grieks-orthodoxe kerk het onderwijs beheerst, de verspreiding van en bekering tot andere geloven verboden is, en nog veel meer van dat fraais. Een goed overzicht geeft het jaarlijkse International Religious Freedom Report van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken: http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2010/148940.htm

  Voor de rest is het duidelijk dat Ulfkotte en Wilders erop uit zijn een internationale rel te creëren zoals die rond die zogenaamde “Ground Zero-moskee”. Het is dan ook te hopen dat de journalisten van AD en De Telegraaf (Elsevier is helaas sowieso al veel te ver heen) in het vervolg dit soort suggestieve kulverhalen zullen laten voor wat ze zijn: niets dan smerige haatzaaierij en achterbakse leugens.

 3. Sofia van der Linde Schreef:

  Op dit soort momenten weet ik het zeker: God bestaat en lacht me uit.

  Niet waar. Deze type mensen bouwen op basis van eigens spiegelbeeld en karikatuur van God.
  Eigenlijk hebben ze weinig idee wie en wat God is.
  Hij lacht je zeker niet uit want hij is met iedereen en ook met je in vrede. Vooral met dezen die eerlijk en niet hatend in hun hart zijn

 4. @6 MacBert,

  Hoe aandoenlijk dat je nog hoop hebt voor telegrof hoernalisten.
  Voor de rest sluit ik me aan bij Arnold @7

Reacties zijn gesloten.