PVV is weer eens boos

Dat meldt Omroep Brabant. op haar website.
Het gaat in dit geval om de PVV Brabant, die volgens de beweging weggezet wordt door het Nexus Instituut uit Tilburg. Het instituut zou zich schuldig maken aan een haatcampagne tegen de PVV.

Volgens de PVV wordt deze subsidie als een soort automatisme verstrekt en levert het de provincie niets op. “Het lijkt er sterk op dat het Brabantse belastinggeld gewoon opgaat aan politieke laster”, schrijft de PVV in vragen aan het provinciebestuur.

Is het niet juist de PVV die zich schuldig maakt aan haatzaaierij?
Deze mensen belasteren toch ook hele bevolkingsgroepen van uw en mijn belastinggeld, ook maar de eigen broek ophouden dan?

12 gedachten over “PVV is weer eens boos”

 1. Van Wiki ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Nexus_Instituut ):

  “Het Nexus Instituut is een organisatie die het Europese cultuurgoed bestudeert in zijn kunstzinnige, levensbeschouwelijke en filosofische samenhang, om zo inzicht te bieden in eigentijdse vragen en vorm te geven aan het cultuurfilosofische debat. Het instituut publiceert driemaal per jaar het essayistische tijdschrift in boekvorm Nexus. Daarnaast organiseert de organisatie jaarlijks de Nexus-lezing en de Nexus-conferentie.

  Het instituut is in 1994 opgericht door directeur Rob Riemen en is als onafhankelijke instelling gevestigd aan de Universiteit van Tilburg.”

  Europa, cultuur, kunst, levensbeschouwing, studeren, filosofie, inzicht, debat… en dat is nog maar de eerste zin. Nee, metéén verbieden, stel je voor dat mensen daarin geïnteresseerd zouden raken. 😛

 2. Prima, gewoon wegzetten die PVV. Nix mis mee! Zou vaker moeten gebeuren. Dat gejank vanuit de onderbuik, wie heeft er nu niet genoeg van…

 3. @ Roel: denk er maar eens over na wie die malloten van die beweging betaalt die in de kamers zitten.
  Dat tuig is dan wel democratisch gekozen, maar of het nou echt die democraten zijn die ze beweren te zijn?

 4. -opgericht door directeur Rob Riemen-

  Ah, kijk. Heeft deze Rob Riemen recent niet enkele PVV-kritische stukken geschreven?

 5. 7: marcy:

  [Ah, kijk. Heeft deze Rob Riemen recent niet enkele PVV-kritische stukken geschreven?]

  Ja, en zoals je weet zijn de bruine horden niet gediend van kritiek. Vrijheid is een heel vreemd begrip voor die lui, en eigenlijk ook _van_ dat volk.

  http://www.filosofiemagazine.nl/00/fm/nl/0/nieuws/14763/Filosoof_Rob_Riemen_vergelijkt_PVV_met_fascisme.html

  [De eeuwige terugkeer van het fascisme, zo heet het pamflet dat vorige week verscheen van cultuurfilosoof Rob Riemen. Volgens de directeur van het prestigieuze Nexus Instituut is het populisme van Geert Wilders vergelijkbaar met de begindagen van het fascisme in de jaren dertig. In Nieuwsuur debatteerde hij vorige week met historicus Arend Jan Boekestijn. Bekijk hier het veelbesproken interview.]

 6. Overigens oprichter van Nexus instituut, Rob Riemen, die zelfde Rob Riemen die al eens geen vier mei lezing mocht houden van de PVV.

 7. Maw. het wordt wel weer duidelijk hoe de PVV Rolt. Bevalt je mening hun niet leggen ze je het zwijgen op. gewoon een lezing op uitgerekend vier mei verbieden en de subsidie onder je reet vandaan schoppen want god verhoedde dat de tere PVV zieltjes eens gekrenkt zouden worden.

 8. Nu Rob Riemen’s De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme ter sprake komt, welk boek aangevallen wordt als was het een Godwin [andere argumenten heb ik nog niet kunnen vernemen], is het nuttig ook eens in dezelfde tijd te kijken naar hoe toen het Antifascisme was georganiseerd. Riemen benadrukt steeds consequent dat zijn boek handelt over de tijd dat het fascisme in opkomst was en nog niet tot haar volledige wasdom was gekomen [zoals ik het dan in mijn woorden formuleer]. En wat blijkt, er was zeker ook sprake van Antifascisme. Uiteraard zou ik zeggen, maar waarom heeft dit dan zo weinig aandacht? Heeft het cynisme zo’n greep gekregen op de Nederlandse politiek dan? Of wordt de Antifascistische actie afgedaan als te idealistisch. Wordt de jeugd van tegenwoordig dusdanig gehersenspoeld dat er in hun breinen geen plaats meer overblijft voor idealen?

  Zoekwoordjes: antifascistisme voor de oorlog [ja mensen zo simpel is het tegenwoordig met google]

  Ongeveer 25.500 resultaten (0,30 seconden)

  Mijn eerste keus: http://afa.home.xs4all.nl/alert/1_8/zuil.html

  Antifascistische strijd in een verzuilde samenleving
  John Postma

  “‘In het julinummer van het blad Grenzeloos vorig jaar is een artikel gepubliceerd over de antifascistische strijd in Nederland.(1) Het artikel is bedoeld als discussiestuk en het geeft een aanzet tot verdere uitdieping van het begrip antifascisme. Echter, in het artikel worden de antifascisten uit de jaren dertig onrecht aan gedaan. Daarnaast wordt gesuggereerd dat er in Nederland geen antifascistische grondhouding aanwezig zou zijn geweest. Wie echter een deel van de geschiedenis op een rijtje zet, komt tot hele andere conclusies. Het antifascisme heeft haar wortels in de antimilitaristische strijd, die onder andere vanuit de katholieke, confessionele en socialistische zuil is ontstaan.”‘

  Want ze kunnen me zeggen wat ze willen maar volgens mij is de verzuiling weer helemaal terug van weggeweest, ze zien er alleen anders uit en er zijn er een paar bijgekomen en afgevallen. Wat mij dus vooral opvalt is de hedendaagse cynische, ik zou haast zeggen antiïdealistische fascistoïde politieke cultuur die bezit heeft genomen van Nederland.

  Zo, en nu ga ik dit stuk zelf ook eens op m’n gemakje goed lezen.

Reacties zijn gesloten.