PVV grote afwezige bij COC’s Roze Verkiezingsdebat

Jeanine Hennis-Plasschaert zit voor de verandering niet in de VVD kroeg, Alexander Pechtold is voor een debat altijd te vinden. Jolande Sap ziet homoredzaamheid als Groen, Jasper van Dijk doet iets met homo-emancipatie,  Ronald Plasterk gaat voor de Homoriaanse Arbeider, Madeleine van Toorenburg  heeft oog voor de kwetsbaren, Hero Brinkman hoopt een koper te vinden voor zijn stolpboerderij, Henk Krol waagt zich in het hol van de Leeuw.

De grote afwezige is de PVV
De PVV die zich profileert als voorvechter van homo-tolerantie en voorstander van een keiharde aanpak tegen plegers van geweld tegen homo’s schittert door afwezigheid. Dat zal toch niet komen doordat onder de aanhangers van politieke partijen PVV-kiezers het vaakst negatief gedacht wordt over homoseksualiteit? (Zij worden gevolgd door CDA-stemmers) Uit onderzoek dat het Sociaal Cultureel Planbureau deed, blijkt dat 11 procent van de PVV-aanhang negatief is over homo’s.
Dat is toch zo’n 2,5 zetel in de Tweede kamer zal Martin Bosma denken.

Alexander Pechtold (D66) en Jolande Sap (GroenLinks) nemen op vrijdagavond 3 augustus a.s. deel aan COC’s Roze Verkiezingsdebat. Ook Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD), Jasper van Dijk (SP), Ronald Plasterk (PvdA), Madeleine van Toorenburg (CDA), Hero Brinkman (DPK) en Henk Krol (50Plus) doen mee aan de discussie.

Aan de vooravond van de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride gaan de politieke kopstukken van Nederland in debatcentrum De Rode Hoed in discussie over ‘roze’ thema’s die spelen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. De politici zullen door ervaringsdeskundigen bevraagd worden over zaken als de weigerambtenaar, veiligheid, voorlichting in het onderwijs en openlijk homoseksuele docenten op religieuze scholen.

Het debat, dat gepresenteerd wordt door journalist en presentator Frénk van der Linden, is gratis toegankelijk voor pers en publiek

9 gedachten over “PVV grote afwezige bij COC’s Roze Verkiezingsdebat”

 1. Ach, wat nou…heeft Fleur haar periode? Of zal ze drukdoende bezig zijn met een Poolse pilote mogelijk in dienst van KLM, mede n.a.v. het spotje wat voor PVV-verkiezingsfilm door moest gaan?

  Heeft de Nederlandse overheid, overigens, ooit een transsexueel als kamerlid gehad? Zo niet, dan zou het mij niet verbazen wanneer de PVV er één naar voren schuift. Recent liep er één mee, tijdens een EDL zuiptest, in Engeland.

  Overigens zie ik Martin Bosma ook wel in een roze jurkje lopen. Paar getekende sproetjes op zijn gelaat en een kek parasolletje erbij, en dansen maar. Hop, Marjanneke!

  Hero Dronkeman zie ik ook wel dansen met een dildo in zijn handen, al dansende op ’teh Village People’. En onder invloed schreeuwende, dat hij ‘dat type’ knuppels als wel heel lekker en meer dan aangenaam ervaart.Tijdens de Gay Pride. Oh, wacht…

  “…. is gratis toegankelijk voor pers en publiek….”

  Ik hoop dat het afgeladen vol gaat worden! Weinig twijfel zelfs!

  Maar, euh…aangezien ik daar zelf niet aanwezig zal zijn, is er dan een online stream beschikbaar, met ruim voldoende bandbreedte?

  “…Ronald Plasterk gaat voor de Homoriaanse Arbeider…”

  Die, is goed!

 2. PVV-Europarlementariërs stemmen tegen “anti-homofobie” Resolutie.

  28 mei 2012
  Gisteren nam het Europese Parlement in Brussel met overgrote meerderheid een resolutie aan die discriminatie van LGBT in de strengste bewoordingen veroordeelt en die de Europese lidstaten oproept om de benodigde beleidsmaatregelen te nemen opdat haar LGBT-burgers gevrijwaard zouden worden van homofoob geweld en haatteksten. Tevens wordt de Europese Commissie opgeroepen om Homofobie in het geldende Europees Kader over Racisme en Vreemdelingenhaat op te nemen. De resolutie werd gesteund door de vijf grote politieke stromingen in het Europese Parlement en aangenomen met een meerderheid van 430 stemmen voor, 105 stemmen tegen en 59 onthoudingen. Na een kleine zoektocht blijkt dat niet minder dan zes Nederlandse Europarlementariërs (van de 26 Nederlandse verkozenen in totaal) zich achter de tegenstanders van deze resolutie hebben geschaard.

  bron:
  http://www.villamedia.nl/community/portfolio/75988/

 3. De PVV heeft wel andere dingen aan zijn hoofd dan naar zoon stomme nutteloze Roze Verkiezingsdebat te gaan.

  Inderdaad verspilling van de schaarse tijd die zeker nu beter gebruikt kan worden.

  Natuurlijk komt de PVV wel naar de grote debatten eerdaags in september die staan allang in het programma.

  Lex

 4. #4 Lex
  Natuurlijk, dat is het. Je hebt volkomen gelijk. De voltallige PVV fractie heeft het te druk tijdens het reces.
  Die zijn zich bezig aan het houden met meer maatschappelijke relevante vraagstukken. Waarom zou je naar homo’s gaan. die zijn niet allen eng maar ze doen ook niet ter zake. Zijn veel te veel op de Euro. vandaar dat de voltallige(!) PVV fractie in het Europees Parlement niets met homo’s hebben. Daarentegen Geert weer wel. Die gaat volop het orgel als er sprake is van homo gerelateerd geweld. Geert is één van hen. Bloedbroeder van homo’s. Dat kan je van dat stelletje mondhouders en armopstekers binnen de fractie niet zeggen. Geert is er voor homo’s wanneer nodig. nietwaar Lex?

 5. Als er een partij zich wel inzet tegen homomeppers dan is het de PVV wel.

  Ik dacht niet dat Wilders nu met zomerreces is ook heel veel leden van zijn partij niet.

  Iedereen mag straks keurig vroegtijdig terug komen om hun mening te geven over het geen zich nu afspeelt in het Europese arena.

 6. #6Lex
  [-] Als er een partij zich wel inzet tegen homomeppers dan is het de PVV wel. [-]
  Waarom stemt dan de voltallige PVV fractie tegen een europese wet tegen homo gerelateerd geweld?
  Hanteert de Europese fractie van de PVV andere inzichten dan de bestaande fractie in de Tweede Kamer?
  als dat zo is, dan kan het dus ook zijn dat de fractie in het Europees parlement Pro-Europa is.
  Wat ik ook trouwens denk, maar dat ter zijde

 7. Waarom stemt dan de voltallige PVV fractie tegen een europese wet tegen homo gerelateerd geweld?

  Graag even een link zodat ik mij hierin kan verdiepen. Wist niets af van deze wet en dat de PVV hier tegen heeft gestemd.

  De PVV zou hier wel een deden voor gehad hebben meestal gaat zoon wet ook gepaard met andere zaken die er ook in opgenomen zijn.

  Als dit islam gerelateerde punten zijn dan kan dit wel eens de reden zijn dat er is tegen gestemd.

  Nogmaals plaats een link.

Reacties zijn gesloten.