PVV bepaalt wel even wat wetenschap is en wat niet

Al Gore is uitgenodigd door de Rijksuniversiteit Groningen voor een lezing, en PVV-fractieleider Ton van Kesteren van de Provinciale Staten van Groningen protesteert hiertegen omdat op die manier de Groningse belastingbetaler meebetaalt aan deze ‘reizende fabeltjeskrant’.

Nee, liever besteden wij ons belastinggeld aan de geachte afgevaardigden van de PVV, zoals een prof. dr. ir. mr. De Mos en statistiekspecialist Lilian Helder, om voor ons uit te maken wat wetenschap is en wat niet, in plaats van dat aan de beoordeling van wetenschappers, zoals je die bijvoorbeeld op de Groningse universiteit zelf tegenkomt, over te laten.

10 gedachten over “PVV bepaalt wel even wat wetenschap is en wat niet”

 1. Dit wordt ook grappig, tenminste, als het doorgaat:
  Komende donderdag vindt in de Tweede Kamer een spoeddebat plaats over de vermeende toepassing van islamitisch recht door Nederlandse rechtbanken. De aanleiding? Een Telegraafartikel over een tot op heden geheim gebleven onderzoek van de PVV.

  Het is alweer even geleden dat De Telegraaf, door sommigen inmiddels gezien als het officiële persorgaan van de PVV, een artikel publiceerde met de omineuze titel Sharia al in Nederland. Volgens dat artikel luidde de PVV de noodklok nu uit eigen onderzoek van de partij gebleken zou zijn dat in Hollandse rechtbanken steeds vaker regels uit moslimlanden toegepast worden.
  http://sargasso.nl/archief/2011/09/26/waarover-debatteert-de-kamer-donderdag-eigenlijk-3/#more-116451

  Dat fameuze PVV-onderzoek bestaat dus helemaal niet, althans geen van de kamerleden heeft er nog maar een glimp van mogen aanschouwen.

 2. Nou hij was nog veel groffer dan dat. Al Gore is uitgemaakt voor “Klimaat Yomanda” en “Gore Leugenaar”. Ze denken slim te zijn met de woordspellingen maar geen enkele AMerikaan vind dat leuk als je dat over een Vice President zegt.

 3. Ik ben pertinent tegen dit soort inmenging en de illusie, dat “men” kan bepalen,
  wat al dan niet wetenschap mag heten, maar specifiek ten aanzien van Al Gore heeft
  de plaatselijke PVV eigenlijk natuurlijk wel een punt.
  😀

 4. Dehnus, ja en ho een hekel sommige Amerikanen Al Gore zullen hebben, het is wel hún Al Gore.
  Beetje Garfield – Odi effect noem ik dat. De enige die Odi mag schoppen is Garfield en niemand anders!

 5. MadPride Schreef:

  maar specifiek ten aanzien van Al Gore heeft de plaatselijke PVV eigenlijk natuurlijk wel een punt.

  Gore mag dan wel vreselijk Amerikaans zijn en zijn product op de Amerikaanse markt hebben toegespitst, maar (even mijn eigen vertaling op SkepicalScience citeren 😛 ) “hoewel er een aantal fouten in de film zitten, komen de hoofdlijnen (bewijs dat de mens opwarming veroorzaakt en de gevolgen daarvan) overeen met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek.”

  Meer info over AG en AIT (van dezelfde vertaler natuurlijk): http://www.skepticalscience.com/translation.php?a=74&l=15

 6. Juist en in dat “komen de hoofdlijnen (…) overeen met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek” zit em volgens mij de kneep. Al Gore is geen wetenschapper, maar (een al dan niet) broodnodig uithangbord. En juist met de fouten in zijn film heeft hij de zaak ook helemaal geen goed gedaan. Je bregrijpt, ik blijf kritisch, niet op wat de man probeert te bereiken, maar op de presentatie als zou het leuk kunnen brengen van wetenschap dan ook meteen wetenschap zijn… Of zoiets (zware dag gehad)… 😉

 7. correctie #7 Bij herlezing vanochtend kom ik tot de conclusie, dat mijn vorige bijdrage in ieder geval wat betreft formulering bagger was. Laten we het er op houden, dat ik Al Gore overschat vind. Sorry, was gisteren echt een zware dag…
  😉

 8. Quote van de site van de RUG:
  “Nobelprijswinnaar Al Gore opent op donderdag 29 september de EBF Conference in Martiniplaza, het jaarlijkse congres van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging van de Rijksuniversiteit Groningen. De voormalige vicepresident van de Verenigde Staten houdt die dag een lezing over klimaatverandering, duurzaamheid en verantwoord leiderschap. De EBF nodigt vertegenwoordigers van het bedrijfsleven van harte uit om zich in te schrijven voor het congres en aanwezig te zijn bij de voordracht van Gore. ”
  Zoals gewoonlijk reageert de PVV weer op alles behalve op de inhoud. Blijkbaar mogen de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in Groningen niet meedenken over duurzaamheid en verantwoord leiderschap.

 9. BTW, Voor studenten kost het € 35,– om het congres bij te wonen, daarnaast zijn er sponsoren gevonden. Dus de bijdrage van de Groningse belastingbetaler valt wel mee. Ik denk zelfs dat de EBF Conference dit soort congressen organiseert zonder subsidie.

Reacties zijn gesloten.