PvdA-bestuurslid Breda steelt kerstpakket

Bestuurslid Theo Maas van de PvdA te Breda heeft afgelopen maand een kerstpakket gestolen uit een buurthuis dat aan de ouderenbond Anbo  toebehoorde.

Dit meldt BN/De Stem vandaag. De bond en de beheerder van het wijkhuis hebben aangifte van diefstal gedaan. ‘Een beetje dom, daar ben ik heel eerlijk in’, vindt Maas van zijn actie.

Tegenwoordig wordt het blijkbaar als een enorme verdienste gezien als je met de kennis van nu en vooral ook pas ná betrapt te zijn ‘heel eerlijk’ bent over je eerdere oneerlijkheid.

Voorzitter Anja Wassing van de Bredase PvdA-afdeling zegt tegen de krant dat de diefstal geen gevolgen heeft voor Maas’ carrière bij de PvdA, ‘omdat die niks te maken heeft met Maas’ functioneren of partijpolitiek.’

Pardon? Ja, ik begrijp ook wel dat het hier geen miljoenenschandaal betreft, maar ik persoonlijk zou toch niets, maar dan ook helemaal NIETS meer te schaften willen hebben met een collega, en zeker niet met een bestúúrslid, dat met zijn vieze vette vingers niet van andermans spullen kan afblijven, al is het maar een kerstpakket. En al helemáál niet als dat in een dronken bui was, want meestal komt dan pas de ware aard van iemand naar boven.

Die man moet worden teruggezet in functie, en hoogstens tot printercartridgevervanger 2e klasse worden benoemd bij de afdeling Breda van de PvdA. Wel nauwkeurig bijhouden of die cartridges niet structureel te vroeg vervangen worden dan, zou ik zeggen, want die krengen zijn dúúr.

6 gedachten over “PvdA-bestuurslid Breda steelt kerstpakket”

  1. @1: Letop het is slechts “tijdelijk”!

    Ik ben bang dat er nog maar weinig eerlijke politici zijn. Geld en macht zorgen er voor de het morele kompas van de gemiddelde politicus al lang niet meer naar het noorden wijst.

  2. `Tja , had ie toch die cursus “graaien zonder gepakt te worden” moeten volgen op de VVD/PVDA eenheidsdag …

  3. Je steelt een kerstpakket in “een dronken bui” Niet in een ballorige bui, nee je beweert dat je het deed onder invloed van drank. Je steelt een pakket van de ANBO die klaarblijkelijk voor een van hun vrijwilligers bestemd is die deze geste afgelopen kerst misschien wel heeft moeten missen daardoor.
    Geen fatsoen in je donder dat is duidelijk, maar die tut hola voorzitter maakt het nog erger: “het heeft niets met zijn functioneren binnen de PvdA te maken en met partijpolitiek. Dat laatste is volkomen geleuter en dat eerste getuigt van minder fatsoen dan de dader. Hoe haal je het gvd in je hoofd om het te bagatelliseren? Is de PvdA soms een opvanghuis voor kleine en grote criminelen? Moet de Nederlandse bevolking soms denken dat de PvdA hetzelfde is als de VVd en PVV? Want door een dergelijke ongelooflijke domme uitspraak van voorzitter Anja Wassing van de Bredase PvdA-afdeling ga ik dat namelijk wel denken en ik heb een net zo grote onderbuik als pakweg de helft van het Nederlands volk.
    Niks tijdelijke terugtrekking maar een voorbeeld stellen: dit soort gedrag tolereren we niet bij de PvdA. Als je dat doet beste voorzitter dan pas ben je wijf met ballen, nu ben je net als de rest.

  4. Er was een tijd, heel heeeeel lang geleden, dat mensen in de politiek gingen om iets te kunnen doen voor de maatschappij. Tegenwoordig gaat men de politiek in zodat de maatschappij je salaris kan ophoesten en je na een paar jaar van graaien een leuke job krijgt in het bedrijfsleven om daar lekker verder te graaien.

Reacties zijn gesloten.