PvdA – VVD in peiling nu al geen meerderheid meer

Zo te zien komt dat vooral door weer naar de SP terugrennende PvdA-stemmers, die waarschijnlijk niet zo blij zijn met het aanstaand neo-sociaal-liberale kabinet. Tja, nu is het te laat. Maar goed, volgens Maurice de Hond- en alle andere peilers – zouden PvdA en VVD samen om te beginnen nooit een meerderheid hebben gehaald.

7 gedachten over “PvdA – VVD in peiling nu al geen meerderheid meer”

 1. Er is geen twijfel mogelijk…

  Gaan Rutte en Samsom door op dit pad dan verliezen beide partijen (maar met name de PvdA) vóór het einde van het jaar nog minstens vijftien zetels.

  Het kabinet is al doodverklaard nog voor het op kan worden gepresenteerd…!!

 2. Zijn dat niet dezelfde peilingen die een paar weken terug Roemer zo’n 38 zetels beloofden?

 3. Hoe dan ook, indien PvDA sterk met de liberale wind gaat waaien, wordt de partij straks gedecimeerd want de kiezers zullen gelijk bij de SP gaan aansluiten. Misschien te laat, maar dat doen ze dan toch wel.

  Met de volgende verkiezingen, in deze hypothese, zou PvDA schommelen tussen 10-12 zetels, net als CDA in de huidige situatie.

 4. Ach…politiek is de waan van de dag, de duur van de loyaliteit van heel veel kiezers is nog korter dan het leven van een fruitvlieg.

 5. Dat bewijst dat de kiezer niet altijd gelijk heeft. Er is nog niet eens een regeerakkoord laat staan een nieuwe regering met de VVD en de PvdA en nu verlaat de kiezer alweer deze partijen en op wat voor gronden?

 6. @5

  Omdat veel PvdA-kiezers nooit gewild hebben dat VVD en PvdA een coalitie zouden vormen. Dan haak je dus af wanneer ze dat wél doen.

  Voor de VVD geldt dan in elk geval nog dat ze geen andere keuze hebben: een rechtse coalitie is uitgesloten. Voor de PvdA geldt dat niet. Die had ook linksom kunnen gaan (niet dat ik ook maar een seconde heb gedacht dat ze dat ook werkelijk zouden doen).

Reacties zijn gesloten.