PvdA heeft VVD bij de ballen

En dat het zeer doet merken we aan de hoge piepstemmetjes van prominenten, mastodonten en andere schreeuwers die onder stenen van zelfgenoegzaamheid uit kruipen om hun ongenoegen te uiten.

Ondertussen staat hun kiezersbedriegende leider voor de tweede keer breed uit te grinniken naast de Koningin om zijn pluchegeilheid opnieuw aan het volk te tonen. Het maakt de Pinokkio van de liberalen niet uit dat zijn ‘ vrinden ‘ in grote getale aangeven dat hij zwalkt van Rechts naar Links en een spoor van ellende trekt in Nederland en Europa. Wederom een start van een kabinet onder zijn leiding waar de garantiepapieren al voor de beëdiging op de composthoop van het Binnenhof onder een dikke laag duivenpoep liggen.

trouw aan
rubberen
Marcke Borutteparte

Onderwijl lacht Spekman van de PvdA zich de gaten in zijn trui en laat ‘ zijn jongens en meisjes ‘ aan de blaasbalg trekken om het vuur nog meer op te stoken. Met spuug op de lippen en roodgloeiende tangen gaan zij rond en vernederen de blauwe soldaatjes die met van pijn vertrokken smoeltjes rochelen tot ze een ons wegen maar hun grote leider zit op zijn witte paard Gazelle met doortrapte versnelling en denkt aan de vergezichten die alleen een groots staatsman zoals hij kan dromen.

Samsom, de echte leider van het duivelsverbond herinnert het zieltogend VVD-legioen keer op keer er aan dat hun leider staat voor wat hij zegt en aan ‘afspraak is afspraak’ is geen woord Frans aan.

Met zichtbaar plezier werpen de sociaaldemocraten wat pleisters richting de stervenden

Om de scherpe kantjes van de plannen af te halen wordt bij de sociaaldemocraten geopperd om eventueel de voorgestelde belastingverlaging te verminderen, die als compensatie moest dienen voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Daardoor zou het derde schijf-tarief mogelijk niet helemaal worden verlaagd van 42 naar 38 procent, in ruil voor het minder nivellerend maken van de inkomensafhankelijke zorgpremie.


Ook dreigen ze graag met de komst van chirurgijn Roemer die niet alleen een tang gebruikt maar zich ook graag bedient van een zaag.

Een andere optie is het verhogen van de nominale zorgpremie, die vanaf 2014 iets meer dan 250 euro bedraagt. Het loslaten van de maximering van de premie voor tweemaal modaal is ook een mogelijkheid. Deze laatste optie past in het straatje van SP-leider Roemer, die vindt dat „miljonairs nu worden vrijgespeeld.” De SP kan deze aanpassing in de Eerste Kamer aan een meerderheid helpen. Daarmee zou de nivelleringsoperatie echter alleen maar groter worden.

Het opgewonden volk wat eerst achter het oprukkende blauwe leger stond realiseert zich dat ze bedrogen zijn door een man die ze een tweede kans hebben gegeven. Bedrogen door een non-valeur met een vlotte babbel maar zonder inhoud. Bedrogen zijn voor alles wat ze zo dierbaar is: huis en inkomen. Het volk mort en mort en roept om een tweede Waterloo. Na de beëdiging hedenmorgen kunnen we gaan aftellen.

3 gedachten over “PvdA heeft VVD bij de ballen”

  1. Niet slecht van Samsom, en dan is hij nog zijn haar kwiijt – het laatste voor de wat meer bijbelvaste Krapulers.

Reacties zijn gesloten.