PvdA redt het gezicht van VVD-leider Rutte

Het is hilarisch te mogen lezen dat ‘ Oud idee van Melkert moet coalitie redden

voorstel in 1998 van Melkert:

de belastingvrije som en het arbeidskostenforfait, de twee aftrekposten die destijds voor elke werkende golden, om te zetten in heffingskortingen. Die leveren steeds minder op, naarmate het inkomen toeneemt.
Weggehoond door de VVD

belastingherziening van 2001:

onder verantwoordelijkheid van Zalm, werden de twee aftrekposten omgezet in zogenoemde heffingskortingen: hogere inkomens profiteerden evenveel van de inmiddels tot algemene heffingskorting en arbeidskorting omgedoopte aftrekposten als lagere inkomens.

voorstel in 2012 van kabinet Rutte en verdedigd door Halbe Zijlstra:

Er komt een in de Verenigde Staten al gebruikelijke earned income tax credit: des te hoger het inkomen, des te kleiner de korting. Vanaf een inkomen van 110.000 euro is de aftrek exact nul euro.

Hoe meer kan je draaien?
Groot-staatsman Markio-Rutte gluipt weg achter een excuus over veroorzaken verwarring(!) maar laat zien dat hij veel profijt heeft van zijn pirouette oefeningen.

Hoe lang blijft de angsthazende VVD-fractie hem steunen?
Een door de mand gevallen leider die op één been rondjes geld blijft draaien graaien krijgt bij de blijf-met-je-vingers-van-mijn-poen-af VVD-leden geen derde kans om weer met twee benen op de Gazelle fiets te stappen.De scharensliep op de Koninginnegracht in Den Haag heeft voorlopig werk. Zijn specialiteit: bloedgleuf slijpen.

Hoe lang duurt het voordat de clearasil jeugd van de VVD erachter komt dat ze net als iedere andere jongere genaaid worden door de WW-voorstellen van dit kabinet onder leiding van een man die iets teveel psychedelic experience uitgeprobeerd heeft en nu niet meer weet wat, waar en hoe?

1 gedachte over “PvdA redt het gezicht van VVD-leider Rutte”

  1. VVD zal wellicht langer lijden dan leiden, maar dit vind ik een goed voorbeeld waar voortschrijdend inzicht beter is dan doorgaan met een dwaling.

    Selectief shoppen in Amerikaanse voorbeelden is overigens ook tricky…

Reacties zijn gesloten.