PvdA laat een nog maar net aangeplakte ideologische veer

Martin van Rijn (PvdA) wordt staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ondanks de nog maar onlangs uitgevaardigde richtlijn binnen de PvdA, volgens welke PvdA-bestuurders in de (semi)publieke sector niet meer zouden mogen verdienen dan de Balkenendenorm.

Van Rijn verdiende in 2011 bij pensioenorganisatie PGGM echter 469.000 euro, meer dan twee keer zoveel als de norm die in 2011 ruim 187.000 euro was.

In een toelichting op de code zei oud-partijvoorzitter Lilianne Ploumen dat ‘grootverdieners’ niet in aanmerking komen voor een ministerschap.

Partij-ideoloog Joop van den Berg heeft hier het volgende over te zeggen;

“Mensen die, net als Van Rijn, bij een pensioenfonds werken, ontplooien riskante activiteiten. Als je dat naar behoren doet, mag je daar best voor beloond worden. Vroeger verdiende de directeur openbare werken in Amsterdam ook meer dan de burgemeester.”

Ja klets maar raak, Van den Berg. Het is onder andere vanwege dit soort praktijken dat een groot deel van het PvdA-electoraat naar de SP is weggelopen, en waarvan ze er nu ook nog een aantal te leen hebben, zoals Emile Roemer het zo treffend verwoordde.

9 gedachten over “PvdA laat een nog maar net aangeplakte ideologische veer”

 1. Wie heeft er ooit van die man gehoord en wist dat hij van de PvdA is? De stakker levert natuurlijk wel enorm in (om van de zorgpremie niet te spreken).

 2. PGGM, waar ken ik dat ook alweer van?
  O ja, van een hele leuke man die lid is van een hele leuke partij en die vorig jaar nog een heel leuk ploegje skinheads op mij afgestuurd heeft.
  Ons kent ons bij de PVVDA.

 3. Ik moet maandelijks een niet onaanzienlijk bedrag aan pensioenpremies aan pggm betalen waar hij dan weer riskante activiteiten van ontplooit, blijkt?

 4. @4 Ja, en daar moet je vooral vorstelijk voor betaald worden, voor het gokken met andermans pensioen.

 5. Zoals mijn vader al zei : “het doet er niet toe hoeveel veren je in de reet van een kikker steekt .. het word toch nooit een vogel ” Doet me altijd aan de ‘linksheid “van de PvdA denken …

 6. De “inkomensafhankelijke” zorgpremie is blijkens de feiten het ruilsteentje geweest om de lieveling van Mark – Edith Schippers op de belangrijkste stuurpunt in de regering te laten zitten.

  Edith Schippers is de vooranstaande ambtenaar van de Verzekeringenkartel op een Ministerpost.

  De RatRace gaat dus onverminderd door.

  Men wil ook pensioengelden in de toekomst betrekken, dus de keuze voor van Rijn – wat niet onlogisch is.

Reacties zijn gesloten.