Publieke Omroepen worden geofferd op altaar van VVD, PVV én D66

De publieke omroep moet vrezen voor nog hardere bezuinigingen. Diverse partijen willen opnieuw fors ingrijpen; de PVV denkt zelfs aan een extra besparing van 600 miljoen euro.

De publieke omroep voert op dit moment een megabezuiniging door, die stapsgewijs oploopt naar 125 miljoen euro per jaar. Maar volgens het AD willen VVD, PVV en D66 dieper snijden in de omroep. (rtl.nl)

Dat voorstel van de PVV, daar ga ik niet eens op in, zo mallotig. Maar dat D66 zich helemaal in de vaargeul van de VVD perst, dat zie ik als een voorbereiding op een mogelijke coalitiebereidheid. D66 wil erg graag regeren, dus moet in goed blaadje komen bij mogelijke winnaar. Regeren is vooruit zien enzo.

Dat dan wat genuanceerde informatie of diepgaandere informatie wordt geofferd op het altaar van de marktwerking, daar zullen deze partijen absoluut niet om rouwen. Alles voor de nieuwe Baäl.

Voor hoeveel meer ontslagen – gedwongen? – gaan die nieuwe bezuinigingen zorgen? De huidige bezuinigingen gaan al zorgen voor ca 600 ontslagen van de 4000 werknemers.

Er wordt voorbij gegaan door de VVD en de D66 aan de wens dat er ook nog mensen zijn die iets anders willen zien dan alleen maar mensen die zich voor lul willen zetten voor hun 15 seconden fame. Ik wil ook programma’s met achtergrondinformatie (anders dan RTL boulevard met Moszkowicz die weer eens iets komt toelichten *zucht* ) of diepgang. Die vind ik op de commerciële zenders echt niet. Daar is het leve de lol en het exhibistionistische gehalte is mij te hoog.

Dus voor mij geldt: Handen af van de Publieke Omroepen!!!!!!!!

 

8 gedachten over “Publieke Omroepen worden geofferd op altaar van VVD, PVV én D66”

 1. Het valt te verwachten van de rechtse krachten. De pers dient niet om het publiek objectief (het nieuws van meerdere zijden) te berichten. De pers dient om er geld mee te verdienen. De publieke zaak is zó outdated.

  Rechts kent Antonio Gramcsi’s concept van ‘culturele hegemonie’ beter dan links.

 2. Zelf ben ik opgehouden om speelfilms – hoe interessant ook – bij de commerciëlen te bekijken. Ik trek het niet om voortdurend naar tien minuten reclame te kijken en dat een film van anderhalf uur veel meer dan twee uur duurt. (Ook zonde van de (als hardwerkende Nederlander: mijn) tijd).

 3. Ik heb precies hetzelfde. Al die hersendodende commerciële troep word je toch gek van? De publieke omroep is een soort oase in een woestijn.

 4. Er zou wel wat aan die topsalarissen gedaan mogen worden van mij. En met “wat” bedoel ik eigenlijk: heel erg veel. Er zijn duizenden minstens even schrandere, leuke, sympathieke, clevere etc mensen die het voor een normaal salaris zouden doen.

 5. een Paul de Leeuw voor 6 ton en diverse nieuwslezers, spelletjes babbelaars voor een paar ton.
  bezuinig op de topsalarissen en ontzie de vele werkenden met modale lonen.

  publieke omroep betekent niet dat alles OK is.

 6. @4 Eens. Sommige mensen verdienen schandalig veel zonder dat ze echt onmisbaar zijn. Niets mis met gewonere mensen. Zijn vaak zelfs interessanter omdat ze (nog) niet zo’n hele act hebben. Dat maakt hen vaak leerzamer voor mij.

Reacties zijn gesloten.