Potten flikkers travo’s bi’s en transen: verenigt U in den strijd!

De opsomming in de kop is vast niet volledig want er zijn vast nog wel méér mensen met deviant gedrag. Raar eigenlijk om als afwijkend te worden beschouwd, maar wet en praktijk over de hele wereld laten helaas anders zien. Nee, het gaat niet goed met de vrijheid van mensen om aan hun leven vorm te geven zoals ze dat zelf graag willen. In India is het “anders” zijn zelfs weer strafbaar gemaakt.  Mocht je willen tekenen om deze beslissing te veroordelen en daarmee miljoenen mensen een hart onder de riem te steken dan kan dat eventueel hier.

Het is goed te begrijpen dat mensen op deelgebieden aktief zijn, zoals bijvoorbeeld het recht om te trouwen als je onhetero bent. In veel landen kan je zelfs nog tot de dood veroordeeld worden als je vrijt met iemand op een “niet-natuurlijke” manier.  Ik hou niet van dat gedoe om menselijk gedrag te toetsen aan de natuur. Ook niet om een of ander antiek boek erbij te sleuren en daaruit te citeren hoe anderen zich dienen te gedragen.

Dalai Lama Marks Fifty Years In Exile
HOLY I AM YEAH YEAH YEAH

Zelfs die malle “liefdevolle” Dalai Lama was in 1997 nog openlijk tegen homoseksualiteit. ‘Vanuit een boeddhistisch perspectief wordt homoseksualiteit over het algemeen beschouwd als seksueel wangedrag’, zo stelde hij.  ‘Ik ben bereid sommige stellingen te heroverwegen zei hij na vertegenwoordigers van gays te hebben ontmoet. Nou, dank je wel zeg, wat een offer vol van mededogen toch weer. Hij kwam er overigens nooit meer op terug.

Een rare man is het en hij hoeft ook  niet namens het boeddhisme te spreken, waar haalt hij het stompzinnige geleuter vandaan. De Nobelprijs voor de Vrede kreeg hij zelfs. Erica Terpstra (VVD) werd al eerder verschrikkelijk spiritueel en maakte een YAK dansje. Het begrip Vrijheid in die Volkspartij voor Vrijheid en Democratie wordt door de aanhangers van die club toch wel heel apart uitgelegd. Volk en Democratie overigens ook.

Maar ja, “wij” van Zen liggen dan ook altijd overhoop met de Tibetaanse Boeddhisten. We worden dan voor Chinese infiltranten uitgemaakt die alleen maar Zijne Heiligheid en Tibet willen beschadigen.

“A sexual act is deemed proper when the couples use the organs intended for sexual intercourse and nothing else… Homosexuality, whether it is between men or between women, is not improper in itself. What is improper is the use of organs already defined as inappropriate for sexual contact” kraaide hij. Als je wil kan je zoeken op Dalai Lama en controversy, dan zakt je broek misschien wel af.

Goed, verder maar na de onzin van die Gelugpa. Met de strijd op deelgebieden komen we helaas nergens als er niet een breder, ruimer doel voor ogen is: een volledig andere samenleving. Kapitalisme zal nooit Vrede en Vrijheid toestaan. Het is per definitie een vechtsysteem met ongelijkheid als uitgangspunt anders werkt het niet. Weg ermee zou ik voor willen stellen, het is hoog tijd.

Laten we maar ophouden met onszelf in hokjes te stoppen en ook niet langer meer accepteren dat sommige groepen mensen blijkbaar andere rechten en plichten hebben dan, uhh,  ja dan wie eigenlijk? Waar we ongelijkheid zien komen we op voor elkaar. Is dit nu zo moeilijk??

1 gedachte over “Potten flikkers travo’s bi’s en transen: verenigt U in den strijd!”

  1. Alleen met geweren (denkt men nog te vaak) kun je grote stappen zetten en de wereld zgn naar je zin verbeteren. Meestal kun je slechts een grote mond opzetten en blijft vooruitgang ook dan slechts met kleine stapjes te gaan. Zeker als we beseffen dat inzicht in sexuele gevarieerde aanleg nog geen halve eeuw tot ons is doorgedrongen. Die grote mond met luid verantwoord geluid blijft wel nodig voor welke vooruitgang dan ook!

Reacties zijn gesloten.