Poolse nazi’s bestormen weeshuis om vaccinatie van kinderen te stoppen

Een groep geüniformeerde fascisten viel vorige week een weeshuis in Aleksandrów Kujawski in centraal Polen binnen. . Ze gingen naar het kantoor van de directrice en eisten dat ze zou stoppen met “het drogeren van kinderen” als onderdeel van een “medisch experiment”.

Op de FB-pagina van het weeshuis werd gedreigd met ‘Neurenberg-processen/tribunalen’. Ook dreigde men korte metten te maken met de directrice en het overige personeel.

De fascisten zijn lid van Bydgoskie Kamractwo Rodaków, een extreemrechtse organisatie die het incident opnam en op YouTube publiceerde.

De leden van de organisatie kleden zich in uniformen met grijze overhemden en insignes met de tekst “dood aan de vijanden van het vaderland”. Op hun armen dragen ze de kolovrat, een Swastika-achtig Slavisch symbool dat vaak wordt gebruikt door neonazi’s en andere fascistische groeperingen in Oost-Europa.

Bron: Notes From Poland

Uitgelichte afbeelding: By Roger Jones from Frisco, United States – berkeley_8_27_17-7123, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62191226