Politietop wordt de mond gesnoerd over wietpas

De politietop is opvallend stil over de mislukte invoering van de pas. Hoe zou dat komen?

De angst onder hoge politieambtenaren om hun mening te geven over controversiële zaken als de wietpas is “heel sterk”. Dat zegt Hans van Duijn, oud-voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Zelf zegt hij wat zijn oud-collega’s denken over de pas: ‘Niemand is hier mee geholpen.’ Exclusief interview (VOC).

5 gedachten over “Politietop wordt de mond gesnoerd over wietpas”

 1. Zouden ze echt hun baan verliezen als ze zich er negatief over zouden uiten? Zo ja, schandalig.

 2. Inderdaad – er heerst een militaire, Sovjetachtige discipline in de Politietop waarbij is het streng verboten om een eigen mening te hebben die lijnrecht tegenover de mening van de gezaghebbenden op de Ministerie van Binnelandse zakn ingaat. Daarop wordt je ontslagen, net als in de sovjetlanden.

  Gewoon de VOC mentaliteit, zeg.

 3. Er dient dus een politieheld uit zijn/haar oester te stappen om dit vermoeden hard te krijgen en te bezien welke saddams hier de druk zetten (met pek en veren de grenzen over jagen als er verantwoordelijken wordt gevonden).
  Met op voorhand onvoorwaardelijke steun vanuit de bonden als er problemen ontstaan.

 4. Dan zijn die hoge politieambtenaren enorme lafbekken, die liever leugens [*] en foutieve informatie in stand houden, dan zich met aantoonbare feiten bezig te houden.

  Een walgelijke en zeer ongewenste & onwenselijke situatie.

  [*]
  Kamerlid en VVD’er Ard van der Steur heeft zelfs het gore lef, om op Twitter te beweren dat hij _’persoonlijk meerdere personen kent, die zijn overleden door het gebruiken van Cannabis’_.
  In het reactieveld van ‘brief aan Opstelten’ op Sargasso.nl terug te vinden. Inclusief een 1:1 kopie van de tekst + tijd/ datum.

  Er is geen mens ter wereld ooit overleden door het gebruiken van Cannabis. Alcohol daarentegen…Dagelijks.

  Tevens is in dat artikel op Sargasso, een check op een door een VVD’er (Holbach, ofzo) bij Joop.nl gelinkt rapport terug te vinden. Een rapport die, -naar bleek-, alle tot op heden door de VVD/ CDA gebruikte argumenten wegvaagde.
  Mede, of zelfs vooral, aangaande de zgn. “overlast” van coffeeshops en/ of hun klanten, al dan niet uit het buitenland komende! In de 90’er jaren van de vorige eeuw, let wel…

  Ik kan hier zo enorm kwaad om worden.

Reacties zijn gesloten.