Politie waardeert naziknokploeg en juicht hun optreden toe

Een Nederlandse cel van het nazigenootschap Soldiers of Odin heeft een vluchteling uit Oude Pekela nagezeten en in elkaar gebeukt. Volgens de nazi’s zou hij vrouwen hebben lastig gevallen zoniet aangerand, in Winschoten. De politie weet van niets, niemand heeft aangifte gedaan over de man, die ook niet zoals de nazi’s beweren “aan de politie is overgedragen” maar in elkaar geramd op straat is aangetroffen. Een niet met name genoemde politiewoordvoerder gaat verder:

De woordvoerder meldt dat de Soldiers of Odin in beeld zijn bij de Nederlandse politie, maar dat er nog geen sprake is van strafbare feiten. “Deze groep is natuurlijk anders dan de normale buurtpreventiegroepen en de Buurtwhatsappgroepen, maar er zijn vooralsnog geen strafbare feiten waargenomen. Er is dus ook geen reden om ons toezicht op de groep te verhogen.”

De acties van de groep worden gewaardeerd, maar er moet volgens de woordvoerder opgepast worden dat er geen sprake is van eigenrichting. ”We juichen de observaties alleen maar toe, maar ze moeten niet voor eigen rechter gaan spelen. Op dat moment gaat het te ver en grijpen we in”. Het advies luidt dan ook om alle incidenten gewoon te melden aan de politie en niet alleen te delen via sociale media.

Dus volgens deze politiewoordvoerder worden de activiteiten van straatschennende nazi’s gewaardeerd en toegejuicht.
Dus we weten wat we aan ze hebben.

De nazibeweging Soldiers of Odin is in 2015 door de gewelddadige neo-nazi Mike Ranta in Finland opgericht. Begin dit jaar werd een aantal Nederlandse cellen opgericht door mensen die allemaal hun ‘voetsporen’ hebben verdiend in extreem-rechtse en neo-nazistische groepen.

1 gedachte over “Politie waardeert naziknokploeg en juicht hun optreden toe”

  1. Pingback: Theedrinken met neo-nazi’s | Krapuul

Reacties zijn gesloten.