Politie lijkt collectief door te draaien

Het lijkt wel alsof de Nederlandse politie massaal aan het doordraaien geslagen is. Er gaat geen maand meer voorbij zonder een bericht van excessief geweld, en nu lees ik weer dat nietsvermoedende burgers te Maastricht een boete van 220 euro hebben gekregen omdat ze op een stoel voor hun huis zaten.

MAASTRICHT – Ondernemers en bewoners van de Rechtstraat in Wyck slepen de gemeente Maastricht voor de rechter. Ze willen een einde aan de doorgeschoten handhavingsterreur in Maastricht. Aanleiding is een boete van 220 euro die werd uitgedeeld omdat bewoners in Wyck op een zwoele zomeravond op een stoel voor hun huis zaten. En dat mag niet in Maastricht. Alleen achter het raam is het toegestaan om bij te kletsen met buurtbewoners óf met een vergunning.

Je moet toch een bepaald neurotische aandoening hebben om dat soort dingen te willen doen. Bij gebrek aan criminelen maar eens gewoon op stoelen zittende burgers gaan aanpakken.

4 gedachten over “Politie lijkt collectief door te draaien”

  1. Kostelijk. Dus achter de ramen zitten in Maastricht wordt aangemoedigd… VVD-gemeente, nietwaar.

  2. De situatie in Maastricht is bepaald niet uniek. In de gemeente Hoorn speelt ongeveer hetzelfde. Bijgaand artikeltje spreekt voor zich. Het bewuste bord heeft zich inmiddels vermenigvuldigd en bewoners in de wijk zijn schriftelijk gesommeerd hun voortuin vooral niet met bier o.i.d. te betreden. De Antillianen die verdreven moesten worden zochten hun heil inmiddels elders.

    http://www.dewaarheid.nu/columns/jakobjava/Bekendmaking.htm

  3. “De burger” wilde een streng handhavingsbeleid. You got what you asked for.

  4. Triest volk in Limboland krijgt precies wat ze verdienen. Zeker nu de jeugd massaal aan de hard-drugs gaat bij hun straatdealer met hun ‘Ausländer Raus’ ideologie.

    100% PVV beleid – suits them well

Reacties zijn gesloten.