Politie dikt exportcijfers nederwiet aan

Eentje in de categorie de politie verzint ze waar je bij staat:

Nederland zou zijn uitgegroeid tot “de grootste producent” van marihuana en jaarlijks 500.000 kilo naar het buitenland exporteren, zo’n 80 procent van de totale nederwietproductie. Deze opzienbarende cijfers zijn volgens de Taskforce gebaseerd op een onderzoek van het Korps Landelijke Politie Diensten. Het KLPD heeft het nooit openbaar willen maken, omdat het onderzoek “intern en vertrouwelijk” is. Het televisieprogramma KRO Reporter International wist er de hand op te leggen, zowel op een conceptversie als op de definitieve tekst. Het blijkt te gaan om De cannabismarkt in Nederland. Raming van aanvoer, productie, consumptie en uitvoer uit 2006.
Uit het onderzoek blijkt dat de politie eigenlijk geen idee heeft van de totale Nederlandse cannabisproductie (reporterinternational).

4 gedachten over “Politie dikt exportcijfers nederwiet aan”

 1. Diensten waar geen maatschappelijke controle op wordt uitgevoerd kunnen van alles verzinnen en vastleggen in Wilderiaanse stijl.

  Lang leven de verzinsels. 😉

 2. Momenteel is de prijs van nederwiet € 8,- per gram. Dat houdt dus in bij een export van 500 ton € 400.000.000,- gemoeid is. Op dit moment lijkt de handel/export grotendeels “zwart” te gaan.
  Hoeveel zou Nederland niet binnen kunnen halen als men het gewoon onder de “vrije” handel schaart met verplichting tot btw, accijns e.d.
  Ik schat dat we makkelijk € 200.000.000,- binnenhalen met alleen al de export.
  Voeg daar een idem dito bedrag aan toe voor binnenlands gebruik en zie hoe we gigantisch kunnen verdienen.

 3. Al deze kolder, op basis van de illusies van één (1!) persoon. (Iets met Taskfarce) En beeldvorming.
  Meer.Is.Het.Gewoon.Werkelijk.Niet.!

  Openheid van zaken? Vergeet het maar! Géén inzage, in materiaal welke (inter)nationaal (politiek) relevant ís te noemen. Nederland dient de rol van voorbeeld weer op zich te nemen. Incl. het obligate schijnheiligheid van de meer gristelijke partijen. 350 meter van een school? Iedere ‘shop’ dient zich te houden aan de -meer dan terechte- leeftijd van achtien (18!) jaar. Ooit een kleuter wiet/ hasj zien kopen? Juist.

  Verbod op Hasj, terwijl de (medische) wetenschappen opzienbarende resultaten halen met ‘enkele elementjes van’?

  PVVD is enkel destructief te noemen. En ‘het volk’, gelijk makke (gelovige) schaapjes, zwalkt er achteraan. Feiten doen er niet toe. Wat schreeuwt Wilders, is wat telt.

 4. @2/ Henk

  De shops, in Nederland – ooit gidsland – halen soms hun wiet al uit het buitenland. Klote NL kwaliteit, maar het zaad is goddelijk te noemen.

  Belasting betalen de shops al, horeca & veel meer. Een bankrekening openen is nog steeds ‘zo goed als’ onmogelijk. Zelfs niet bij de standaard rekening van Henk en Ingrid, bij de Triodos-bank.

  Laat die zgn. “liberalen” maar eens pleieten tot het daadwerkelijk binnenharken van vele Euro’s. Maar ja: ‘daar is lef voor nodig’…Een beetje lef is te vinden bij D66. Soms.

Reacties zijn gesloten.