Poetintroll dient aanklacht in tegen Pechtold

Complotgek Harry van Bommel. Vroeger SP, inmiddels – goddank – opgekrast. Illustratie: Wikipedia

Kremlintroll Elena Plotnikova uit Breda gaat aangifte doen tegen Alexander Pechtold wegens discriminatie. Plotnikova werd eerder door de SP ingezet tijdens de campagne rond het Oekraïnereferendum.

Pechtold zei vorige week maandag n.a.v. de affaire Zijlstra tegen de NOS dat hij de eerste Rus nog moest tegenkomen die zijn fouten zélf recht zette. Pechtold nuanceerde later zijn uitspraak door te verklaren dat hij doelde op Russische politici, niet op álle Russen.

Dat Russen zich in hun kruis getast voelen door Pechtold’s oliedomme geneuzel is alleszins begrijpelijk, ook al is een aangifte natuurlijk volstrekt kansloos. Plotnikova is echter de laatste die zich daar druk over mag maken, om te beginnen omdat ze helemaal niet Russisch is. Ze is geboren en getogen in Donetsk (Oost-Oekraïne), van waaruit ze naar Nederland verhuisde. Plotnikova beschikt inmiddels over een Nederlands paspoort.

Plotnikova woont in Breda en is lid van de SP, een partij die, wanneer dat zo uitkomt, ook niet vies is van een flinke dosis volksverlakkerij populisme. SP-parlementariër (en MH17-complotgek) Harry van Bommel zette Plotnikova tijdens de campagne rond het Oekraïnereferendum in om Oekraïne en de voorstanders van ondertekening zwart te maken. Destijds werd Plotnikova nog gepresenteerd als Oekraïense, momenteel dus als Russische, want dat komt nu effe beter uit.

Opmerkelijk: RTL trapt in deze goedkope propagandastunt.