Ploegscharen, zwaarden en de moestuin van Klijnsma

Er is al flink wat hoongelach aan gespendeerd, op Facebook en Twitter en elders heeft het ‘pensioenplan’ van staatssecretaris Klijnsma al de nodige aandacht gekregen. Haar idee dat je je pensioen wel kunt aanvullen met een moestuin, en dat je na de afbetaling van je hypotheek best genoeg hebt aan AOW, getuigt natuurlijk ook van potsierlijke gevoelloosheid. Nu wisten we al dat onze Jette in empathisch vermogen door de gemiddelde kiezelsteen ruimschoots wordt overtroffen, tenzij ze haar gevoelloosheid alleen maar acteert, in welk geval ze een toneelprijs meer dan verdient. Maar er is over haar opvattingen meer te zeggen. Het gaat om meer dan om een persoonlijke ontsporing van de staatssecretaris.

Wat beweert mevrouw Klijnsma? Ze adviseert mensen soms “om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken.” Zoals? “Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op. Of een eigen huis. Als de hypotheek is afbetaald kun je prima van de AOW leven.” Moestuin en eigen woning als aanvullend pensioen. Je moet maar durven.

Waarom zou zoiets nodig zijn? Welnu, van de echte pensioenen kun je volgens haar niet zeker meer zijn. Meer mensen halen de pensioenleeftijd en leven nog flink lang erna vrolijk verder, iets dat men tegenwoordig als “vergrijzing” tot probleem heeft verheven.

Lees verder bij de bron van dit artikel

Via Ravotr

2 gedachten over “Ploegscharen, zwaarden en de moestuin van Klijnsma”

  1. Duidelijk is dat de PvDA achter de feiten van de huidige maatschappy loopt.
    Eigenlijk is Jetje een van de weinige eerlijke psrtypolitici.
    Als je als bejaarde nog niet van de honger dood gaat is het socialistische paradys bereikt.
    Overigens wiet telen kan ook iets opleveren en in de gevangenis kryg je garatis eten.

  2. Nee, @richardwalter tegenwoordig moet je betalen voor je verblijf in de cel, en daar gaat de hele AOW wel aan op dan

Reacties zijn gesloten.