Plannen voor Bankunie zijn al klaar

Natuurlijk is Rutte tijdens de verkiezingscampagne vergeten dat hij als ‘Europees leider’ al eind juni braaf heeft meegestemd om tot een gemeenschappelijke Bankenunie te komen. Dat daarmee de Nederlandsche Bank de macht die zij nu heeft uit handen geeft valt natuurlijk niet onder soevereiniteit weggeven aan Brussel.
“Tuurlijk niet het betekent…….. euhh Jan Kees wat betekent het ook alweer?” “Nou kijk beste Mark het houdt in dat……………..ach laat maar, jij weet toch niet waarvoor je tekent al draai je tijdens elke vergadering de blaadjes drie keer om en neuzel je onverstaanbaar over….Mijn God waar neuzel je eigenlijk over? ” “Je bent toch al uitgepoept bij je collega EU-leiders. Man ga wat anders doen. Ga eens normaal doen zo als elke Nederlander dat graag ziet. Maar wel graag buiten Den Haag. ”

Plannen voor Europese bankunie midden september klaar

De plannen voor een Europese bankenunie zijn over ruim een maand klaar. De Europese Commissie in Brussel wil haar voorstellen in de strijd tegen de uitdijende schuldencrisis op 11 september presenteren. Dat is vandaag van meerdere bronnen en media in Brussel vernomen. Een gezamenlijk beleid voor banken in de eurozone moet onder meer een einde maken aan de vicieuze cirkel tussen probleembanken en overheidsschulden. De Europese leiders hadden eind juni tot de stap besloten om het vertrouwen in de euro te herstellen.

2 gedachten over “Plannen voor Bankunie zijn al klaar”

  1. Wat gaat Rutte zeggen voor verkiezingsdag 12 september? Dat hij niet akkoord gaat met de voorgestelde bankenunie?

    Tot nog toe heeft Rutte alles ontkend wat hij heeft toegezegd in Europees verband. Ik vermoed dat hij die tactiek zal volhouden tot de verkiezingen.

Reacties zijn gesloten.