Pieter Omtzigt (CDA): besteding geld goede doelen belangrijker dan herkomst geld PVV

Goede doelen moeten meer inzicht geven in de salarissen van hun bestuurders. Dat vindt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die dinsdag Kamervragen stelt over een openbaar register waarin alle goede doelen moeten worden opgenomen.  (nd)

Natuurlijk moet dat geld ook echt aan het beoogde doel gegeven worden en niet als riant salaris uitgekeerd worden.

Maar Omtzigt is wel lekker hypocriet, je wel druk maken om dit soort dingen, maar de herkomst van het geld van de eenmansbeweging van Geert Wilders zal ze verder allemaal een zorg wezen. Al jaren is er een wet in de maak die openheid vraagt van herkomst voor het geld dat politieke partijen cq bewegingen in de Tweede en Eerste Kamer krijgen. Lijkt mij hele logische en goede zaak, op dit moment kan een vreemde mogendheid zo maar een vijandelijke overname doen, om even in de vrije martkwerkingstermen van de VVD te blijven. En de Nederlandse wet kan daar helemaal niks aan doen. Waarom niet? Omdat alle parlementariërs al jaren zitten te dutten.

 

4 gedachten over “Pieter Omtzigt (CDA): besteding geld goede doelen belangrijker dan herkomst geld PVV”

 1. Er moet geen openbaarheid van de herkomst van de gelden voor de PVV komen omdat anders de door linkse partrijen gesubsidieerde fascistoide knokploegen als de AFA en de Krakers de geldschieters zouden kunnen bedreigen.

  We zien dat ook met de dierenbeschermingsfascisten in Engeland.

  De linkse politiek wil alleen maar openbaarheid van deze gelden zodat ze actie kunnen voeren tegen de geldschieters.

 2. @2 Je haalt even je klasseringen door elkaar , Fascisten zijn Wilders, zijn aanhang , en zijn financiers , een groep als AFA kan nooit fascistisch wezen , Anti Fascistische Actie , zegt al genoeg ….

 3. Stel voor dat de kas van een politieke partij in Nederland direct vanuit Saoudi Arabie gespekt zou zijn, was dan de wereld te klein voor Jan Braal.
  Zat-ie meteen te krijsen als een klein kind naar de traditionele dubbele standaarden.

  Nu dat dat alleen westerse fascisten de kas van Partij Voor de Vitrioolpissers blijven bijvullen kunnen alle fascisten lekker een dutje doen want het fascisme wordt elke dag (o.a. financieel) gesteund.

Reacties zijn gesloten.