Piers Morgan maakt gehakt van zalvende, hypocriete politicus

De dag dat je opstaat van je stoel en enthousiast applaudisseert voor  – oh, the horror – Piers Morgan. Ik kan de man niet luchten of zien, maar de wijze waarop Morgan hier gehakt maakt van Nick Clegg, de vroegere leider van de Liberaal Democraten, is voor de eeuwigheid.

Een toch al verhit gesprek liep volledig uit de klauw nadat Morgan de voormalige vice-premier hypocrisie verweet. Tijdens de verkiezingscampagne van 2010 beloofden de LibDems met de hand op het hart dat onder hun leiding het collegegeld niet verhoogd zou worden, een belofte die na toetreding van de partij tot de regering Cameron onmiddellijk verbroken werd. Een van de eerste door de coalitie afgekondigde maatregelen betrof een verdrievoudiging van het collegegeld, een verbroken verkiezingsbelofte die de LibDems de daaropvolgende jaren bleef achtervolgen. Tijdens de verkiezingen van 2015 werd de partij gedecimeerd: van de 57 zetels in het Lagerhuis raakten de LibDems er maar liefst 49 kwijt.

Mooiste moment op 2:20 minuten. Morgan, na wat zalvend geleuter van Clegg: “A lot of students would look at you and think that was a pretty cynical move to promise the end of tuition fees and then treble them. But I will take you at your word that you are a bastion of non-cynicism in an otherwise cesspit of cynicism in Westminster. Thank god you’re here”. Daarna wordt het pas écht leuk. Well done, Piers. Wel done.