Petjesverbod in Rotterdam

Ja, als we nu toch bezig zijn met die boerka’s gelijk ook maar doorpakken moet men gedacht hebben, en in winkelcentrum Keizerswaard te Rotterdam moet het maar eens afgelopen zijn met petjes, zonnebrillen en capuchons, zo vindt men daar.

Hoe lang nog voordat we, net als vroeger in militaire dienst, op een website de algemene kledingvoorschriften voor volgende dag kunnen lezen? Het was wel makkelijk, van de andere kant. Nooit hoefde je na te denken over wat nu weer eens aan te trekken.

In China hebben ze vast nog wel een fabriek over die van die blauwe pakken voor ons kan maken.

10 gedachten over “Petjesverbod in Rotterdam”

 1. Nu heb ik toevallig helemaal niets te zoeken in dat winkelcentrum en dat zal wel zo blijven ook.
  Maar ik moet overdag, zonnig of niet, helaas wel een zonnebril dragen op straat wegens een oogkwaal. Krijg ik vrijstelling als ik daar een wit-rode wandelstok bij neem?

  Het kan verkeren: PvdA-burgemeester verbiedt pet. (Denk daar maar eens over na) 😆

 2. Ik erger me de laatste dagen ook aan al die mensen met mutsen op hun hoofd.. en maar schaatsen.. alsof ze onschuldig zijn terwijl ze eigenlijk op zoek zijn naar die ene juwelier on ice.. Gewoon afschaffen die handel, meteen een goede boost voor de anti-voorhoofdsholte-onsteking-pillen-industrie.

 3. Ik heb zojuist met m’n bedeleden afgesproken dat we een tijdje onze gewoonste gezicht opzetten eventueel aangevuld met een blonde pruik en/of snorretje als we weer eens een overval plegen.
  Je zult zien dat na 5 maal er een verbod komt op gewone gezichten zodat we eindelijk eens ongestoord ons beroep van overvaller kunnen uitoefenen. Je hebt anders zo’n last steeds van het winkelend publiek…

 4. @1 Daar moet je nog mee uitkijken… een vriend van mij is praktisch blind (ultra-extreme jampotglazen i.p.v. zonnebril, maar wél een stok) en die werd laatst op het station door de spoorwegpolitie aangehouden omdat ze vonden dat hij veel te snel liep én niet op de ribbeltjes. 😮

  Dat hij het station uit zijn hoofd kent uit de tijd dat hij nog 5 à 10% kon zien, kwam niet in ze op.

 5. @1: Het kan verkeren: PvdA-burgemeester verbiedt pet. (Denk daar maar eens over na)

  De PvdA , is al jaren niet meer voor Ali, Jan , Iwan of Janosh met de pet .. en die tamme huis-Marokaan van ze doet alles om zijn meesters te gerieven …

 6. Misschien is het wel kort door de bocht, maar als je één of meerdere keren zulke gasten met een mes of een pistool in je winkeltje hebt gehad, dan denk je hier toch wel anders over !

 7. #7, vertel even welk winkeltje, dan blijf ik daar weg. Ik wil “dat soort” winkeltjes namelijk niet sponsoren. Ik draag ook meestal een petje maar heb nooit een overval gepleegd, net zoals de meeste petjes dragers.

  En dan nog wat: hier in de omgeving zijn meer dan honderd overvallen geweest, een tamelijk actieve bende. Allemaal roomblanke kindertjes, en zelf de meesten zonder petjes. Mogen er hier nu geen blanke kinderen zonder petje in de winkelcentra?

  Oftewel: het was inderdaad erg kort door de bocht.

 8. Ik heb geen kleur genoemd ! Wat dacht je van juwelier van Tellingen in Ijsselmonde enz. enz inderdaad ?!

 9. Nee, je had het over overvallers met toevallig een petje op. En nu is dat petje ineens een reden om verdacht te zijn. Ter vergelijk haalde ik er een kleurtje bij (roomblank), om aan te geven dat zo’n gegeven te dom is voor woorden om iemand zonder verdere reden verdacht te maken.

  Die juwelier is een trieste zaak, maar ook zijn verhaal is geen reden om racisme goed te praten. Want dat is het in zijn geval.

Reacties zijn gesloten.