Peter R. de Vries veegt vloer aan met Rutte (VVD)

Kijk hier hoe Peter R. de Vries in De wereld Draait Door dwars door de de teflonlaag van Mark Rutte heen schuurt. Rutte wou dan wel niet met Freek de Jonge aan één tafel, maar krijgt hier alsnog de oren gewassen op niet mis te verstane wijze, en dan nota bene nog op het gebied van de grootste hobby van de VVD, de politie, ook:

60 gedachten over “Peter R. de Vries veegt vloer aan met Rutte (VVD)”

 1. Met een grove slijpschijf schuur je overal door heen, het wordt er echter niet beter op. Je moet de bron van de problemen aanpakken en dat gebeurt nu beter dan jaren geleden. Denkt u echt dat een grote uitbreiding van rechercheurs mogelijk is? -) Wake up!
  Daar verandert het Teflon pak van Samsom ook niets aan.

 2. Er vallen wel enkele dingen op in dit debat.
  Rutte is erg gespannen en gebruikt de tactiek die de PvdA al sinds mensenheugenis gebruikt op eigen ledenvergaderingen. Zoveel kletsen dat er geen tijd overblijft om een andere mening aan het woord te laten.
  Hij durft niet ontspannen in te gaan op het argument van Peter R. de Vries. Eerder meldde Rutte al geen confrontatie te willen met Freek de Jonge.
  Alles onder het motto: Rutte mag de laatste week geen fout meer maken. In werkelijkheid herken je een strategie van de VVD die vroeg of laat uiteen spat als een luchtbel.
  De VVD loopt op de troepen vooruit met veel verbaal geweld. Hardlopers zijn doodlopers.
  Enkele weken geleden had ik een bumperklever.
  Ik parkeerde de auto even op de parkeerplats.
  De bumperklever gaf vol gas en scheurde weg.
  Bij de stoplichten stond ik bijna weer naast hem.
  Op die manier wordt de VVD ook ingehaald.
  Blablabla houdt geen stand tegen harde feiten.

 3. Peter R. de Vries is zeer bespraakt en Rutte vindt dat eng en probeert de Vries te overrulen.
  Als Rutte zo goed is, had hij gewoon relaxed op het onderwerp in moeten gaan en de Vries alle ruimte geven.
  Neen Rutte is geen Ruud Lubbers.
  Dat is wel even een verschil.
  Lubbers kan altijd terugvallen op wat hij maatschappelijk heeft opgebouwd. Dat geeft zelfvertrouwen.
  Rutte heeft geen aanzien op dat gebied en beseft dat.

 4. Dus dit is ‘de vloer aanvegen’ . Volgens mij is dit pure onbeschoftheid, niet uit laten praten, niet luisteren en totaal de plank misslaan met de vergelijking tuussen een MP en een CEO van een bedrijf.

 5. @1 Nee, maar Samsom zet ook niet zo’n grote bek over veiligheid en politie op als de VVD steevast doet.

 6. @ 5. ik moest even diep nadenken maar nu begrijp ik je.
  Volgens mij is dit pure onbeschoftheid, niet uit laten praten, niet luisteren en totaal de plank misslaan
  Dat ben ik volkomen met je eens maar dit werd veroorzaakt door Rutte die doordraafde met zijn eigen verhaal als een dieseltrein. Heel komisch om te zien hoe hij totaal niet in ging op de argumenten van de Vries maar gewoon verder raasde met zijn eigen verhaal als ware het de Onze Vader of Weesgegroet Maria.

 7. Ja Rutte heeft een verhaal gekregen en moet zich daar aan vast houden, hoe dan ook. Luisteren naar mensen en daar op reageren is dodelijk voor hem. Dan laat hij zien dat hij een mens is en dat is not done in VVD-kringen. Ik ben geen Peter R. de Vries fan, maar dit gunde ik Rutte van harte. Koekje van eigen deeg is het. Maakt Rutte ook eens de arrogantie mee die wij burgers van hem en zijn bende meemaken.

 8. Met kotsneigingen heb ik zitten kijken naar de Vries, Waarom wordt deze superkwal nog uitgenodigd? Altijd wat te zeiken, niks is goed. Ben benieuwd of hij ook zo bijdehand was geweest tegen Sap of Samsom.

 9. R. de Vries als nemesis. Hij weet wel hoe hij louche figuren aan de tand moet voelen.

  ” de CEO van een groot bedrijf zou na zo’n debacle met pek en veren de laan uitgestuurd worden, maar u meent dat u daarvoor beloond moet worden, en dat u opnieuw premier kunt worden “

 10. Grappig dat De Vries eens de oren werd gewassen door Freek de Jonge in de ‘vdsloot’ zaak…

 11. Het optreden van de Vries was beneden alle peil.

  Niet uit laten praten is het verwijt wat veel politici deze dagen krijgen. Dit geldt nog nog meer voor de Vries dan voor politici.

  Ik vond het een beschamend optreden van deze ongeschoren meneer de Vries en was verbaasd dat van Nieuwkerk slechts 1x ingreep.

 12. @ 14. Dit geldt nog nog meer voor de Vries
  dan voor politici.
  Ja Jan als je de strijd niet kunt winnen,
  dan maar zo.

 13. De Wereld Draait Door: Maffia ondervraagt verdachte ex-Premier Mark Rutte. Kan het nog Maffer?

  Dit kruisverhoor van de verdachte ex-Premier van Nederland ‘Snake Rutte’ door de Maffiose Maffioso Peter R. de Vries was ‘geregeld’ door één van De Vries zijn persoonlijke gangstersletjes Leonie Kragt, die namens ‘misdaadgroep Peter R de Vries’ de gastenlijst van de Wereld Draait door samenstelt. Kan het nog Maffer?

  http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2012/09/06/de-wereld-draait-door-maffia-ondervraagt-verdachte-ex-premier-mark-rutte-kan-het-nog-maffer/

 14. Chronische ontevredenheid. Altijd maar mopperen over alles en iedereen. Niks is ooit goed genoeg. Alles altijd een bedreiging. Dat wordt inderdaad heel erg vervelend.

  De kiezer is dat eeuwige gezeik ook zat. Die heeft zijn verstand hervonden en keert van de onverdraagzame flanken terug naar het verstandige midden.

 15. Ik vond het optreden van De Vries tenenkrommend en ben het volkomen eens met @5. Walgelijk en respectloos. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het linkse VARA kamp een rechts politicus in zo’n negatief mogelijk daglicht wil stellen. Dit was gewoon onbeschoft. Jammer.

 16. @5 en @18 , ik ga er vanuit dat u ne tzo verontwaardigd was over de behandeling van Ella Vogelaar door Pownews ??

 17. De Vries was misschien niet poeslief voor Rutte maar hij had, inhoudelijk, het wel 100% bij het rechte eind en Rutte zat er maar een beetje omheen te balken. Logisch dat De Vries zich een beetje ergerde aan dat ontwijkende gewauwel van Rutte.

 18. Wat is die Peter R de Vries een onbehouwen boerenlul, wat een zielig mannetje! Hij stelt Mark een vraag, verwacht een antwoord, maar stelt hem vervolgens niet in staat om ook daadwerkelijk een gedegen antwoord te geven. Wat een aggressief mannetje, wat een haat en boosheid straalde er uit zijn ogen. Hij was van het begin af aan al niet van plan om Mark het woord te laten. Nu ben ik alleen maar nieuwsgierig geworden naar Mark’s antwoord en heeft hij mijn sympathie gewonnen, terwijl ik niet eens VVD stem…….

 19. @19 Inderdaad, de politiek maar zeker ook de journalistiek wordt steeds lomper, groffer en populistischer. Ze vergeten hun voorbeeldfunctie met als meest trieste hekkensluiter Pownews. Daar is het beledigen van mensen de standaard geworden. Triest.

 20. @19

  Nee. Want dan is Hufter Rutger erbij betrokken, en dan heet het opeens “Vet Cool”. *kots*

 21. @4

  Geef mij maar Joop den Uyl. R. Lubbers is juist de man die het neoliberalisme in Nederland heeft ‘ingevoerd’.

 22. Beste mensen, vergeet niet dat Meneertje Rutte zèlf heel Nederland heeft geschoffeerd door met de PVV in een extreem-rechts kabinet te gaan zitten, waardoor er als het ware een dikke bruine middelvinger werd opgestoken naar minstens 50% van de bevolking. Nou jullie weer…

 23. @ 24. http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabinetten_sinds_de_Tweede_Wereldoorlog
  Je hebt wel gelijk denk ik met de opmerking over Lubbers.
  Aan Joop den Uyl houd ik een tastbare herinnering over.
  ik was een keer op een PvdA congres.
  ik stond daar met opvallende kleding .waaronder
  een rode broek en witte sportschoenen.
  Joop keek me aan en raakte compleet gefascineerd door mij. Hij bleef me maar aanstaren. Heel bijzonder.
  Ik dacht: dit kan toch niet eeuwig blijven duren.
  Dus ging ik naar hem toe. ik wilde hem de hand schudden maar Joop, omringd door bekenden zoals Marcel van Dam en Max van de Berg en Jaap van der Doeff, en nog ca. 3 andere zeer bekende
  PvdA prominenten, weigerde me de hand.

 24. Ja, laten we vooral het land nog verder omlaag trekken met een sinterklaaskabinetje ala Den Uyl…….

 25. Ik ben geen fan van De Vries zijn debatvoering, maar Rutte antwoordde gewoon weg niet. Hij ging een betoog houden over Opstelten en ontweek met veel woorden een antwoord geven. Dat Veel woorden gebruiken maar niets zeggen trucje van hem begint sleets te raken en mag wat mij betreft hard aangevallen worden.

 26. @Amstel, Rutte kreeg geen eens de kans om tot de kern te komen of een gedegen afgerond antwoord te geven, omdat Peter R (van Rancuneus?) de Vries er als een losgeslagen beer continu boven op dook. Rutte had ongetwijfeld, na een enorm lange inleiding ongetwijfeld uiterlijk wel antwoord gegeven op de vraag van Peter R. Overigens zegt Rutte meer dan genoeg als je goed luistert en NEE, ik ben geen VVD-stemmer…..

 27. @31 Natuurlijk had Rutte nooit antwoord gegeven, hij gebruikt consequent de suflulstrategie, een soort verbale ddos attack, je overvoeren mert informatie zodat je niet meer weet waar het over gaat, maar daar trapte De Vries mooi niet in. En wat Sinterklaaskabinetten betreft: Sinterrutte begint met 1000 euro aan iedereen uit te delen.

 28. @32: Ik verklaar Rutte natuurlijk niet heilig. Die € 1000,- kunnen we gewoon op onze buik schrijven. Verkiezingsretoriek, dat snap ik ook wel. Maar als je GOED luistert (ben ik ook pas mee begonnen) geeft hij toch wel degelijk antwoord op vragen. Vraag is of je het wel WIL horen of dat je hem halverwege al kwijt bent.

 29. Of -ie nou irritant is of niet, volgens mij heeft de Vries gewoon een punt waar Rutte maar niet op ingaat.
  VVD loopt sier te maken met gebakken lucht volkomen logisch om dan een beetje door te drammen, zouden er meer mogen doen.
  Het meer blauw op straat levert voorlopig alleen maar groot gevaar op voor toeristische fietsers die per ongeluk de verkeerde kant opgaan.

 30. @36 , mischien een idee of te stoppen met die leugenachtige kwee van een Rutte te dwepen .. dit soort trouw aan de lijer zien we normaal hier bij Wildersfans ..

 31. @37: Misschien, met dubbel s, moet jij eens beter leren lezen (en schrijven). Ik dweep niet met Rutte, ben niet trouw aan Rutte, stem geen VVD en heb niks met hem. Maar ook niks tegen hem. In ieder geval niks meer of minder dan al die andere lijsttrekkers die van alles beloven en uit hun nek lullen. Er zit er echt niet 1 tussen die niet eerlijk, open en oprecht is. Maar dat komt omdat dat dan weer niet gewaardeerd wordt door het publiek en de media.

 32. @39 Het interesseert hier niemand geen ruk wat jij bent. Het lijkt er echter verdomd veel op dat je Rutte in een overdreven positief daglicht probeert te stellen door de suggestie te wekken dat Rutte de vragen van De Vries beantwoordt terwijl iedereen met zijn eigen ogen kan zien dat dit niet het geval is. Dit soort gedrag zie je normaal alleen bij groupies en sekteleden.

 33. Dat er veel mensen Peter R. de Vries niet mogen kan ik wel begrijpen, ik vindt hem ook regelmatig irritant op de manier hoe hij iets zegt.
  Maar als je daar doorheen kijkt en luistert naar wat die Meneer Rutte heeft te zeggen kan je toch niet anders dan hem 100% gelijk te geven
  De Vries weet echt wel iets van het politie apparaat na al die jaren ervaring in de misdaadverslag geving
  Dat wat hij aangeeft en eigenlijk zou moeten zodat de politie weer goed zou kunnen functioneren niet helemaal haalbaar is, oke maar laat meneer Rutte daar dan eerlijk in zijn en er niet met een mooi verhaal omheen draaien

  Zo ook met het falen van hem als Minister-President, Peter geeft wel een beetje een rare vergelijking aan met die CEO maar hij heeft wel een punt
  Als mensen horen dat meneer Rutte antwoord geeft op de vraag moeten ze misschien toch nog even luisteren
  Hij geeft een reactie op de vraag maar dat is iets heel anders in zijn reactie doet die alles behalve een rechtstreeks en eerlijk antwoord geven op de vragen van Peter

  Je kan veel van Peter R. zeggen en de manieren waarop die alles doet
  Maar als er iets niet in de haak zit of iemand onrecht wordt gedaan of er niet de waarheid wordt vertelt dan reageert die zo en of dat nu tegen een crimineel is die ontkent of een politicus die er omheen draait dat is voor hem hetzelfde
  Dat vind ik toch wel te prijzen aan hem geen onderscheid maken en gewoon zeggen zoals het is
  Dat er dan gezegt wordt dat hij alleen zo reageert om wrok voor de PVV vind ik niet juist

  Iedereen ziet toch dat de meeste politicus in het begin van hun carriere voor hun idealen staan hoe verder ze komen hoe verder ze die idealen laten varen
  En dan maakt het toch niet uit of je nu links of rechts bent dat is allemaal hetzelfde
  Je moet toch wel echt oogkleppen ophebben als je niet ziet dat Rutte en veel andere politici gewoon heel de nederlandse bevoling voor de gek houden
  En ik heb het voornamelijk over Rutte omdat die toch wel het boegbeeld is van de Nederlandse politiek als Minister President
  Als ze al die 2de kamer leden eens even 6 maanden midden in de maatschappij droppen dan zouden ze veel eerder met elkaar eens zijn en zouden ze niet allerlei onzin regels en wetten doorvoeren

  Ik kan echt niet begrijpen waarom mensen meteen afgeven op Peter R. de Vries omdat hij met te weinig respect tegen Rutte praat en Rutte zijn draaikont verhaaltjes voor lief nemen
  Zelfs mensen die VVD stemmen zien dit toch wel hoop ik
  Of geven die er niks om vraag ik me dan af

  En ik ben geen anti rechts en heb geen hekel aan de VVD maar zo zie ik het

 34. @39 Beste Frank, ik probeer al langere tijd naar Mark Rutte te luisteren en begrip te hebben voor de (moeilijke) plek die hij heeft als Minister President van een minderheidskabinet. Ik vind het knap dat hij in die positie zijn humeur (naar de buitenwereld) weet te behouden en weet te dealen in de Tweede Kamer. Maar met al dat luisteren ben ik geen meter opgeschoten. Hij komt echt niet verder dan het opdreunen van dezelfde verhaaltjes, heeft weinig visie ( in zijn woorden: vergezichten) en gebruikt in alle debatten te veel woorden om of zijn standpunten duidelijk te maken OF zijn werkelijke gedachten en handelen te maskeren. Gisteren had hij gewoon tegen de Vries kunnen zeggen: ik zal je antwoord geven als je even je kop kunt houden. IPV ellenlange zinnen te gebruiken waarvan hij weet dat De Vries daarop geirriteerd zal reageren. Rutte gebruikt gesprekstechnieken om de luisteraar te intimideren door te doen alsof de spreker een intellectueel is. Het vele bla bla in volzinnen verhult het eigen onvermogen echt iets te zeggen, echt iets te vinden. Luister maar hoe vaak hij begint met: Ik vind…dan een heel betoog zonder to the point te komen. Ook mag hij graag beginnen met: Stel,….met Kijk,…met Luister,….. maar zeker nooit: Als antwoord op uw vraag…..

 35. Kuddos voor @25 – die legt de vinger daar waar het probleem begonnen is. Inderdaad is enorm deel van Nederland tot het uiterste door Rutte geschoffeerd geweest en uitgesloten geweest toen Rutte Bruin I Minderheid deed oprichten.

  En ja, degene die goed kunnen luisteren @34 hebben reeds begrepen dat Rutte niets dan holle retoriek bezigt in zijn vertrouwen dat hij door de traagheid en de veelal apathische kiezers weer bovenop zal komen drijven met de volgende verkiezingen.

  P.R. De Vries is niet mijn kampioen maar heeft een uiterst scherpe en terechte vraag gesteld die geen antwoord kreeg van Rutte, die naar alle waarschijnlijkheid straks zodra hij de politiek verlaten heeft, zou de plaats van CEO ergens gaan innemen.

  Had hij maar beter bij Freek De Jonge gaan zitten.

 36. @43 en @44: Goede onderbouwing, keurig verwoord. Ik kan me er niet helemaal in vinden, maar waardeer jullie zienswijze. Top! Zo kan het dus ook….. Prettige voorzetting van de discussie. Ik ga weer verder met het dagelijkse leven, Gegroet!

 37. Peter de Vries stelde gewoon domme vragen over die aangiftes en rechercheurs. Van de 100.000 tot 150.000 is meer dan 95 % onoplosbaar. Mijn zonnebril is gestolen op vakantie in Spanje, ik ben mijn ov chipknip kwijt en moet aangifte doen, anders krijg ik geen nieuwe etc etc. Moet je daar op inzetten???
  Meerendeel van alle onderzoeken wordt gedaan door “gewone”dienders en geen rechercheurs. En het oplossingspercentage van grote zaken (overvallen etc) is echt omhoog gegaan

 38. @46, zoek empathie en Hij zal het vinden…

  Het wordt zeker niet met SintaKlaas cadeautjes meegebracht.

 39. @47 Als je goed luistert hoor je dat het niet om zulke aangiftes gaat waar jij op doelt
  Peter heeft het over aangiftes waar in veel gevallen de dader zelfs bekend is in zijn woorden “met hoge opsporings potentie” lijkt me dan eerder dat jou percentage oplosbaar is ipv onoplosbaar mits er iets aan gedaan wordt en er mensen op de zaak gezet worden die ervoor gekwalificeerd zijn
  Zulke reacties geven alweer aan dat er niet echt goed gelet word op wat er daadwerkelijk gezegd is

 40. @46

  Rutte was vandaag precies zo bezig tegen Roemer, alleen had Peter R. inhoudelijk duidelijk meer om het lijf dan onze Nationale Pinokkio. Dus nee, ik kan absoluut geen medelijden opbrengen voor onze Nationale Pinokkio van de Vrijmetselaarspartij voor Volksverlakkerij en Demagogie.

 41. Ik vind Peter een interessante man. Ergerlijk omdat hij een ego heeft zo groot als een balzaal, niet altijd goede keuzes maakt. Maar toch, denk aan degenen die hij wel vrij heeft gekregen omdat ze onschuldig vast zaten. En een van de weinige bekende Nederlanders die tenminste zijn mond opendeed toen de PVV populair begon te worden, de gladjakker Mosko de maat aanmat omdat hij Geert zijn advocaat werd. Het is een ongeleid projectiel geworden, maar wel eentje die hel en verdoemenis sprak tegen de PVV. De Vries mag fout zijn op meerdere fronten, maar ik had wel gewild dat er meerdere bekende Nederlanders hun mond hadden opengedaan, toen Markje zijn destrasteuze kabinet samenstelde.

 42. Heb je gelijk Bettina, nu roepen ze wat maar het is mosterd na de maaltijd. Anders hebben ze het lef niet (gehad).

 43. @54 De mijne niet… mijn vader zat in een doorgangskamp (hij is niet doorgetransporteerd omdat de kampcommandant -zo’n militair van de oude stempel die van Hitler eigenlijk niets moest hebben- zijn pianist niet kwijt wilde) en mijn moeder zat ondergedoken bij twee oudere dametjes in Hilversum.

  Ze hebben het overigens beide overleefd, maar dat had je misschien al geraden. 😉

  (Mijn oma aan vaderskant was trouwens wél super-aktief in het verzet en heeft nog een paar echte heldendaden op haar naam staan, maar daar kwmen we pas achter toen ze was overleden. Ze heeft er tijdens haar leven nooit over willen praten.)

 44. @6

  Een “fatsoenskloof” zeggen de progressieve rakkers (of toch salon socialisten?) Felix Rottenberg en Frenk van der Linden dan-) Kijk had Rutte ook zo moeten reageren?
  Je hebt gelijk de VVD vindt veiligheid belangrijk dus dan moet je kritiek kunnen verdragen…Maar ja de grote bek van Samsom zal menigeen nog versteld doen staan.

 45. Waarom Peter R. de Vries nog uitnodigen?
  Je mening zeggen mag, maar de manier waarop en laat niet zo duidelijk merken dat je Rutte haat en de PvdA
  omarmt. Waarom is de man over het algemeen verbitterd en negatief. Is dat het gevolg van met de misdaad en misdadigers omgaan. Je maakt er geen vrienden mee en je wordt er geen symphatieker mens door.
  Objectiviteit zoveel mogelijk tenminste is ook een kwaliteit, dat heeft deze meneer dus helemaal niet.
  En fatsoen??? Betwijfel ik ook.

 46. @57 Ik dacht dat rechts zo hield van zeggen wat je denkt en doen wat je zegt? Rutte werden eindelijk eens de juiste vragen gesteld door iemand wiens inkomen niet afhankelijk is van het al dan niet verschijnen van een dergelijk persoon in je programma.

 47. Het wordt bedroevender dat rechts steeds minder met gefundeerde kritiek om kan gaan. Je kan van Peter R alles zeggen, maar hij zal ongetwijfeld net zo´n grote waffel tegen Diederik als tegen Emile hebben opgezet, de man schept er juist een groot genoegen in.

  @57 Wat denk je dan van de PVV Zero Brinkman en zo. Dat zijn werkelijk erg ´fijnzinnige en beschaafde mensen, hoor. Die leggen *ahum* ook netjes hun bezwaren uit, en zijn absoluut geweldloos en de PVV is zo´n keurige partij. Die hebben geen halve criminelen, randdebielen, vrouwen mishandelaars en psycho´s in dienst. Echt niet, en ik ben moeder overste als het waar is.

Reacties zijn gesloten.