Peilingen, laat je niet gek maken SP

Al surfend over het net kom je nog eens ergens. Vaak op plaatsen waar je liever niet komt, maar goed, ik heb er wat voor over om voor Krapuul te schrijven.

Kom ik een stuk tegen dat op de NRC-website staat en daar wordt dramatisch gesteld dat de SP helemaal onderuit is gegaan afgelopen week, omdat Roemer het zo slecht heeft gedaan. Wat een gelul. De SP zou van 38 zetels in één klap naar 30 zetels zijn gegaan. Dan lees ik wie de peiling heeft gedaan, nee, niet De Hond. Ook Trouw meldt dat het een rampweek is geweest voor de SP, ook vader wens en gedachte? Vooral geen socialistische mensen in de regering? Die zijn tegen geloof enzo?

Wat verder zoekend kom ik bij Synovate, weet niet waarom, maar dat geeft toch altijd wat meer vertrouwen. Daar staat een grafiek en die grafiek geeft aan dat de SP op 24 augustus (vorige week vrijdag) op 30 zetels stond. Dus niet op 38, waar halen ze die vandaan bij EénVandaag?

Is de NRC ook al bezig met SP bashen? Zijn ze bang dat de lezers zich onbehaaglijk gaan voelen? Schrijven ze sussende praatjes voor het slapen gaan?

Als de kiezer vindt dat een lijsttrekker en een partij het pas verdienen als ze Idols winnen door populair en gelikt te doen, dan zijn ze het niet waard om een goede Tweede Kamer en regering te krijgen. Dan kiezen ze maar fijn een glibberaal die liegt en bedriegt en gaan lekker op de blaren zitten. Helaas moet ik dat dan ook en vele anderen die het anders willen in Nederland ook. Maar een bevolking krijgt in dit opzicht dat wat ze verdiend heeft. Hopelijk zijn er genoeg mensen met gezond verstand op 12 september. Zo niet, dan zal het hier op Krapuul weer erg druk worden.

6 gedachten over “Peilingen, laat je niet gek maken SP”

 1. Ach ja, met 500.000 kijkers voor ‘Barbie krijgt een Baby, en zelfs 1.100.000 kijkers voor ‘Mijn huis vol dieren’, dan weet je wel in wat voor een land we leven…

 2. Af gelopen vrijdag behaalde de sp slechts 27 zetels in de peiling van Ipsos Synovate.
  Het zijn maar peilingen…..maar toch?

 3. Samsom valt al weer over zichzelf om te bevestigen dat Rutte toch best een betrouwbaar politicus is … zich klaar makend voor een Paars + kabinet … Een stem op de PvdA is een stem op de VVD !!!!!!

 4. @3 Daar zou jij wel eens gelijk in kunnen hebben, en ook al omdat de VVD dan weer de grootste wordt.

 5. VVD en D66 zullen NOOIT samenwerken in een felrode regering met SP, PvdA en GroenLinks dus die combinatie kan al weggestreept worden, En SP, PvdA, GroenLinks en CDA zal absoluut geen meerderheid krijgen zelfs niet met Dierenpartij, CU en andere splinters erbij.
  ‘Links’ is tot de verkiezingen nog even een eenheid ivm de lijstverbinding van SP-PvdA-GL maar snel daarna zullen de PvdA en GL hun echte bondgenoten opzoeken en die heten… D66 en VVD…..

 6. Er is maar een peiling van wezenlijk belang en die staat op een half miljoen baanlozen.

  O wacht, laten we het maar niet hebben over wie daarvoor verantwoordelijk gehouden kan worden.

Reacties zijn gesloten.