Pegida verstoort inhuldiging Marcouch als burgemeester

Drie activisten van de fascistische actiegroep Pegida hebben gisteren de inhuldiging van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem verstoord. Veel stelde het niet voor, de fascisten werden onder luid boe-geroep afgevoerd. De drie werden gearresteerd, maar zijn inmiddels weer vrijgelaten.


De oudere man is Piet Kuipers, de vrouw is zijn dochter Ellen. Beiden komen uit Spijkenisse. De man in het blauwe jasje is Hugo Kuijper, een voormalige activist van de nazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU). Kuijper behoort tegenwoordig tot de harde kern van Pegida. Dank aan KAFKA voor deze informatie.

Eerder die dag hielden enkele leden van Pegida, waaronder de drie arrestanten, een demonstratie bij een islamitische slagerij, zogenaamd uit bekommernis om dierenrechten. Pegida heeft aangekondigd meer van dergelijke acties te zullen organiseren. Er rest de club waarschijnlijk ook weinig anders, ze is al tijden niet meer in staat mensen te mobiliseren. In plaats van tijd, geld en energie te verspillen aan demonstraties waar hooguit enkele tientallen mensen op komen dagen, lijkt Pegida zich meer te gaan richten op prikacties die een half – of zelfs geheel – illegaal karakter hebben. Zo blokkeerden leden/sympathisanten van Pegida recentelijk de toegang tot een islamitische basisschool in Leden met een kettingslot.