Pechtold (D66) wil stabiel middenkabinet; de rest van Nederland niet

Alexander Pechtold wil een stabiel middenkabinet. Volgens hem hebben de kiezers genoeg van loze beloften van zowel links als rechts. Dat kan hij wel denken, maar de peilingen wijzen anders uit. Geen enkele van de middenpartijen (CDA, D66, PvdA, GroenLinks) haalt een substantieel aantal zetels.

Na het rabiaat-rechtse kabinet van de afgelopen anderhalf jaar en de machteloze vertoning van de gematigden daar tegenover (D66 en GroenLinks wisten niet hoe snel ze alweer samen moesten werken met het meest rechtse kabinet sinds Seyss Inquart, bij het vormen van de Kunduzcoalitie, terwijl het merendeel van hun kiezers volgens mij het liefst zo snel mogelijk een keiharde tackle op de achillespezen van dat smerige kabinet hadden gezien; de PvdA was het er weliswaar niet mee eens, maar had in Job Cohen niet de juiste man op de juiste plaats) slaat de balans nu door naar de linkerkant.

Met de vorming van een coalitie met de PVV heeft Rutte een enorme bruine middelvinger opgestoken naar de rest van Nederland, en die kan hij nu terugkrijgen. ALLES om rechts het initiatief te ontnemen, flikker op met je midden!

7 gedachten over “Pechtold (D66) wil stabiel middenkabinet; de rest van Nederland niet”

  1. @4:

    Het geeft mijns inziens aan dat partijen als D66 en het CDA totaal niet in de gaten hebben wat er maatschappelijk aan het (ver)schuiven is.

  2. #6, klopt of ze zijn helemaal radeloos geworden en ze kletsen maar wat in de hoop aangehoord te worden.

    #3, met vinger(s) heeft M. Rutte reeds likkend aangetoond.
    Doch in #4 heb je reeds de betereantwoord. 😆

Reacties zijn gesloten.