Paul Schnabel (SCP) ziet zware toekomst voor iedereen

Het is het meest ingewikkelde regeerakkoord dat Paul Schnabel tijdens zijn loopbaan onder ogen kreeg. “Complexe zaken, complex opgeschreven”, oordeelt de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Grote kans dus dat velen niet door hebben wat hen boven het hoofd hangt. “Als het gejuich is verstomd over het schrappen van de inkomensafhankelijke zorgpremie, zal blijken dat het op álle fronten zware jaren worden. Het wordt nog schrikken.” (Trouw)

Zoiets dacht ik ook al. Er is een ding uitgepikt waarop een flinke groep VVD’ers helemaal van over hun toeren is geraakt en dat punt is met net zo veel haast als het is gemaakt, weer teruggedraaid. Over alle andere maatregelen hoor je niemand. Niet over de andere zorgmaatregelen, niet over de WW en niet over de hypotheken die aangepakt worden.

Ik weet ook niet of het volgende mogelijk is. De PvdA heeft de VVD voorgesteld dat de zorgpremie inkomensafhankelijk moet worden, VVD vond dat in hun euforie over weer de MP leveren h e l e m a a l geweldig, want ziek zijn is een keuze en ‘ons soort mensen’ zijn niet ziek. PvdA wist dat dit niet haalbaar zou blijken voor de VVD,dat er een enorm protest zou komen en de VVD, geen partij van uitleg of overleg zou er in stikken.

Dan zou het teruggedraaid worden en moet er een nieuw plan komen aan het bedrag van bezuinigingen (DE bijbel van de VVD) te komen. Dé kans voor de PvdA om te zorgen dat de VVD mee moet doen om nivellering via het belastingstelsel te doen. Iets wat ze PER SE niet wilden! Nooit! Maar nu toch zullen moeten doen. Als dit bewust zo is gespeeld door de PvdA, dan petje af. Maar daar ben ik nog niet helemaal zeker van, het kan ook zijn dat er een paar snelle jongens ondoordacht, zonder enige kennis van zaken een snel akkoord in elkaar hebben geflanst, omdat het zo gezellig was.

4 gedachten over “Paul Schnabel (SCP) ziet zware toekomst voor iedereen”

 1. Zullen we de middenweg nemen ,voor de helft van te voren bedacht en de andere helft op de gok ,onder het mom van lukt het of lukt het niet .Met uiteindelijk het grootendeels schaakmat zetten van rutte ,en de arochantie dat eigen achterban ook de rest dan wel zou slikken .De tijd zal het leren .

 2. Wat me nog steeds bevreemdt is dat Duitsland heeft de tegenovergestelde richting genomen.
  Terwijl het advies in Europa, waarvan wij de beste jongetje zijn, ia om te bezuinigen met doel de staatsfinanciën op orde te krijgen, hebben de Duitsers plannen in werking gezet om meer geld uit te geven.

  De Duitse staat is gekomen met extra premies voor alleenstaande moeders, aanpassen van de WW omhoog, en nog paar snoepjes waar ze het tegenoverstelde doen van wat wij in Nederland doen.

  Grappig, nietwaar?

  Maar hiermee stimuleren de Duitsers hun economie ipv het te doen wurgen, wat onze superieure VVD-ers nu met de bezuinigen mee bezig zijn.

 3. Uit dit artikel Schnabel

  [..] mensen schrijven mij ‘wij hebben echt een heel goed inkomen, 100.000 euro, voor ons en onze kinderen, maar we redden het niet meer’. Dat komt door wat ik ‘akelig vaste lasten’ noem: de hypotheek, de kinderopvang, de energierekening, de zorgpremie.[..]

  Moeten we nu medelijden krijgen met mensen die een ton per jaar verdienen?

 4. Indien men een inkomen van 100.000 heeft ,en men kan niet rondkomen ,schort er ergens wat .maar als zij het niet redden wat moet iemand met een uitkering dan .en wat medelijden betrefd ,ik heb meer te doen met een iemand die tegenwoordig een uitkering heeft dan iemand met een ton per jaar .

Reacties zijn gesloten.