Paul Manafort en de wondere wereld van Word

De advocaten van Paul Manafort dienden gisteren documenten in bij het federale hof van Washington DC om te ontkrachten dat Manafort gelogen zou hebben tegen Speciale Aanklager Robert Muellers team. Omdat deze documenten openbaar in te zien zijn waren er diverse passages van zwartgemaakt.

Nu vermoed ik dat de betreffende medewerker die dat gedaan heeft dat handige markeerstiftje in de knoppenbalk van MS Word daarvoor gebruikt heeft. Want wat is het geval: als men de zwartgemaakte tekst kopieert en elders plakt wordt de tekst gewoon weer zichtbaar. Die markeerstift doet namelijk niets anders dan de tekst een zwarte achtergrond geven, het doet niets met de tekst zelf. U kunt het zelf hier testen met het daadwerkelijke document. Goed opgelet tijdens de cursus MS Word door de betreffende medewerker, maar niet goed genoeg dus (of de betreffende advocaat heeft het zelf gedaan. Ooit gaf ik cursussen MS Word op een duur advocatenkantoor, en zelden ben ik grotere computerstoethaspels tegengekomen dan toen. Hun secretaressen waren doorgaans echter uitstekend, en hun uiterlijk had trouwens ook duidelijk meegewogen bij het aannamebeleid).

Een paar zaken die de advocaten van Manafort verborgen hadden willen houden blijken zeer saillant. Er blijkt onder andere uit dat Manafort ervan verdacht wordt tijdens de campagne met een zekere Konstantin Kilimnik, die contacten heeft met Russische veiligheidsdiensten en destijds een invloedrijk politiek consultant in Oekraïne was, gewerkt te hebben aan een vredesplan voor Oekraïne. Ook zou Manafort gegevens over peilingen tijdens de Trumpcampagne met Kilimnik gedeeld hebben.

Kortom, in schrijnende tegenstelling tot Trumps eindeloos geretweette mantra lijkt het steeds meer op een geval van YES COLLUSION!